• 瀏覽: 49,703
  • 回覆: 828
  • 追帖: 1
+39
今次學友出聲
黃畜以後未又聽才個天王

因為黃毛專用,香港加完油,就點火!
殺人放火既時代密碼!
黃毛狗用就係犯法,正常人用就合法!
唔想審完又審,就用全名中國香港,或後加香港區,唔係就等同個官講!
好簡單啫!
等於納粹美西比人911完,你話911加油,又走出來扮傻仔話唔明911有咩野問題一樣,
睇下納粹美西會唔會炒你家,張你含家例為恐怖份子?
咁都唔明,就等個官去點醒你啦!
其實依個post如果有黃毛狗賊睇倒,計似作出狗行為配合,香討已經有理由被封作調查!
你老豆老母咵緊交,你剩係叫老豆加油,睇下你老母會唔會產你上天台?
都係果句,依句說話重點係當時係唔係交火時間,拉左先同果官慢慢講!
香港現在一日人狗大戰,一日都係交火期,你提就係有機會罪成騸惑他人點火!

引用:
原帖由 紫色字宙 於 2022-7-4 02:40 發表
其實絕對明白學友表達緊咩。好似以前,硬係有啲衫黑色架啦,可能亦有一兩件黃色,之後就好似比人標籤左咁。今本就冇咁得閒,支持啲黑暴,只係之前有啲衫買落就係黑色。
其實你點知佢乜嘢目的吖,其實佢第一次段說話根本就九唔搭八,叫佢講祝賀回歸嘅說話,佢連“回歸“兩個字都唔敢提,人哋刪左佢有幾奇呀?而家俾人踢爆左佢之前可能唔想得罪黃人,連“回歸”兩字都唔肯講,所以咪想轉移視線,話你D人唔俾佢講“香港加油“囉…

引用:
原帖由 kcmc 於 2022-7-4 02:46 發表

唔係我諗反,只係講佢呢段說話根本就同祝賀回歸九唔搭八,言者無心,聽者有意呀,讓人容易誤會嘅說話,點解佢要講?記者叫佢講句祝賀回歸嘅說話,佢連“祝賀回歸“四個字都咁難講出口?但第二次又講到自己咁堅定愛國,叫人點信呀?其實佢愛唔愛國冇乜所謂,但唔好做得咁難睇吖…
第一次聽者有意既人誤解...都唔係佢問題...
第二次咪講清楚D, 你都仲要屈人...

引用:
原帖由 songsong17 於 2022-7-4 02:55 發表

第一次聽者有意既人誤解...都唔係佢問題...
第二次咪講清楚D, 你都仲要屈人...
唔好成日話我屈佢,當時第一次記者叫佢講句祝賀回歸嘅説話,咁佢有冇提下“回歸“兩個字呀?講段似是而非,容易令人誤會嘅話,搏乜?段話係從佢把口講出嚟,咁都話唔關佢事?佢嘅說話令人誤解,又係其他人嘅錯?第二次係講清楚定PR呀?咁堅定愛國,咁點解第一次點解要講埋D似是而非嘅說話?

引用:
原帖由 共享陽光 於 2022-7-3 19:42 發表
學友係愛國既,點都好過某天王,明明自己係內地出生,但又高調賣黃
黎明咪黎明囉,驚乜?

引用:
原帖由 kcmc 於 2022-7-4 03:04 發表

唔好成日話我屈佢,當時第一次記者叫佢講句祝賀回歸嘅説話,咁佢有冇提下“回歸“兩個字呀?講段似是而非,容易令人誤會嘅話,搏乜?段話係從佢把口講出嚟,咁都話唔關佢事?佢嘅說話令人誤解,又係其他人嘅錯?第二次係講清楚定PR呀?咁堅定愛國,咁點解第一次點解要講埋D似是而非嘅說話?
佢講左祝福說話,可以博咩?

即是拜年, 我無講新年快樂, 但知疫情要保重身體唔好, 叫你保重,祝你健康,就係講反話?

第一次講有邊樣唔愛國?第二次多d時間預備,梗係可以幫詳細d...

已經講得好清楚,你就當人有其他意思,仲唔係屈佢...

引用:
原帖由 沙填入臀門. 於 2022-7-3 19:37 發表
相信張學友係真心愛國愛港,我支持佢
x2 被班搞事黃人騎劫咗

引用:
原帖由 songsong17 於 2022-7-4 03:30 發表

佢講左祝福說話,可以博咩?

第一次講有邊樣唔愛國?第二次多d時間預備,梗係可以幫詳細d...

已經講得好清楚,你就當人有其他意思,仲唔係屈佢...
妖, 就好似講句生日快樂(祝賀回歸)咁簡單, 但就要挽幾十個圈去避生日兩個字? 仲要有第二次多d時間去預備先講得到?智障?

有心人想帶風向..本來以架小左人提19年..失驚無神比人炒熱距 誰人得益? 之前有甩獲論話香港野到上海..搞分化帶風向 製造矛盾..

引用:
原帖由 明玉九垂天 於 2022-7-3 20:35 發表

曱甴聯合國.
中國係常任理事國噃😌

引用:
原帖由 limecar 於 2022-7-3 20:57 發表
仲話自己係中國人
中國人有咩特質都唔知...

抵你比人批鬥
😂😂

引用:
原帖由 日子都係要捱 於 2022-7-3 21:06 發表
吓!我好擔心以後連食叉燒包~都要同人講唔該!俾個中國香港九龍深水埗地道叉燒包我呀!
要強烈註明中國特色飲食文化,唔可以講係香港特有叉燒包。
詳情請參考十年🤣🤣

引用:
原帖由 前插後抽 於 2022-7-3 21:13 發表
黑暴有食飯同柯屎,大陸班傻西唔好食飯柯屎啦 以後唔準用雨傘,唔準著黑衫啦白痴
🤣🤣

引用:
原帖由 Myavbuddy 於 2022-7-3 21:15 發表

企得係國家主席胡錦濤隔離,唔好屈佢係黃人了
佢很愛國
李十X夠企足江胡兩代兩邊啦,一換人咪瀬哂嘢俾人批鬥到仆街😂

[按此隱藏 Google 建議的相符內容]