• 瀏覽: 11,911
  • 回覆: 78
引用:
原帖由 chiangmaiwolf 於 2022-5-14 11:36 發表

如果美國話
邊到有共產主義,就格殺勿論
又如何?
聯合國已經通過左譴責納粹主義。得兩條人卜街,美國,烏克蘭反對。即係點呀?希特拉2.0呀?呢兩個今本就係國際頭號恐怖分子國。
第一呢啲野唔係美國話點,而係要聯合國通過。
第二聯合國有冇通過譴責共產主義?https://www.hk01.com/即時國際/713886/聯合國大會通過譴責納粹主義決議-僅美國和烏克蘭投票反對

引用:
原帖由 紫色字宙 於 2022-5-14 13:15 發表

聯合國已經通過左譴責納粹主義。得兩條人卜街,美國,烏克蘭反對。即係點呀?希特拉2.0呀?呢兩個今本就係國際頭號恐怖分子國。
第一呢啲野唔係美國話點,而係要聯合國通過。
第二聯合國有冇通過譴責共產主義?https://www.hk01.com/%E5%8D%B3%E6%99%82%E5%9C%8B%E9%9A%9B/713886/%E8%81%AF%E5%90%88%E5%9C%8B%E5%A4%A7%E6%9C%83%E9%80%9A%E9%81%8E%E8%AD%B4%E8%B2%AC%E7%B4%8D%E7%B2%B9%E4%B8%BB%E7%BE%A9%E6%B1%BA%E8%AD%B0-%E5%83%85%E7%BE%8E%E5%9C%8B%E5%92%8C%E7%83%8F%E5%85%8B%E8%98%AD%E6%8A%95%E7%A5%A8%E5%8F%8D%E5%B0%8D
聯合國未通過譴責恐怖主義?

引用:
原帖由 breadstick 於 2022-5-14 09:50 發表

俄羅斯會怕傻仔?
俄羅斯梗唔怕你!

引用:
原帖由 s-chris 於 2022-5-14 15:24 發表

俄羅斯梗唔怕你!
更加唔怕"韓國經濟領先中國幾十年"果啲

引用:
原帖由 泛民之星陳盲刎 於 2022-5-14 10:55 發表

其實你知唔知佢二戰所為打贏蘇聯有乜嘢背景?
嗰一陣,蘇聯覺得納粹德國會經芬蘭攻打佢哋,覺得芬蘭係個防禦弱點,所以想攻佔埋佢加強防守。
後尾佢同德國嘅戰況,令蘇聯覺得唔需要再打芬蘭,芬蘭先至甩難,芬蘭人都知再打落去衰緊。
現實相當時芬蘭人都知道唔可以得罪蘇聯,幾十年來都認低威,唔信可以查下乜嘢叫芬蘭化。

只有啲一知半解嘅人先會覺得芬蘭人好好打,打贏蘇聯巧威威,包括嗰個女權領導人。
事實係芬蘭人係世界面對羞辱咗蘇聯!😁😁

引用:
原帖由 s-chris 於 2022-5-14 15:28 發表

芬蘭羞辱蘇聯要羞辱到自己割地俾蘇聯?

芬蘭周四(12日)表明有意申請加入北約,其長期保持軍事不結盟傳統的鄰國瑞典翌日亦發表重要的安全政策檢討報告,表態似向加入北約踏近一步。瑞典外相發表報告時表示,加入北約可減衝突風險,起穩定作用,對波羅的海地區國家有益。但兩國加入北約恐面臨重大阻力,北約成員國土耳其的總統埃爾多安昨日表明對此「不抱正面心態」,批評瑞典等北歐國家收留土方視為恐怖主義的組織,又指以往支持希臘加入是「錯誤」。北約接納新成員須成員國一致通過,華府高官隨後表示,美方正釐清安卡拉的立場。

引用:
原帖由 s-chris 於 2022-5-14 15:28 發表

1970 年 4 月,芬蘭發行了一枚郵票,以紀念弗拉基米爾·列寧誕辰 100 週年以及當年在坦佩雷舉行的列寧座談會。

引用:
原帖由 商界幼小的手背 於 2022-5-14 15:39 發表

又如何?
老尾敢咩?仲唔快D叫你老爹宣布!

我等緊老尾表演啊!
知道了?
就只是敢打,不敢打的問題
而不是甚麼鬼話,納粹主義,共產主義,恐怖主義

都是放屁

引用:
原帖由 泛民之星陳盲刎 於 2022-5-14 11:10 發表

其實你知唔知打烏克蘭只係用左一成左右有嘅兵力?
係點統計出埋架?

引用:
原帖由 voltes1 於 2022-4-11 20:27 發表
俄羅斯接下來是不是要侵略瑞典芬蘭??
俄羅斯宣傳說是因為烏克蘭要加入北約所以才侵略 那現在瑞典芬蘭也要加入北約了 那俄羅斯是不是也要侵略瑞典芬蘭了

=====================
英國泰晤士報引述官員報道,俄烏沖突將促成芬蘭與瑞典最快將在今個夏季加入北約,進一步凸顯俄國犯了“戰 ...
中國古人說:打蛇打7吋,擒賊先擒王
俄羅斯想要自保,一定要直接跟美國打核戰,抱住一起炸爆地球才能有50%取得和平生活
否則俄羅斯在芬蘭及烏克蘭不能長久拖下去。
本人請俄羅斯打核戰吧!

引用:
原帖由 kim_12346 於 2022-5-14 15:29 發表

芬蘭羞辱蘇聯要羞辱到自己割地俾蘇聯?
芬蘭羞辱緊俄國吾緊要到時戰火燃燒時最緊要吾好向別人哭訴😂😂😂

[按此隱藏 Google 建議的相符內容]