• 瀏覽: 4,721
  • 回覆: 23
我想,最大買家係沙特。
泰國不會在地緣太威嚇鄰邦
巴鐵窮兄弟,買殲10CE,054AP係沙特科水。其中一個原因是不想落入伊朗手上。
沙特因以色列反對,不能買歐美先進攻擊武器。買中國野又可阻截伊朗。我估好大可能買DC-31生產線丶紅旗丶052/054丶1130防空炮。
中東土豪賣25%石油給中國,可以同中國買返乜嘢?斷估唔係比亞迪。

埋嚟睇,埋嚟揀,尖端裝備大平買。

引用:
原帖由 6674 於 2022-8-18 13:21 發表
我想,最大買家係沙特。
泰國不會在地緣太威嚇鄰邦
巴鐵窮兄弟,買殲10CE,054AP係沙特科水。其中一個原因是不想落入伊朗手上。
沙特因以色列反對,不能買歐美先進攻擊武器。買中國野又可阻截伊朗。我估好大可能買DC-31生產線丶紅旗丶052/054丶1130防空炮。
中東土豪賣25%石油給中國,可以同中國買返乜嘢?斷估唔係比亞迪。
FC-31有可能引進, 生產線就睇佢幾大手筆, 紅旗22中遠程防空導彈都有可能(塞爾維亞買咗), 054AP都可以,  054AP艦上都已經有紅旗16, 2座1130防空炮, 但052D未必賣俾佢,親疏有別.

紅旗與1130係保護鍊油廠。中美兩套系統,魚與熊掌兼得,有錢便可以任性。
052出口版如果唔裝遠程導彈,其他中東國家或可以接受。

呢位壬儲除咗同老野反面,佢兩父子係奪位,兼曾禁錮其他叔伯兄弟,所以要背後有強人支持,亦唔會指手畫腳。

可能俄羅斯已下單075, 一吐西北風污氣. 

引用:
原帖由 bondinhk 於 2022-8-18 14:25 發表
西北風其實好細架

引用:
原帖由 6674 於 2022-8-18 14:22 發表
紅旗與1130係保護鍊油廠。中美兩套系統,魚與熊掌兼得,有錢便可以任性。

呢位壬儲除咗同老野反面,佢兩父子係奪位,兼曾禁錮其他叔伯兄弟,所以要背後有強人支持,亦唔會指手畫腳。
唔好玩啦1130保護鍊油廠,  有紅旗22已經可以中程打落無人機/戰機, 如果賣054AP已經包紅旗16, CM-302反艦導彈, 1130等等, 052D就一定唔會出口, 此中不是巴鐡那麼靠譜信得過.

引用:
原帖由 亞裔閹割犬1842 於 2022-8-18 16:48 發表

西北風其實好細架
俄佬須要的是2艘075, 2艘071, 2-4艘052D(2艘駐黑海, 2艘駐遠東), 4艘056A, 提昇未來十年海軍實力 俄佬落單的話阿爺會提供的. 問題是面子同莫財.

俄羅斯極須要海上區域防空, 先買幾架052D, 再買075 做黑海旗艦

引用:
原帖由 6674 於 2022-8-18 14:22 發表

軍火必用人仔交易,去尾完化

引用:
原帖由 心很想 於 2022-8-18 17:53 發表

唔好玩啦1130保護鍊油廠,  有紅旗22已經可以中程打落無人機/戰機, 如果賣054AP已經包紅旗16, CM-302反艦導彈, 1130等等, 052D就一定唔會出口, 此中不是巴鐡那麼靠譜信得過.
仲要玩大啲。
我係大大便sell佢買055,我指沙漠方舟版,‘泊’喺油厰隔離,當然有1130近防炮啦。

引用:
原帖由 6674 於 2022-8-18 20:48 發表

仲要玩大啲。
我係大大便sell佢買055,我指沙漠方舟版,‘泊’喺油厰隔離,當然有1130近防炮啦。
唔駛玩咁大, 夠數量武器賣給沙地已經落咗人哋面子, 055是倉底高級武器不便賣出, 054AP已經不錯可賣, 052D選擇性賣給友好, 巴鐡/俄佬就有可能買, 等未來057的出現或許055可以出口呢.

引用:
原帖由 @海東青 於 2022-8-18 20:19 發表

軍火必用人仔交易,去尾完化
用石油/天然氣都可以做交易換武器

引用:
原帖由 bondinhk 於 2022-8-18 14:25 發表
我估俄羅斯想買隻船殼返去自己改裝多D

俄軍不見得有幾需要兩棲攻擊艦

我地要收台,美軍要隨時打人,俄羅斯一般無類似既需要

主題標籤 #俄羅斯
鍵盤翻頁
左右
[按此隱藏 Google 建議的相符內容]