• 瀏覽: 27,244
  • 回覆: 189
  • 追帖: 1
+8
引用:
原帖由 來自M78星雲的神 於 2022-9-1 19:52 發表

有手足話佢係英國,送下外賣,只係一日做5~6個鐘,都輕輕鬆鬆月入五千幾英磅
佢老婆咁正,做雞揾唔少生活費。

引用:
原帖由 ~!!~ 於 2022-9-1 22:13 發表

點解移民咗英國d人都樣衰d?

引用:
原帖由 tiger115 於 2022-9-1 23:08 發表

英文大國食屎

引用:
原帖由 k514 於 2022-9-1 23:51 發表

我早幾日睇新聞,話有D已經開始唔沖涼🧟
原來移英黃C真係乞兒
涼都唔沖

引用:
原帖由 飛天盒仔 於 2022-9-1 19:49 發表

無理由㗎喎
我老友 Eddie 好強調個個移英港人幾千萬 Cash 揸手、香港有幾層樓收租果隻。
就算媒氣費升 90000% 都無有怕

雖然我老友 Eddie 只係一個送餐佬
個仔只係一個倉務員
不過一定捱得過呢個冬天嘅
你個friend執個油桶, 拆d公園木櫈, 就唔駛怕凍喇。  差在有無錢買火機啫。

引用:
原帖由 AABB999 於 2022-9-2 00:10 發表

見衣條仆街曱甴嬉皮笑臉個樣,已經好想鍾佢
用細佬ff鍾佢老婆咪得lor

引用:
原帖由 freeyauchan 於 2022-9-2 00:59 發表

之前比人老點移居英國班傻仔  而家笑到企係度!   報紙日日吹英國物價平地方舒適!吸引大量移民  而家先知原來比人老點去英國分擔風險  人吾理志必須付上代價   果然係必然定律!
之前幾日有個fd仲仍然話英國d嘢好平?我諗佢死頂唔認衰啫。
仲話賣咗香港間屋過去唔使做。

引用:
原帖由 樹下靚雞翼 於 2022-9-2 07:38 發表
黎緊凍天冇暖爐用。冇電用。我敢保證香港人邊度捱得架。凍五日 到第六日我相信有一半港人回流 
英國的真正冬天未經歷過,梗係寸咀。當佢地親身體驗到冬天,肯定後悔移民。

引用:
原帖由 fb95c9207ee716 於 2022-9-4 14:34 發表

英國的真正冬天未經歷過,梗係寸咀。當佢地親身體驗到冬天,肯定後悔移民。
佢地很快就可以體驗了 冬天超凍 夏天又冇冷氣用  到時連英國本地人 都爭住移民黎香港 吾好講咩港人回流了 

引用:
原帖由 樹下靚雞翼 於 2022-9-4 22:37 發表

佢地很快就可以體驗了 冬天超凍 夏天又冇冷氣用  到時連英國本地人 都爭住移民黎香港 吾好講咩港人回流了 
嗱,英國冬天真的堅凍,好像北美果d咁凍。

引用:
原帖由 樹下靚雞翼 於 2022-9-4 22:37 發表

其實我有憂慮,過幾年,班曱甴喺英國搞唔掂, 又死返嚟,不務正業,跟住返嚟又搞多次暴動, 你話有冇機喇?
死曱甴諗住搞唔掂返嚟,都要你哋香港人冇好日子過。
返到嚟樓冇咗,以前份工又搵唔返,咪玩攬炒。
再嚟多次香港真係gg呀。

引用:
原帖由 fb95c9207ee716 於 2022-9-4 22:54 發表

其實我有憂慮,過幾年,班曱甴喺英國搞唔掂, 又死返嚟,不務正業,跟住返嚟又搞多次暴動, 你話有冇機喇?
死曱甴諗住搞唔掂返嚟,都要你哋香港人冇好日子過。
返到嚟樓冇咗,以前份工又搵唔返,咪玩攬炒。
再嚟多次香港真係gg呀。
放心 不會的 佢地會乖乖租屋住 而且不會搞事 你睇而家捉左果的 有邊一個好型有骨氣咁認罪 係一個都冇 證明冇呢個膽量亦冇鴻圖大志

香港人用緊合理價錢。好正

引用:
原帖由 bondinhk 於 2022-9-1 19:43 發表
BNOER 個個都千萬纏腰,水電煤算什麼,散紙而已!
最重要牛油牛奶牛扒平到笑。
佢o地唔係趁住超市就o黎閂門o個幾個鐘頭,去掃o個o的特價貨吓嘩?!

引用:
原帖由 鬼屋門口食花生 於 2022-9-1 22:23 發表
現在有D小城市的英國人,
已經採取煮大鍋飯的方式,
幾家人夾埋,
每人一個星期煮一餐,
大家齊齊分享,
以減低使用煤氣。
依家內地人都已經一早唔再食大鍋飯,反而英國人就開始要咁食飯,真係風水輪流轉!

[按此隱藏 Google 建議的相符內容]