• 瀏覽: 14,808
  • 回覆: 43
+3
引用:
原帖由 心很想 於 2022-8-27 17:03 發表

暫時只得4架運20加油機, 巧婦難為無米之炊
無又係比你唱,,有4架又係比你唱,有40架又係....
其實冇人介意你既睇法

引用:
原帖由 louis277 於 2022-8-27 23:10 發表

無證無據我梗係唔會信,
鍾意繼續吹嘅就自便啦!
咁你去問中央軍委都唔會有真實答案, 話俾你知有幾多架運20加油機在手, 得到的回覆是: 未來幾年將會增加運20加油機產量, 用以未來遠程戰機加油須求.

引用:
原帖由 心很想 於 2022-8-28 09:51 發表

咁你去問中央軍委都唔會有真實答案, 話俾你知有幾多架運20加油機在手, 得到的回覆是: 未來幾年將會增加運20加油機產量, 用以未來遠程戰機加油須求.
你同我講咁多做乜?
大家想知道啲可信性高嘅資訊,
如果你從流出嘅飛機編號去推測數量,
我相信大家都會認同,
否則就係吹囉!

引用:
原帖由 心很想 於 27/8/2022 12:21 發表

因為加油機暫時數量很小, 海軍是否能編配運20, 可能要等渦扇-20測試後, 正常生產渦扇-20唔用俄制D-30, 運20B數量就會增加.
有WS-18

引用:
原帖由 a_drew 於 2022-8-26 12:53 發表
海軍戰鬥機唔一定要上艦
如果佈署係南海幾個島,戰鬥力大大提昇。

引用:
原帖由 YouKnowWho 於 2022-8-28 13:53 發表

如能有一中隊J-20在南海島嶼連同J-16/ J-10C, 可以扼守巴士海峽上空/海域.

引用:
原帖由 a_drew 於 2022-8-28 13:38 發表

有WS-18
運20用俄制D-30, 運20A用國產WS-18, 運20B用國產WS-20.

引用:
原帖由 YouKnowWho 於 2022-8-28 13:53 發表

從老解喺南波軍機場嘅建設,唔似會攞J20
睇啲停機坪就知,只係好簡單嘅保護,冇預打大仗

事實亦冇需要,自從南沙建島,南海「列弱」都收晒水,新加波比個天佢做膽都唔敢辣老解,南沙基地最大量嘅工作就係海事救援

有本事攪屎棍得返美國,而中美喺南海嘅觸發點係核潛,有冇J20都唔係問題,係東風巨浪嘅工作

引用:
原帖由 pooh24680 於 2022-8-28 17:16 發表

從老解喺南波軍機場嘅建設,唔似會攞J20
睇啲停機坪就知,只係好簡單嘅保護,冇預打大仗

事實亦冇需要,自從南沙建島,南海「列弱」都收晒水,新加波比個天佢做膽都唔敢辣老解,南沙基地最大量嘅工作就係海事救援

有本事攪屎棍得返美國,而中美喺南海嘅觸發點係核潛,有冇J20都唔係問題,係東風巨浪嘅工作
咁又係!
對付南海諸猴,殲十都夠照,殲十一係俾面佢地。

引用:
原帖由 心很想 於 2022-8-28 16:14 發表

運20用俄制D-30, 運20A用國產WS-18, 運20B用國產WS-20.
老解只有大改型會加ABC,WS-20版有可能叫運20A

南海諸島相對安全,不沉,不必駐「重兵」。加上殲20數量還未滿足更緊張的東北戰區。
島上紅旗丶鷹擊丶遠火丶空警丶直-20或米直。052丶054A、056巡邏。島上戰機用殲11和飛豹就可以了。
再者,可能,島上海水咸氣對殲20 隱身塗層損耗大。

引用:
原帖由 6674 於 2022-9-3 16:47 發表

南海諸島相對安全,不沉,不必駐「重兵」。加上殲20數量還未滿足更緊張的東北戰區。
島上紅旗丶鷹擊丶遠火丶空警丶直-20或米直。052丶054A、056巡邏。島上戰機用殲11和飛豹就可以了。
再者,可能,島上海水咸氣對殲20 隱身塗層損耗大。
南沙除左海嘯外真係冇乜野要擔心
反而我擔心自己有生之年有冇機會去 大三沙旅行🙁

我唔覺得海軍想裝備殲20,似係取經和AB比較。
再者,成飛沒可能同時滿足海空軍,給瀋飛一年時間調較殲15T和殲35吧,不急。

鍵盤翻頁
左右
[按此隱藏 Google 建議的相符內容]