• 瀏覽: 49,781
  • 回覆: 828
  • 追帖: 1
+39
引用:
原帖由 tseungkungofans 於 2022-7-3 21:45 發表

學友死蠢, 自己身份, 以至說話對象及場合高度敏感, 完全唔識避忌!! 怪得誰?

連我呢D中學程度普通人都知加油2字係黃狗專用,呢鋪乜友真鋪真係唔怪得俾大陸刪野

引用:
原帖由 綠萼 於 2022-7-3 21:18 發表
其實我都吾係好明, 武漢可以加油, 上海可以加油, 點解香港吾可以加油??
中國有廣州人, 有上海人, 有四川人.......等, 點解我叫自己係香港人會比人話??

如果鬼佬問我係咩人? 我會話我係中國人
如果同胞問我係邊處人士? 我會話我係廣東人或係香港人.......究竟有乜問題?
總知我就係熱愛自己祖國
祖國是我家, 好似屋企人一樣, 點解係屋企生活, 好似要紀律化咁, 一字一 ...
"中國香港特別行政區新界上水圍村?"

錯! 係 中華人民共和國香港特別行政區新界上水圍村

黑暴黃畜其實大喊:香港加油!
仍有下文!
全句就係:香港加油!掟汽油彈!放火燒人!唔洗手振!

引用:
原帖由 鑊鑊甘 於 2022-7-3 19:01 發表
黃色同黑色都唔係曱甴專用

我要重奪黃、黑色、雨傘標誌同香港加油口號
同意,我都係咁諗,2019年之前我都經常著黑色衫,但黑暴時期開始無再黑色衫,但最近都又著番黑色衫,我心諗,黑色衫唔係黃人專利,點解我唔著得黑色衫呢。

引用:
原帖由 Myavbuddy 於 2022-7-3 18:56 發表
張學友早前接受內地央視訪問談香港回歸25周年,他在片段中以廣東話說︰「香港過去25年經歷過好多高高低低、起起跌跌,但係因為我係同呢個城市一齊成長,我喺度出生,喺呢度長大。我仍然都相信呢個城市,希望呢個城市變成一個比以前更加好嘅城市,香港加油!」學友被內地網民指他在片中未提「回歸」、「祖國」字眼,結果引起爭議。央視後來刪除了有關片段,有網民估計與學友在片中的言詞,如「香港加油」有關。
...
佢唔係黃就一定係蠢

佢去生日party, 唔同主人家講生日快樂一樣

引用:
原帖由 BIBIJI 於 2022-7-3 21:19 發表

以後大家講,香港努力,香港Fighting。
講 香港必勝 都得。

引用:
原帖由 Myavbuddy 於 2022-7-3 18:56 發表
張學友早前接受內地央視訪問談香港回歸25周年,他在片段中以廣東話說︰「香港過去25年經歷過好多高高低低、起起跌跌,但係因為我係同呢個城市一齊成長,我喺度出生,喺呢度長大。我仍然都相信呢個城市,希望呢個城市變成一個比以前更加好嘅城市,香港加油!」學友被內地網民指他在片中未提「回歸」、「祖國」字眼,結果引起爭議。央視後來刪除了有關片段,有網民估計與學友在片中的言詞,如「香港加油」有關。
...
班曱甴就係咁仆街

引用:
原帖由 tinnit 於 2022-7-3 21:20 發表

好多歌手都係殿堂級, 但我個人較鍾意學友,
18區冠軍,
當年一首"情已逝"相當好聽..
仲有 Smile again 瑪利亞。

如果係香港人都知背後意思,唔解釋只扮傻係無用。

引用:
原帖由 disgust.com.hk 於 2022-7-3 21:20 發表
小粉紅搞垮中國
Over 咗。

張學友加油

引用:
原帖由 Myavbuddy 於 2022-7-3 21:35 發表

黃底點樣係國家主席面前表演
警方臥底都傍住大佬出入啦!
嚟個黃底偽人未露出真面目!
真係防不勝防!
所以咪叫大陸同胞!
小心提防牠囉!

引用:
原帖由 I-HAVE 於 2022-7-3 21:21 發表
學友係黃.........
黃學友?

引用:
原帖由 KarinaLai 於 2022-7-3 21:50 發表

連我呢D中學程度普通人都知加油2字係黃狗專用,呢鋪乜友真鋪真係唔怪得俾大陸刪野
咁敏感既時間, 天真嬌都唔會天真到唔知呢句野係政治囗號!

引用:
原帖由 慾致號2 於 2022-7-3 21:49 發表

"香港討論區已經變咗唔係香港人嘅討論"

今日先知?
之前真係唔知、係有師兄提點先知道😰😰😰

[按此隱藏 Google 建議的相符內容]