• 瀏覽: 5,129
  • 回覆: 18
【明報專訊】剛過去周日ViuTV播出《膠戰S2》第2集,找來網絡紅人小薯茄成員擔任嘉賓,友台同一晚的綜藝節目《童你一起長大了》,繼續玩懷舊,鞏固熟客群,首播前已被網民嘲諷為《至叻小人瑞》、《閃電平安鐘》、《放入ICU》、《430通波機》……言辭甚刻薄,難怪無綫最近忍無可忍要報警稱遭網絡欺凌。不過無綫當年要求藝人亮相友台時嚴禁廣東話發言,又是否欺凌?觀眾大概心中有數。其實每周發布的直播收視數字,無綫仍遙遙領先對手;網上平台的重溫數據,始終從缺,棄守電視旁的網絡世代實際的觀影習慣,又可曾從公布的數據中反映?

老實講聲底唔錯, 好過好多香港歌手
值唔值成千萬點擊, 就唔多值
又唔系好聽到咁誇張

新聞來源連結:
https://news.mingpao.com/pns/娛樂/article/20211022/s00016/1634839875514/【開箱】流行曲的定義-對號入座聽出《玻璃心》

狗會在我腳下,大細掌於手中
哪個再敢多說話,夷平狗會是誰
哪個可以稱霸,誰人戰績高過孤家
高高在上 諸君看吧 朕之戰績美好如畫
登山踏霧 指天笑罵 捨我誰堪誇
明係影射,仲要死唔認,再話係人玻璃心,好心D反中份子就做少D無聊野啦,咁就當係贏? 廢物。

成篇垃圾文章, 都唔知想up乜柒.

多唔多得過喜機搞煮?!

引用:
原帖由 eliskw2000 於 2021-10-22 05:26 PM 發表
明係影射,仲要死唔認,再話係人玻璃心,好心D反中份子就做少D無聊野啦,咁就當係贏? 廢物。
暫時唔接受俾人醜化

引用:
原帖由 banjo. 於 2021-10-22 05:34 PM 發表
成篇垃圾文章, 都唔知想up乜柒.
歌名玻璃心

引用:
原帖由 睇天做人 於 2021-10-22 05:34 PM 發表
多唔多得過喜機搞煮?!

乜野

引用:
原帖由 tailo88 於 2021-10-22 05:38 PM 發表

暫時唔接受俾人醜化
衰咗就衰咗啦。

引用:
原帖由 eliskw2000 於 2021-10-22 05:39 PM 發表

衰咗就衰咗啦。
香港起碼仲可以吊林鄭

引用:
原帖由 tailo88 於 2021-10-22 05:41 PM 發表

香港起碼仲可以吊林鄭
應該要禁啦。

明眼人都睇得出呢對狗男女明玩「明嘅就明」嘅概念,明咗要禁你就話人玻璃心,食屎啦黃屍賤畜

黃屍又爭取被規管.

引用:
原帖由 tailo88 於 2021-10-22 05:39 PM 發表

乜野
喜機搞煮都唔識 ?!

情歌泥吖~~~好明顯
沒心存歹念,就不會聽到髒話。《玻璃心》亦然

年度神曲

小部份玻璃心,各國出征,寧願影L衰晒所有中國人,
都唔寧願接受現實,做個合情合理既地球人

⋯⋯

鍵盤翻頁
左右
[按此隱藏 Google 建議的相符內容]