• 瀏覽: 7,128
  • 回覆: 59
在英國出生及成長的藝人陳智燊(Jason),日前為了兩個兒子,在沒有太太宋熙年(Sarah)陪同下,隻身前往英國研究當地教育,並拍片與觀眾分享疫情下的生活環境及點滴。Jason更進行街頭訪問,並觀察到

陳智燊拍片直擊英國9成半人不戴口罩 零社交距離當地人稱已回到常態

新聞來源連結:
https://topick.hket.com/article/3287890/【新冠肺炎】陳智燊拍片直擊英國9成半人不戴口罩 零社交距離當地人稱已回到常態

好巴閉
帶果啲人是因為之前入左存貨太多⋯變咗時裝咁用

最弊就係日日都要死百幾二百幾人呢。

老番一向就算病到攤攤腰都未必帶口罩😩仲話喺乜國長大🙄

係咪帶唔起jar
開支都話要減少.....口罩慳得就慳掛

引用:
原帖由 chimingchan2014 於 2022-6-29 14:32 發表
只要不是死自己,死多少又有什麼所謂,呢個係西方原則😏

引用:
原帖由 chimingchan2014 於 2022-6-29 14:32 發表
仲要係講緊對上幾個月,每日維持大概成一百萬人係確診中😨

引用:
西人思想係佢自己唔死就得,其他人死係唔關事

恢復人命比狗賤,
每日新冠種族滅絕,

西人偽善常態.

以前文宣香港崇日, 見日本人傷風會帶口罩, 叫有公德心.

現在崇英格蘭, 見英格蘭人唔帶口罩, 隨便感染人叫自由.

早個幾月睇英超直播咪得咯,曼聯利記車仔紐卡根本無人帶口罩,人貼人睇波0距離,早就回復常態啦,駛咩飛去做調查姐

引用:
原帖由 鼠貓 於 2022-6-29 14:47 發表

西人思想係佢自己唔死就得,其他人死係唔關事
絕對正確,所以西人成日講乜嘢自由人權,其實只係美化佢地嘅自私自利嘅思想。
所以今次新冠疫情,佢地完全唔會想做好防疫,戴口罩又話無自由,減少社交活動又話無自由,但完全唔會考慮生命安全。
其實呢啲係屬於一種社會責任,大家為咗安全穩定,係需要犧牲一啲嘅自由及權利,就如同在一個法治社會中,每個人都應該盡公民責任去遵守法律一樣。
現在有很多香港人因為英國殖民洗腦,思想上都一樣有啲西化,所以香港都同樣有好多人想學西方國家咁,玩與病毒共存。
可惜係即使呢班人想咁玩,但好似第五波出現大量確診同埋死亡人數,又出現醫院門外啲人要等人院,佢地咪一樣驚。
呢班人根本就係認為只要死嘅或者得重症嘅唔係自己就理得人死,對住呢啲人,我會祝福佢地全家染疫,試下受新冠病毒嘅折磨,試下親人身故嘅快樂囉。

引用:
原帖由 todaychanchong 於 2022-6-29 14:25 發表
在英國出生及成長的藝人陳智燊(Jason),日前為了兩個兒子,在沒有太太宋熙年(Sarah)陪同下,隻身前往英國研究當地教育,並拍片與觀眾分享疫情下的生活環境及點滴。Jason更進行街頭訪問,並觀察到

...
中咗當感冒,瓜咗當自然,好事嚟!

引用:
原帖由 chimingchan2014 於 2022-6-29 15:02 發表

絕對正確,所以西人成日講乜嘢自由人權,其實只係美化佢地嘅自私自利嘅思想。
所以今次新冠疫情,佢地完全唔會想做好防疫,戴口罩又話無自由,減少社交活動又話無自由,但完全唔會考慮生命安全。
其實呢啲係屬於一種社會責任,大家為咗安全穩定,係需要犧牲一啲嘅自由及權利,就如同在一個法治社會中,每個人都應該盡公民責任去遵守法律一樣。
現在有很多香港人因為英國殖民洗腦,思想上都一樣有啲西化,所以香港都同 ...
只講權利不講責仼就係咁樣
不過對住佢哋講責仼時,佢哋就會覺得冇咗權利,所以冇得救!

鍵盤翻頁
左右
[按此隱藏 Google 建議的相符內容]