• 瀏覽: 20,729
  • 回覆: 68
【明報專訊】林子博上月帶16歲長女詠渝與12歲兒子卓楠低調離港到英國展開新生活。林子博的太太董燕君(Shirley)去年10月因癌症離世,他離開傷心地帶家人出走,抵英國逾一個月,稍安頓下來,他日前拍片報告人在英國的情況;原本他趕8月底前赴英是希望盡快安頓一對子女入學,但一個月後,林子博還未有固定居所要住酒店,子女也未能報讀學校。他透露上月跟子女帶4個行李篋、6袋雜物再加一支結他便上機赴英,為找學校煩,亦不習慣英國飲食。網民紛紛留言為他打氣,亦有網民認為他移民準備不足。

傻仔,英國沒有去過就移民。
聽他的說法,應該沒有在外國生活過的。
岸居居聽人講,仲要卸脖給過世了的老婆。
為了你的小孩,定住唔好番香港啊。
為民主做乞丐啊。

新聞來源連結:
https://m.mingpao.com/pns/娛樂/article/20210928/s00016/1632766797464/「原來唔係我諗咁簡單」-林子博居英逾月無樓租-子女無學返

恭喜黃畜,永遠不要回來

返到自己祖國英國又有自由空氣呼吸乜都值啦

柒頭,死還死,死之前最緊要交足稅供養英女皇和查理豬呀。

我想問: 其實林子博係邊個?

等我仲以為係咩大明星, 原來係二打六

衆籌是一門生意

博同情你乜水

引用:
原帖由 Deus_le_volt 於 2021-9-28 03:42 PM 發表
【明報專訊】林子博上月帶16歲長女詠渝與12歲兒子卓楠低調離港到英國展開新生活。林子博的太太董燕君(Shirley)去年10月因癌症離世,他離開傷心地帶家人出走,抵英國逾一個月,稍安頓下來,他日前拍片報告人在英國的情況;原本他趕8月底前赴英是希望盡快安頓一對子女入學,但一個月後,林子博還未有固定居所要住酒店,子女也未能報讀學校。他透露上月跟子女帶4個行李篋、6袋雜物再加一支結他便上機赴英,為找學校 ...
我都話班傻仔將長期旅行當做移民架啦,全程住酒店,我睇你幾時用完啲旅費要返歸

唔好返香港就得,好好永居英國。

廢柴去到邊度都係廢柴!仲想呃人學位

引用:
原帖由 Deus_le_volt 於 2021-9-28 03:42 PM 發表
【明報專訊】林子博上月帶16歲長女詠渝與12歲兒子卓楠低調離港到英國展開新生活。林子博的太太董燕君(Shirley)去年10月因癌症離世,他離開傷心地帶家人出走,抵英國逾一個月,稍安頓下來,他日前拍片報告人在英國的情況;原本他趕8月底前赴英是希望盡快安頓一對子女入學,但一個月後,林子博還未有固定居所要住酒店,子女也未能報讀學校。他透露上月跟子女帶4個行李篋、6袋雜物再加一支結他便上機赴英,為找學校 ...
網上騙案,手法層出不窮,今轉玩....賣慘

引用:
原帖由 Deus_le_volt 於 2021-9-28 15:42 發表
明白TVB點解會炒佢, 原來佢真係白痴, 唔係扮嘅

個PK又想衆籌? 

引用:
原帖由 safmarine999 於 2021-9-28 04:13 PM 發表

明白TVB點解會炒佢, 原來佢真係白痴, 唔係扮嘅
最衰維維區議員辦事處執左, 我覺得適合佢去應徵

乜水黎??唔撚識佢

鍵盤翻頁
左右
[按此隱藏 Google 建議的相符內容]