• 瀏覽: 64,520
  • 回覆: 479
  • 追帖: 2
+22
美國一向唔輸得,越戰係咁,韓戰係咁,就連阿富汗都係喪事喜辦,依家只係扮有後續怕被美國鄉下佬知道美國又輸.

延後起訴協議係確保孟小姐呢兩年不能發表有害美國的事情

從科技角度,中國勝,老美擄人勒索都搶唔到5G。

從個人角度,中國輸,始終認咗D唔知咩。

損害左人地利益咪賠錢囉,唔係點走

引用:
原帖由 wch01 於 2021-9-26 01:50 PM 發表

即係比幾錢,你飛去美國問罰幾錢先啦
華為講左一蚊都唔比。彩佢on9

引用:
原帖由 泛民之星陳盲刎 於 2021-9-26 14:32 發表

做乜唔直接寫pledge guilty?

曱甴依家駁命要拿返咋沙
J緊之後又可以制裁華為。

現實係現在美國人都急急把生產線搬回中國,是美國人需要中國貨減低通脹,美國制裁中企=制裁自己。
另外現在不是三年前,今日中國有 通脹牌 金融牌 武統牌 Tesla牌 中概股牌 滙豐牌,張張攞命。
你搞華為,我搞Tesla 中概股 滙豐。
現在不是你美國想點就點。:l ...
未上court ,未判可以pledge guilty?

而家佢認左誤導,正式起訴就可以話pledges guilty?

引用:
原帖由 小西灣三少爺 於 2021-9-26 02:33 PM 發表
美國一向唔輸得,越戰係咁,韓戰係咁,就連阿富汗都係喪事喜辦,依家只係扮有後續怕被美國鄉下佬知道美國又輸.
有專家講, 美國在順勢時會表現出有風度, 有量度的國家, 相反在弱勢時就會不擇手段, 幾卑鄙都做得出.

引用:
原帖由 寒冬粗俗的主席 於 2021-9-26 14:34 發表

漢奸,從任何角度,只有中國勝,全世界輸

你儍㗎

杜魯狗說加國司法公正,不如說狗要聽主人話,強搶民女,意圖幫兇勒索金錢,民主國家將自己作的壞事,天天說謊言故事去抹黑事件,假的真不了

引用:
原帖由 SOHEUNG 於 2021-9-26 02:20 PM 發表
其實我反而想知咩叫“延後起訴”?人都放左, 甘美國佬下年來起訴, 之後up話罪名成立, 之後下一步又點?又係制裁?美國佬不嬲有野無野都話有野, 依家都已經制裁到骨都無架啦, 仲想制裁咩
只係下台階,可能係告吾入,亦有可能係美國政府最驚告得入,你正式要孟小姐喺美國坐監,中美關係會更差,而呢個時候啱啱美國有事求中國。

由頭到尾都唔係針對個,係針對國家同企業呀

引用:
原帖由 寒冬粗俗的主席 於 2021-9-26 02:34 PM 發表

咁2個加拿大人都賠咗幾錢呀?

引用:
原帖由 charlir2005 於 2021-9-26 02:33 PM 發表
延後起訴協議係確保孟小姐呢兩年不能發表有害美國的事情

咪就係要美國保住面子囉

引用:
原帖由 Dani123 於 2021-9-26 02:42 PM 發表

咪就係要美國保住面子囉
無錯, 有專家講, 美國在順勢時會表現出有風度, 有量度的國家, 相反在弱勢時就會不擇手段, 幾卑鄙都做得出.

引用:
原帖由 swerner 於 2021-9-26 02:30 PM 發表

甘呢段乜意思?

Meng’s admissions confirm the crux of the government’s allegations in the prosecution of this financial fraud — that Meng and her fellow Huawei employees engaged in a concerted effort to dec ...
美國話我地證據確實,但被告吾認罪,所以立即放人

[按此隱藏 Google 建議的相符內容]