• 瀏覽: 13,347
  • 回覆: 47
引用:
原帖由 神經箭 於 2021-10-21 07:20 PM 發表

分析十分好!謝謝分享!
睇下大陸的文宣啦,這個頻道水準很高,解釋了爲什麽打擊商人集團,這次講的西方國家玩環保和TPP的原因,

https://www.youtube.com/watch?v=Mi6R9kNI4GY

引用:
原帖由 神經箭 於 2021-10-20 10:13 AM 發表
追求普選是香港市民一直以來的追求;「天賦人權」意識深殖,自然抗拒「侵奪香港人權」的國家。這個「死結」不清除,愛國教育從何說起?
「愛與恨」皆有前因,沒有愛的因就不會有愛的果。
即是說;必須建立愛國的因。
即是說;必須讓人相信「有什么比普選更好、更值得香港市民去追求」和為何要「唾棄普選」;沒有這雙管齊下,就不會有「愛國之心」。

習大大怒懟美國的講話十分好,國民終于聽到「正道」的聲音。 ...
還有台灣所謂的民主化之後,其實就是黑幫當家作主,以前有政府制衡黑幫,但是普選化之後,這些黑幫的門生也有投票權,他們選誰,誰就當選,所以可以見到台灣的黑幫大佬的權威隨時大過他們的選出的小姐的代言人總統。其實日本也是一樣。黑幫勢力非常強大。

引用:
原帖由 口腔花花留言 於 2021-10-21 20:27 發表

還有台灣所謂的民主化之後,其實就是黑幫當家作主,以前有政府制衡黑幫,但是普選化之後,這些黑幫的門生也有投票權,他們選誰,誰就當選,所以可以見到台灣的黑幫大佬的權威隨時大過他們的選出的小姐的代言人總統。其實日本也是一樣。黑幫勢力非常強大。
黑邦操弄選戰好有辦法,就系開賭局;

例如想民進黨贏,就用一個好着數嘅賠律氹人買,買咗民進黨的賭仔自然想佢贏,投票時隨咗自己投民進黨,仲叫親友投。

引用:
原帖由 神經箭 於 2021-10-21 09:28 PM 發表

例如想民進黨贏,就用一個好着數嘅賠律氹人買,買咗民進黨的賭仔自然想佢贏,投票時隨咗自己投民進黨,仲叫親友投。
黑幫有幾多門生,他們有選票,係一些地方,基本上達到決定性的鉄票。所以台灣很多地方都已經被黑幫控制。

在選舉中,真正出來選的只有60%的選民,所以如果有31%選民支持,就會贏,黑幫門生係好多地方有10幾個%的鉄票,只要爭取多10個%就會贏。這就是爲什麽台灣變成了黑金政治。

引用:
原帖由 口腔花花留言 於 2021-10-21 20:27 發表

引用:
原帖由 口腔花花留言 於 2021-10-21 19:37 發表

睇下大陸的文宣啦,這個頻道水準很高,解釋了爲什麽打擊商人集團,這次講的西方國家玩環保和TPP的原因,

https://www.youtube.com/watch?v=Mi6R9kNI4GY
有危才有機,今天的中國需要轉營,血汗工廠就拜別了。
我們要做可持續發展的環保大國。

引用:
原帖由 神經箭 於 2021-10-21 09:50 PM 發表

例如想民進黨贏,就用一個好着數嘅賠律氹人買,買咗民進黨的賭仔自然想佢贏,投票時隨咗自己投民進黨,仲叫親友投。有危才有機,今天的中國需要轉營,血汗工廠就拜別了。
環保問題,睇下西方玩環保的原因啦,不過現在中國最積極和真心玩環保,因爲中國想擺脫對化石能源依賴。

https://www.youtube.com/watch?v=Mi6R9kNI4GY&t=621s

引用:
原帖由 神經箭 於 2021-10-21 09:53 PM 發表

有危才有機,今天的中國需要轉營,血汗工廠就拜別了。
中國真心積極玩環保,因爲中國已經可以做核能,還有壟斷了太陽能,和風能,還有儲能,

引用:
原帖由 神經箭 於 2021-10-20 10:13 AM 發表
追求普選是香港市民一直以來的追求;「天賦人權」意識深殖,自然抗拒「侵奪香港人權」的國家。這個「死結」不清除,愛國教育從何說起?
「愛與恨」皆有前因,沒有愛的因就不會有愛的果。
即是說;必須建立愛國的因。
即是說;必須讓人相信「有什么比普選更好、更值得香港市民去追求」和為何要「唾棄普選」;沒有這雙管齊下,就不會有「愛國之心」。

習大大怒懟美國的講話十分好,國民終于聽到「正道」的聲音。 ...
香港適合普選嗎?
你懂得點選嗎?
你知道選邊個嗎?
這才是重點。

美國人習慣咗呢種假模式。
以為真的有得選。
結果係點?
二黨交替執政。
林肯解放黑奴,今日平等嗎?
黑人只問題只會係選舉、民權出現先會令人關注。
到今時今日唔好以為口中喊著黑人的命也是命的白人全都出自真心,
當然唔否認其中有人是真心。
民主亦唔係必然,民主背後殺咗幾多原住民,勞役咗幾多代黑奴?

黑人幾時開始有投票權?

引用:
原帖由 mart1212 於 2021-10-21 22:09 發表

香港適合普選嗎?
你懂得點選嗎?
你知道選邊個嗎?
這才是重點。

美國人習慣咗呢種假模式。
以為真的有得選。
結果係點?
二黨交替執政。
林肯解放黑奴,今日平等嗎?
黑人只問題只會係選舉、民權出現先會令人關注。
到今時今日唔好以為口中喊著黑人的命也是命的白人全都出自真心,
當然唔否認其中有人是真心。
民主亦唔係必然,民主背後殺咗幾多原住民,勞役咗幾多代黑奴?

黑人幾時開始有投票權?
我系紅絲。擁護一黨專政。

引用:
原帖由 口腔花花留言 於 2021-10-21 21:33 發表

黑幫有幾多門生,他們有選票,係一些地方,基本上達到決定性的鉄票。所以台灣很多地方都已經被黑幫控制。

在選舉中,真正出來選的只有60%的選民,所以如果有31%選民支持,就會贏,黑幫門生係好多地方有10幾個%的鉄票,只要爭取多10個%就會贏。這就是爲什麽台灣變成了黑金政治。
國民黨一樣好多黑邦,以前比民進黨更多。
不過隨着人口老化,國民黨黑邦愈來愈縮,而民進黨黑邦卻愈來愈強。由其是財力,國民黨此後冇乜機會了。

引用:
原帖由 神經箭 於 2021-10-21 10:30 PM 發表

我系紅絲。擁護一黨專政。
我乜絲都唔係,但我絕對唔信民主。
其實邊個打莊都一樣,一代比一代好唔係好事咩?

美國人嘅偽善,怕被人趕過,千方百計去阻撓別國發展。
打住民主旗號到處推銷佢哋嘅所謂民主。
中東被美國佬搞咗幾多年?
民主喎!
唔係個個地方都啱用㗎。如果美國佬支持當地民主係唔係應該放寬該地移民俾佢哋係美國本土享受美式民主而唔係去搞人哋國家呢?

至於選舉?
我真係好L亂呀!
選嗰時笑騎騎托塔都話得。
選完就過骨,你咬我食呀!
睇下黃人選嘅陳梓X真係小佢喇叭佢亞媽。

當你認為你識揀結果係點?
我真係唔識講。

註:(係呢度再次多謝粉絲老港奸你隻縮頭烏龜俾嘅豬頭.)

講開選舉,本討論區有著名台山愛國港奸,咪宣稱自己當年曾經參選過特首選舉嘅。
一邊話自己如何愛國,但一邊發帖文去污衊香港政府及中國。

你話啦點樣愛國教育?
樓主你都唔係唔識條老港奸㗎!
你教育到佢咩?
條老港奸仲話美國係正義添。

引用:
原帖由 mart1212 於 2021-10-21 22:55 發表

我乜絲都唔係,但我絕對唔信民主。
其實邊個打莊都一樣,一代比一代好唔係好事咩?

美國人嘅偽善,怕被人趕過,千方百計去阻撓別國發展。
打住民主旗號到處推銷佢哋嘅所謂民主。
中東被美國佬搞咗幾多年?
民主喎!
唔係個個地方都啱用㗎。如果美國佬支持當地民主係唔係應該放寬該地移民俾佢哋係美國本土享受美式民主而唔係去搞人哋國家呢?

至於選舉?
我真係好L亂呀!
選嗰時笑騎騎托塔都話得。
選完就過骨,你 ...
😂😂😂👋👋👋

引用:
原帖由 mart1212 於 2021-10-21 23:14 發表
講開選舉,本討論區有著名台山愛國港奸,咪宣稱自己當年曾經參選過特首選舉嘅。
一邊話自己如何愛國,但一邊發帖文去污衊香港政府及中國。

你話啦點樣愛國教育?
樓主你都唔係唔識條老港奸㗎!
你教育到佢咩?
條老港奸仲話美國係正義添。
失咗蹤了!呢度有的寂寞。

鍵盤翻頁
左右
[按此隱藏 Google 建議的相符內容]