• 瀏覽: 26,799
  • 回覆: 264
+4
引用:
原帖由 半夏善良的黑頭 於 2021-11-25 02:06 PM 發表

曱甴累全家
全家都係曱甴

賣俾中資係唯一出路
唔係中資唔會再幫襯

引用:
原帖由 香港雞蟲 於 2021-11-25 02:44 PM 發表

十字奶都係黃??
最新請了一大班全黃媒KOL唱十字歌
仲想累香港

引用:
原帖由 Henrywu18 於 2021-11-25 02:17 PM 發表

唔關PR,最重要老闆咩反應,睇通告
根本由老闆到員工都係黃嘅, 唔好賴公關事吖。

引用:
原帖由 dtw 於 2021-11-25 01:51 PM 發表
維他奶公布至9月底止,中期盈利大跌95%,至3280萬元。公司指,由於業績不理想,以及須要優先恢復內地業務表現,因此不派中期息。 上半年度經營溢利亦急挫95%至4200多萬元,受到內地銷售下跌、疫情逐漸受控,政府減少提供有關疫情的補貼;同時恢復去年於疫情下減少的廣告和推廣支出等。 上半年度收入36億...

公司指,雖然面對重大逆境及困難,已展開一項周詳計劃,在繼續推動其他增長中市場的同時, ...
咁咪好,逃避炒黃畜伙計的後果,

引用:
原帖由 半夏善良的黑頭 於 2021-11-25 02:07 PM 發表

pe33點幾……跌到單位數先
半年業績至9月尾純利3,280萬,事件7月發生,仍未全面反映。

就算用這份計,全年約6,000萬純利,最新市值雖然已跌至188億,PE仍高達3百幾倍,要跌至1元以下才是正常PE20倍。

引用:
原帖由 賭爸 於 2021-11-25 02:51 PM 發表

最新請了一大班全黃媒KOL唱十字歌
仲想累香港
黃奕邦

引用:
原帖由 behappy12 於 2021-11-25 02:52 PM 發表

根本由老闆到員工都係黃嘅, 唔好賴公關事吖。
可能有D男既心諗.
仆街搞到冇雙糧花紅呀

黃畜只能貢獻5%盈利, 肉9酸.

引用:
原帖由 幪面超人 於 2021-11-25 01:54 PM 發表
股價跌好多
仲係好高,冇左大6市場只值2-3蚊

為何本土無同路人呼籲爆買維他奶產品

提示: 違規內容已被屏蔽
繼維奶奶之後,十字奶都申請自殺

引用:
原帖由 袋中野性的牛 於 2021-11-25 01:57 PM 發表

公關災難,關公都幫你唔到
關公最憎反骨仔,砍多兩刀就差唔多

引用:
原帖由 ricowong2503 於 2021-11-25 02:22 PM 發表
維記黃到出汁,而且早已經唔係香港人嘅公司,大老闆係日本仔,等死啦,我都唔知冇買幾耐啦
寫返清楚啲好
維記係另一間存在嘅公司
仆街嘅係維他奶集團

[按此隱藏 Google 建議的相符內容]