• 瀏覽: 114,295
  • 回覆: 501
  • 追帖: 3
+14
引用:
原帖由 東方紅 於 2022-8-15 20:11 發表

其實,再講番,香港夠多電騙,你呃唔呃到我咁解啫,但我唔敢話冇人被呃,至於點解會被呃?當事人的問題就多籮籮囉。
被人呃, 有D人係有問題.
但有部分的確只係蠢. 即係好多扮個仔被人拉, 呃老人家俾錢. 除咗蠢, 仲有咩原因?
呃去景點個D, 好多都係普通既背包客, 深度遊個D黎. 只係想體驗下當地風情. 唔知緬北既當地風情係咁恐怖

引用:
原帖由 fb4539311 於 2022-8-15 18:11 發表
NGO 有實則事實案例嗎?有受害人出來証明係泰國被拐到柬埔寨嗎?答案係無事實根據,只係NGO 自己推斷,每年有來自全世界遊客去泰國旅遊,有人出來說過被人拐走嗎?過住絕少聽到有這樣事情發生。
如有香港人失跡, 傳媒仲唔湧去直擊探究咩?!

引用:
原帖由 1q1q1q1q1q1q 於 2022-8-15 20:19 發表

被人呃, 有D人係有問題.
但有部分的確只係蠢. 即係好多扮個仔被人拉, 呃老人家俾錢. 除咗蠢, 仲有咩原因?
呃去景點個D, 好多都係普通既背包客, 深度遊個D黎. 只係想體驗下當地風情. 唔知緬北既當地風情係咁恐怖
總之,出外就更加要留意陌生人,壞人度度都有。

引用:
原帖由 abalones 於 2022-8-15 19:44 發表
反而我對黃屍黑暴漢奸狗反感啲,連自己國家都反,真係豬狗不如
同意

作到咁大,總之凡係親中嘅地方,都會一日到黑好多唱衰謠言

引用:
原帖由 阿柒回歸 於 2022-8-15 20:02 發表

藝人羅敏莊攜女移居泰國~
得呢條友
幾多阿伯無咩錢唔想係香港高消費,都移左去東南亞呢d窮國過退休生活啦
當地一大堆港人

如有留意世界各地新聞, 人口拐賣,  發達國家都有唔少...   直頭係產業鏈模式經營

The Next Three Days

引用:
原帖由 legend_dreamer 於 2022-8-15 20:46 發表

得呢條友
幾多阿伯無咩錢唔想係香港高消費,都移左去東南亞呢d窮國過退休生活啦
當地一大堆港人
正常, 退休地係揀生活成本比本國低一大截既地方;羅敏莊無揀錯安老地方喔~

引用:
原帖由 車站雀躍的神童 於 2022-8-15 20:33 發表

Dc9在香港幾十年來惡行數唔晒,仲好意思成日加價話自己專業
就算近年,都係一樣,好似越做越衰咁。

引用:
原帖由 假如白滑的獅子 於 2022-8-15 05:17 發表

對泰國冇乜好感,廿幾年前去泰國旅行被偷金鍊。
NGO背景國家係邊個?中泰我將要軍事演習,
不再抱美國粗腿,就馬上抺黑泰國,攻擊你主要
收入來源嘅旅遊業,你話卑鄙卑鄙?

創新的醫療技術(例如輸血、器官移植)創造了新的爆炸性的需求,但與之配套的供給方醫療技術(人造血液、幹細胞器官培殖等)卻未能同步產生,且發展緩慢,造成龐大的缺口,也形成嚴重的黑市問題和道德危機問題.各國如不努力作出技術規管和法律規管,問題只會越來越嚴重.

“NGO”!?  明曬

引用:
原帖由 daiichi 於 2022-8-15 20:58 發表

NGO背景國家係邊個?中泰我將要軍事演習,
不再抱美國粗腿,就馬上抺黑泰國,攻擊你主要
收入來源嘅旅遊業,你話卑鄙卑鄙?
是親身經歷,自從廿幾年前金鍊被偷才產生沒好感,與政治沒一絲關係。

[按此隱藏 Google 建議的相符內容]