• 瀏覽: 49,778
  • 回覆: 828
  • 追帖: 1
+39
引用:
原帖由 tvbdt 於 2022-7-4 05:05 發表
香港加油本身係無問題,問題係已經俾一班有心人騎劫左,已經標籤左做一種大家已經心照嘅意思,就等於你數6都唔會再用☝🏻🤚🏻呢個手勢,因為已經俾班人渣騎劫左,無得返轉頭
冇錯,就連好似有火果個字香港,都比人標籤左果種意思

最主要中國高層對宣傳唔重視,冇計畫、冇組織 
回歸25年中共國安乜都唔知 ? 

張學友完美示範俾型自認契弟的偽人,e.g.曾志偉/劉德華/譚詠麟/李克勤等等,做人唔駛做到咁核突,除晒衫褲踎係𨋢口咬住卷廁紙痌督屎俾你睇去表忠的!!!

引用:
原帖由 Myavbuddy 於 2022-7-3 18:56 發表
張學友早前接受內地央視訪問談香港回歸25周年,他在片段中以廣東話說︰「香港過去25年經歷過好多高高低低、起起跌跌,但係因為我係同呢個城市一齊成長,我喺度出生,喺呢度長大。我仍然都相信呢個城市,希望呢個城市變成一個比以前更加好嘅城市,香港加油!」學友被內地網民指他在片中未提「回歸」、「祖國」字眼,結果引起爭議。央視後來刪除了有關片段,有網民估計與學友在片中的言詞,如「香港加油」有關。
...
呢類咁公開既訪問,只能夠講張生唔夠政治敏感度,我諗佢衰在冇提回歸祖國呢啲字眼,始終係賀回歸

引用:
原帖由 麻醉 於 2022-7-3 22:53 發表

你係真香港人定係、大圈仔、烏鼠、奇兵、阿燦?
當然係...地球中國非曱甴人

引用:
原帖由 sweetandsour 於 2022-7-4 06:47 發表

當然係...地球中國非曱甴人
原來你又係大圈仔、烏鼠、阿燦、奇兵

顏色只會令大家分化同對立

都係嗰句:拿打火機冇罪,拿打火機去放火有罪。

引用:
原帖由 touya08 於 2022-7-3 20:11 發表

香港加油係無問題,只要唔係港獨果款「香港扭轉加油」同黑色字體就無問題
等於納粹黨萬歲同一道理,在非公開場合講無問題,但在公開場合尤其西方國家講就極有問題,現在香港 加油完全變成港獨人渣宣傳暗語.尤其在回歸 國慶等中國節日說,好昜刺激班人渣神經.

引用:
原帖由 tseungkungofans 於 2022-7-3 23:00 發表

7月1日全國直播回歸show 份量可大不同!

可以冇城城, 黎明, 但冇學友就真係差D野!
英女皇生日,理大困城,二百幻加一都無學友播。真係差好多

香港加油💪

學友應該講中國香港加油,或者無事。

引用:
原帖由 blueobject777 於 2022-7-3 22:08 發表
中國人係唔駛講道理,你第一日做中國人?
對,見過200萬+1中國人唔講道理,警察好言相勸都唔理,堅持打砸搶燒

引用:
原帖由 HKPOPO 於 2022-7-3 22:09 發表
大劣人最鍾意日日上綱上線
因人地一句説話破壞幾百間美心果班係大陸人?

引用:
原帖由 日子都係要捱 於 2022-7-3 22:16 發表

留咗兩隻字 架 專有名詞。大獲啦!
“魚旦”兩個字呀?你意思係魚旦暴徒會唔高興?

[按此隱藏 Google 建議的相符內容]