• 瀏覽: 49,751
  • 回覆: 828
  • 追帖: 1
+39
香港加油

黑暴有食飯同柯屎,大陸班傻西唔好食飯柯屎啦 以後唔準用雨傘,唔準著黑衫啦白痴

呢條友暗黃曱由黎,好彩黨醒目,刪左佢條片

引用:
原帖由 Myavbuddy 於 2022-7-3 18:56 發表
張學友早前接受內地央視訪問談香港回歸25周年,他在片段中以廣東話說︰「香港過去25年經歷過好多高高低低、起起跌跌,但係因為我係同呢個城市一齊成長,我喺度出生,喺呢度長大。我仍然都相信呢個城市,希望呢個城市變成一個比以前更加好嘅城市,香港加油!」學友被內地網民指他在片中未提「回歸」、「祖國」字眼,結果引起爭議。央視後來刪除了有關片段,有網民估計與學友在片中的言詞,如「香港加油」有關。
...
因為黃絲暴徒日日叫果句野,黎支持港獨,有乜辦法

引用:
原帖由 麻醉 於 2022-7-3 21:10 發表
奧運嗰時、大把人喺商場、叫香港加油、香港人叫香港加油、真係唔知有乜問題、不過依度香港討論區差不多全部都係大圈人、香港討論區已經變咗唔係香港人嘅討論區😰😰😰😰
原本梗係無問題啦,係多撚謝啲人反國家騎劫代表晒全香港人意願鳩叫,就瀨撚晒野啦

引用:
原帖由 天下唯一 於 2022-7-3 20:41 發表
佢不嬲都係黃人

企得係國家主席胡錦濤隔離,唔好屈佢係黃人了
佢很愛國

引用:
原帖由 前插後抽 於 2022-7-3 21:13 發表
黑暴有食飯同柯屎,大陸班傻西唔好食飯柯屎啦 以後唔準用雨傘,唔準著黑衫啦白痴
黑暴係食屎痾飯,未見過佢地識得似返個人咁食飯

引用:
原帖由 pompas 於 2022-7-3 21:14 發表
呢條友暗黃曱由黎,好彩黨醒目,刪左佢條片

企得係國家主席胡錦濤隔離,唔好屈佢係黃人了
佢很愛國

引用:
原帖由 鑊鑊甘 於 2022-7-3 19:01 發表
黃色同黑色都唔係曱甴專用

我要重奪黃、黑色、雨傘標誌同香港加油口號
冇錯!他們什麼顏色也不是!

其實我都吾係好明, 武漢可以加油, 上海可以加油, 點解香港吾可以加油??
中國有廣州人, 有上海人, 有四川人.......等, 點解我叫自己係香港人會比人話??

如果鬼佬問我係咩人? 我會話我係中國人
如果同胞問我係邊處人士? 我會話我係廣東人或係香港人.......究竟有乜問題?
總知我就係熱愛自己祖國
祖國是我家, 好似屋企人一樣, 點解係屋企生活, 好似要紀律化咁, 一字一句都要計到清清楚楚?

如果我依家係上水圍村, 有人問我你依家係邊? 我係咪要答: 中國香港特別行政區新界上水圍村??

香港加油真係難聽過粗口,呢條廢柴歌神真係數典忘祖

引用:
原帖由 Myavbuddy 於 2022-7-3 18:56 發表
張學友早前接受內地央視訪問談香港回歸25周年,他在片段中以廣東話說︰「香港過去25年經歷過好多高高低低、起起跌跌,但係因為我係同呢個城市一齊成長,我喺度出生,喺呢度長大。我仍然都相信呢個城市,希望呢個城市變成一個比以前更加好嘅城市,香港加油!」學友被內地網民指他在片中未提「回歸」、「祖國」字眼,結果引起爭議。央視後來刪除了有關片段,有網民估計與學友在片中的言詞,如「香港加油」有關。
...
以後大家講,香港努力,香港Fighting。

學友好波,其實黑暴已完, 黑黃藍紅白,同埋其它動物名都唔應該再被政治利用。

引用:
原帖由 養和院彎 於 2022-7-3 20:41 發表

啱,歌乜都得,就係唔可以叫歌神,
歌神只得一個。
好多歌手都係殿堂級, 但我個人較鍾意學友,
18區冠軍,
當年一首"情已逝"相當好聽..

學友在央視只係講幾句平白説話就受大肆攻擊,同差利卓別靈在美國受政治迫害幾冇差別。其實要慶香港回歸,央視請香港紅星又歌又舞,係種歪風,呢啲紅星表演能代表香港民心嗎?開改後嘅央視本身也出現好多醜聞,紅星們大概也是睇錢份上上央視,真係打仗佢哋會送子女上戰場嗎?吸毒就會。

[按此隱藏 Google 建議的相符內容]