• 瀏覽: 42,727
  • 回覆: 373
  • 追帖: 3
+7
一定係香港人錯。唔買佢哋就唔會思想污衊,諗出爛尾樓呢啲劣行。

引用:
原帖由 yourname 於 2022-8-24 09:59 發表

黃屍咪一樣用緊中國藉 有本事放棄中國藉
無本事就乖乖地做好一個市民 愛唔愛國另一回事 無人強求你愛國  但唔好成日諗住點樣去抹黑自己既國家
點樣抹黑法?

嘈乜難嘢 躝屍狗 快啲買多二間 愛國現在係時候啦!👀

引用:
原帖由 ruspc2 於 2022-8-24 00:40 發表
港府致力推廣大灣區,吸引不少市民北上到內地置業,不過卻不時出現買中「爛尾樓」慘況。涉及9個不同內地爛尾樓樓盤的20多名港人苦主,今日(23日)

只可以表示抵死,太天真,反省下自己點解會信

引用:
原帖由 明玉九垂天 於 2022-8-24 03:44 發表

莫信直中直, 須防仁不仁, 越係愛國不離口的人, 越要提防詐中詐.
光頭佬都係沙沙滾嗰類人, 佢自爆返大陸訂檢疫酒店都畀人呃錢, 即係騙徒遇上騙徒.
老人家有經驗。 愛國唔係掛係口。
騙徒邊度都有。
買樓真系要睇過。 我聽講以前大陸係唔准賣樓花。
係啊嘉誠哥度橋教佢地點樣兜通條法律。
即系樓花係大陸係法律邊緣野。風險

引用:
原帖由 鐘覺霧 於 2022-8-24 00:47 發表
是不是光頭佬個D盤?!!
光頭佬果套愛國理論好多藍畜中晒招,最誇張係日本樓,成班傻佬抬錢比佢洗😂

引用:
原帖由 鐘覺霧 於 2022-8-24 13:38 發表

佢囉。
係博士

引用:
原帖由 明玉九垂天 於 2022-8-24 03:29 發表
我係深圳包租公, 我講嘢你要聽.
大陸爛尾樓的始作俑者係惠州淡水第一城, 當年搞到香港人雞毛鴨血.
我在深圳買咗100套房收租, 都係買現兜兜現樓, 即係有齊水電煤即買即入住的樓.
你老味你班仆街見到份賣樓書就仆撚到去買, 買嗰時仲係一塊爛溶溶工地, 咁就HI撚咗嘢嘞, 好多香港人就係好撚ON9, 以為香港有樓花法律而大陸都係有, 咁就領撚晒嘢. : ...
法律係有制度,你認為有冇咁多人上檔?

引用:
原帖由 明玉九垂天 於 2022-8-24 03:29 發表
我係深圳包租公, 我講嘢你要聽.
大陸爛尾樓的始作俑者係惠州淡水第一城, 當年搞到香港人雞毛鴨血.
我在深圳買咗100套房收租, 都係買現兜兜現樓, 即係有齊水電煤即買即入住的樓.
你老味你班仆街見到份賣樓書就仆撚到去買, 買嗰時仲係一塊爛溶溶工地, 咁就HI撚咗嘢嘞, 好多香港人就係好撚ON9, 以為香港有樓花法律而大陸都係有, 咁就領撚晒嘢. : ...
都唔係咁簡單, 發展商都好緊要,佢出D盤咁著數時你就要諗下,無風險仲乜要咁多便宜係要益你囉, 其中......

https://www.youtube.com/watch?v= ... HONGWAH康華地產–大灣區物業專家

引用:
原帖由 .愛心大使 於 2022-8-24 14:28 發表

法律係有制度,你認為有冇咁多人上檔?
咁你即係話...

https://www.youtube.com/watch?v=1nLDAzo5lho&ab_channel=TVBUSAOfficial

https://www.youtube.com/watch?v=j_Es0OFHBIQ&ab_channel=台視新聞TTVNEWS

投資有贏有輸 唔可以一句愛國愛黨 就賴政府

引用:
原帖由 sunday8999 於 2022-8-24 15:49 發表
投資有贏有輸 唔可以一句愛國愛黨 就賴政府
乜呢班苦主已將政治層面升級至 愛國*愛黨* 嗱。

引用:
原帖由 畢架山人.歡歡 於 2022-8-24 00:47 發表
我真係唔知佢班契弟點解會咁on9,
我2019年去深圳買新樓完全冇問題!😌
其實你睇《東張》橫琴果單爛尾樓就知到果班港豬係咩心態, 人地(地產商)攞份陰陽合同你簽, 講到明(明契)項目係寫字樓無居住裝修, 而另一份(暗契)就幫你無條件裝修成可以住人. 咁明顯係走法律罅出貓野, 咁都撞個頭埋去, 只可以話太貪心唔抵可憐

引用:
原帖由 touya08 於 2022-8-24 16:02 發表

其實你睇《東張》橫琴果單爛尾樓就知到果班港豬係咩心態, 人地(地產商)攞份陰陽合同你簽, 講到明(明契)項目係寫字樓無居住裝修, 而另一份(暗契)就幫你無條件裝修成可以住人. 咁明顯係走法律罅出貓野, 咁都撞個頭埋去, 只可以話太貪心唔抵可憐
黑吃黑, 佢哋仲攞出嚟講先至係真正無恥。

你睇香土幾多詐騙犯呀 買咗百套房收租 紙扎咩
所以詐騙文宣就看得出來誰是曱甴

[按此隱藏 Google 建議的相符內容]