• 瀏覽: 844,067
  • 回覆: 7,396
  • 追帖: 126
+1390
烏合麒麟 - 歸舟

歡迎回家!十四億人等你!

引用:
原帖由 小市民0009 於 2021-9-25 02:29 PM 發表

叫老尾用戰機郁「中國政府包機」
真係痴狗線
係佢死都要拿番渣沙先會咁噏
老尾就算係白痴、係傻、係癲嘅都唔夠膽喇
個位權威先生簡直係用屎忽諗嘢都不如
市民兄,我地這些凡夫俗子係無這高度想到這麽精奇的情節呀,,所以我地繼續圍爐吹水好啦,太高深的留比巴sir吧

引用:
原帖由 巴巴先生 於 2021-9-25 02:20 PM 發表

呢件事俾我見到老美係甚麼也不可信....

孟女士事實上響呢件事都學到野,就係一日未回家一日都要低調...
年半前,佢既律師團隊意氣風發話孟小姐走得,跟住響門口作出V字手勢,結果俾美國佬玩上訴就扣留到今日.....
隨後,孟女士更換左律師團隊,並有長期作戰的心理準備下一切低調,甚至審完去機場都只係發個聲明就算....

總之...五眼都係同一屁股出氣...... ...
不要再俾悲觀情緒牽著走,公主回到家後,巴巴兄可能又想到別的不好事會發生。

引用:
原帖由 救火佬 於 2021-9-25 10:52 AM 發表

今次華為公主事件,佢老尾搞咗幾年,咩都得唔到,唯一喺揾到加麻大陪葬攬炒
得到一個信息:
你老尾唔好再係到指手劃腳,我們中國不吃這一套。

引用:
原帖由 kttths 於 2021-9-25 02:30 PM 發表
烏合麒麟 - 歸舟

歡迎回家!十四億人等你!
圖片評術

引用:
原帖由 救火佬 於 2021-9-25 02:25 PM 發表

我回另外一位C兄,欣賞長公主與祖國並肩作戰的精神,無端端走埋嚟柒。

老尾今天再癲,也未至於亦未有膽量對國家做出戰爭行為
長公主機上發的文睇到我眼濕濕,無國哪有家,這句祝願祖國母親生日快樂

熱烈歡迎孟小姐平安回家,合家團圓💯🧧

孟晚舟與美司法部達協議 被困千日終回國 兩加國公民獲北京釋放
http://www.etnet.com.hk/www/tc/n ... ll&newsid=16808

引用:
原帖由 半空熱情的腰部 於 2021-9-25 02:31 PM 發表

市民兄,我地這些凡夫俗子係無這高度想到這麽精奇的情節呀,,所以我地繼續圍爐吹水好啦,太高深的留比巴sir吧
佢呢啲 低智商、包拗頸、扮權威、扮中央代言人,一定要駁斥佢架,唔駁佢就畀佢矇混將廢噏當秘笈、歪理當真理架啦。

引用:
原帖由 半空熱情的腰部 於 2021-9-25 02:35 PM 發表

長公主機上發的文睇到我眼濕濕,無國哪有家,這句祝願祖國母親生日快樂
我幾十歲人,一路睇一路流眼淚!

我真心高興 長公主回家了
我真心相信 我國站起來了
我也真心覺得 巴巴先生網友有做公知的潛質

引用:
原帖由 救火佬 於 2021-9-25 02:20 PM 發表

你不如話老尾條氣唔順,會放核彈喇,一了百了喇。

你咁有獨到高見,不適合回我這種普通愚民,唔使再回我喇。
咁搞笑?真係老尾要幾無恥先做得出因為北韓伊朗有核彈搞制裁搞人地國家主權,老尾自己有核彈就隨時可以用仲美其名曰保護人類。

睇到眼濕濕  登機前,孟晚舟與友人相擁告別並表示感謝,她強忍淚水說:“不許哭,不要哭。”

https://video.h5.weibo.cn/1034:4685303521411115/4685303694492626

引用:
原帖由 3107 於 2021-9-25 02:56 PM 發表
睇到眼濕濕  登機前,孟晚舟與友人相擁告別並表示感謝,她強忍淚水說:“不許哭,不要哭。”

https://video.h5.weibo.cn/1034:4685303521411115/4685303694492626
引用wb上的:以鬥爭求團結,則團結存;以妥協求團結,則團結亡。面對美霸權主義、強權政治,中國人展現了不屈服、不投降、抗爭到底。

孟晚舟女士能成功回國,背后離不開祖國人民在背后給予的支持,也離不開孟晚舟及華為三年以來面對無理指控不妥協,堅持到底的信念。同時也說明了只有一個國家真正強大了,才有企業的穩定發展,和公民的根本尊嚴。

以鬥爭求團結,則團結存;以妥協求團結,則團結亡。面對美霸權主義、強權政治,中國人展現了不屈服、不投降、抗爭到底的決心,歐美國家妄圖通過不道德手段來對付中國的行徑已經徹底失敗。但中美博弈還沒有結束,我們崇尚和平崛起,歡迎合作共贏,反對一切不公平、不合理的指責。

世界的舞台很大,容得下中美兩國共同發展,同時我們也應該堅定信心,未來的日子任重而道遠,但中國騰飛的步伐已不可阻擋。

引用:
原帖由 ET0101 於 25-9-2021 14:33 發表

得到一個信息:
你老尾唔好再係到指手劃腳,我們中國不吃這一套。
這個訊息,年初已由楊潔篪主任話比佢老尾知

引用:
原帖由 救火佬 於 2021/9/25 14:20 發表

你不如話老尾條氣唔順,會放核彈喇,一了百了喇。

你咁有獨到高見,不適合回我這種普通愚民,唔使再回我喇。
其實一早就要無視馮師祖啦

[按此隱藏 Google 建議的相符內容]