• 瀏覽: 26,496
  • 回覆: 22
成日搭地鐵排隊,總遇著D廢老左攝右攝係到打尖,叫佢排隊扮聽唔到,唔守規矩真係好討厭

附件

IMG20220625201801.jpg(279.42 KB)

我都明白當時係好火嘅.....由佢啦, 當敬老啦(雖然佢唔值得尊敬)

就好似醫護人員咁, 明知送入嚟嗰個係一個仆街都會照救。

人有日都會係咁,
積下口德,對你有好處!
上咗年紀的人,後生的多體諒,
以前我都會學你咁諗,似老賣老,
現在唔會,
原來老人癡呆,係唔會知道自己做的事,
他們像小孩子一樣,只有自己,
表面上看,你睇唔到佢有病!
其實有呢個行為老人,
巳經係有問題,
你們健康的人,包容下老人!

引用:
原帖由 癩痢 於 2022-6-30 11:40 發表
我都明白當時係好火嘅.....由佢啦, 當敬老啦(雖然佢唔值得尊敬)

就好似醫護人員咁, 明知送入嚟嗰個係一個仆街都會照救。
請尊重自己,
醫護人員,對每個病人,
都有同理心,只為錢,
係做唔到醫院工作。
你試過入院未,有感覺到仆街咩!

睇開啲啦,

賴皮狗

影張相任你作,呢種乜嘢人

引用:
原帖由 tokisada 於 2022-6-25 20:23 發表
成日搭地鐵排隊,總遇著D廢老左攝右攝係到打尖,叫佢排隊扮聽唔到,唔守規矩真係好討厭
點解的曱甴專針對的老人家?

引用:
原帖由 tokisada 於 2022-6-25 20:23 發表
衰唔過班後生黃屍漢奸狗,坐地鐵見到老人家大肚婆扮睇唔到,一係扮訓。 無恥到極點

引用:
原帖由 希夷 於 2022-7-1 01:36 發表
人有日都會係咁,
積下口德,對你有好處!
現在唔會,
其實有呢個行為老人,
巳經係有問題,
你同佢講積口德,佢哋出賣國家,打人,放火咩都做,點可能有口德。

引用:
原帖由 雨點子 於 2022-8-13 10:00 發表

點解的曱甴專針對的老人家?
呢啲叫惡人先告狀

引用:
原帖由 abalones 於 2022-8-18 13:13 發表

你同佢講積口德,佢哋出賣國家,打人,放火咩都做,點可能有口德。

你見到佢係漢奸咩
我只認識到,咁行為,係精神病一種!

張相做咩至得㗎,求其影張相出嚟算點?任你自己作。

我試過搭巴士成條龍鬼咁長,個廢老完全冇意思排隊,一嘢喺前面閃咗上車。重大大聲講風涼話: "大把位,使乜爭!" 我只係細細聲回應咗一句:"既然大把位,你又使乜打尖啫!" 佢即刻發爛渣鬧到我狗血淋頭,我費事睬佢,走咗上樓上坐,點知當我落車嘅時候,佢深深不忿攔住喺樓梯口等我落嚟,再鬧到我落車為止, 啲廢老最叻就係蠻頑無理, 做咗衰嘢仲當自己啱曬咁,你出句聲又話你蝦佢,遇著d廢老真係激到你爆炸!

引用:
原帖由 希夷 於 2022-7-1 01:36 發表
人有日都會係咁,
積下口德,對你有好處!
現在唔會,
其實有呢個行為老人,
巳經係有問題,
年長不是把做壞事合理化的藉口,這跟道德綁架無異!

鍵盤翻頁
左右
[按此隱藏 Google 建議的相符內容]