• 瀏覽: 905,025
  • 回覆: 7,513
  • 追帖: 145
+1487
引用:
原帖由 大橋上一人 於 2022-1-28 01:32 PM 發表

前年黑暴時你起咗一枝卦,卦象話最後導致君王施以刑去收科,果然後來祭出國安法,亂港狗賊即刻謝哂,好似都幾準。
記得嗰陣時d黑暴到處講大話作故仔去陷害人,壞事做盡,欺凌弱小, 連老人都唔放過。嗰班黑議員以為自己大晒, 成日鬧阿前鄧一哥。起呢支卦時,我係有私心,希望阿爺快d出手教訓佢地。所以我一直都懷疑其實係因為我想佢地受到懲罰, 先會起到支噬嗑卦(懲罰punishment), 我覺得係我嘅意識影響咗卦象。
不過點都好啦, 最重要係惡人有惡報, 未得惡果嗰d, 我唔會激氣, 因為上天自有安排, 我就做好我自己, 繼續享受人生

引用:
原帖由 smky 於 2022-1-28 20:11 發表

師兄,5百萬嘅0. 02%等如1000喎!
同時流感嘅死亡率有成0.1%,打佐兩劑疫苗之後中Omicron冇咁易死。即係夠人打佐兩針後就要開始睇下感染Omicron後有後遺症嘅機會有幾大、有幾嚴重、會持續幾耐同有幾多手尾跟。

引用:
原帖由 SKY2019 於 2022-1-28 06:28 PM 發表
恒隆陳啟宗:疫情問題複雜、香港夾在中間 「清零」難做到

<匯港通訊> 恒隆集團(00010)及恒隆地產(00101)董事長陳啟宗於業績記者會上表示,本港住宅市場中長期表現良好,尤其是豪宅市場,又認為在供應有限之下,未來幾年樓市續暢旺。商業市場方面則可能有一些挑戰,由於寫字樓供應多,中環區及甲級寫字樓將受壓。

疫情持續,各國的應付方式亦存在差異。被問到內地採取「動態清零」政策,而不少國家主 ...
真的是恆隆陳老闆說內地係疫情的源頭嗎? 咁反動! 是不是黑妓胡說八道呀? 中國政府一貫堅決反對美國佬無根無據污衊中國係新冠病毒的傳播源頭!

引用:
原帖由 歸去來兮 於 2022-1-28 09:21 PM 發表

真的是恆隆陳老闆說內地係疫情的源頭嗎? 咁反動! 是不是黑妓胡說八道呀? 中國政府一貫堅決反對美國佬無根無據污衊中國係新冠病毒的傳播源頭!
HKET嘅通稿都係一樣

https://inews.hket.com/article/3166673/【清零政策】恒隆陳啟宗:香港「清零」很難  Omicron似流感、可研究改變防疫政策的可能性

引用:
原帖由 歸去來兮 於 2022-1-28 09:21 PM 發表

陳啟宗,大紫荊勛賢(英語:Ronnie Chan Chi-chung,1949年12月11日- ),生于香港,祖籍廣東順德,香港企業家,恒隆集團及恒隆地產的董事長,為美籍香港人士。
https://zh.wikipedia.org/wiki/陳啟宗

人家是美國人來的。

引用:
原帖由 horse2014 於 2022-1-28 09:25 PM 發表

陳啟宗,大紫荊勛賢(英語:Ronnie Chan Chi-chung,1949年12月11日- ),生于香港,祖籍廣東順德,香港企業家,恒隆集團及恒隆地產的董事長,為美籍香港人士。
https://zh.wikipedia.org/wiki/陳啟宗

人家是美國人來的。
咁樣就理解點解今曰有呢啲通稿了,要配合陰尾國策⋯⋯

引用:

我都懷疑呢篇文章嘅真實性,陳啟宗一向都算正常

恒隆好似就係之前接手美國係香港嘅物業嗰個發展商?

引用:
原帖由 yyk562 於 2022-1-28 07:24 PM 發表

香港而家再日得百零人確診都好似世界未日咁。如果每日幾千人確診,十幾廿人死,到時唔知呢班友仔講D乜?
好多愚港人心態其實係博僥倖,病就人哋染,我就有自由,但有冇咁理想先。

現在好多自私友已經扮鴕鳥,唔理有幾多人染疫同死亡,仲不斷催眠自己小病嚟啫,只聽自己想聽嘅嘢。

引用:
原帖由 smky 於 2022-1-28 08:11 PM 發表

師兄,5百萬嘅0. 02%等如1000喎!
打錯字,應該係0.2%

引用:
原帖由 大橋上一人 於 2022-1-28 01:17 PM 發表

同仁堂都有賣,荃灣川龍街有間裕華/華潤 (?),對面有間舊式藥店 (唔係註冊藥房)有賣, 35蚊一盒,我相信其他藥房都有賣,會比裕華丶華潤平。
月頭華潤堂特價$108/3盒....

引用:
原帖由 yyk562 於 2022-1-28 21:54 發表

打錯字,應該係0.2%
係呀,新加坡最近28日嘅死亡率真係得0.02%嗟,同時有0.04%病例要入深切治療部。

引用:
原帖由 kylohk 於 2022-1-28 10:03 PM 發表

係呀,新加坡最近28日嘅死亡率真係得0.02%嗟,同時有0.04%病例要入深切治療部。
即係入ICU 50%死亡率

引用:
原帖由 jumpshoot仔 於 2022-1-28 09:48 PM 發表
恒隆好似就係之前接手美國係香港嘅物業嗰個發展商?
冇錯。

[按此隱藏 Google 建議的相符內容]