• 瀏覽: 843,633
  • 回覆: 7,396
  • 追帖: 126
+1390
今日見到有份咁嘅廣告
啲專業人士要貶低其他專業來揾食

引用:
原帖由 海邊的快樂小魚 於 2021-9-23 01:55 PM 發表
一個堂堂大國的總統居然在接見其他國家元首面前瀨💩,真是失禮街坊唔知小黃人又點睇黃媒點解又唔報導
白宮嘅人仲要趕走記者,等同打壓新聞自由,妓協點解唔出聲嘅

https://www.facebook.com/108652484048352/posts/390507362529528/
小黃人話鬼佬D屎吾臭的
仲可以用黎炆煮豉油

引用:
原帖由 ina_macau 於 2021-9-23 07:25 PM 發表

天真嬌自從閃咭後係靠內地市場養住。講作品無,唱歌又麻麻。所以內地觀眾對佢好包容啦,可能覺得佢真係好「天真」。的士陳唔知拍左套乜爆出,食左好多年紅利,佢算循規蹈矩。就算當年佢係愚港撈,除左個樣串d外,我無乜印象佢有特別差既緋聞。

所以係內地只要唔係做違法野唔係踩中道德地線,咩類型既藝人都有自己既市場同需求。而國家既方向係岩嘅,做得萬眾矚目既公眾人物,要有社會責任,唔好淨係識要求大企業大商家 ...
其實係㗎,內娛觀眾接納度好高㗎喇,只要唔係法治咖,唔係搞啲事出嚟挑戰道德底線,唔搞到被上面封殺,都仲係會有市場

最近返左份新工,機構董事局應該係藍甚至紅,但係我只返左第三曰工,一早返到公司枱面就多左張嘢....

香港隱藏的港毒真是無處不在...............

附件

thumbnail.jpg(159.6 KB)

天然氣價格暴漲致工廠停產 英國兩周內或面臨糧食短缺
https://std.stheadline.com/realtime/article/1733171/即時-國際-天然氣價格暴漲致工廠停產-英國兩周內或面臨糧食短缺

由於天然氣價格急升,導致英國一家美資肥料廠停產,當地食品業在生產過程中所需的二氧化碳供應因此中斷,估計在未來數周內,英國可能出現糧食短缺的情況,超級市場和其他商店可能沒有足夠的肉類和其他新鮮食品出售。

總公司在美國伊利諾州的 CF Industries 上周表示,由於天然氣價格暴漲,該公司在英國的兩家廠房要無限期停止運作。

英國肉類加工協會(BMPA)指出,該兩間廠房供應英國六成糧食級的二氧化碳。那是肥料製造過程中的副產品。二氧化碳在肉類及飲料生產過程中發揮極之重要及不可取替的作用。如果二氧化碳供應短缺,英國可能會在十四天內陷入糧食短缺的困境。

飲食業及食品加工業慣常利用二氧化碳屠宰牲畜;也用來包裝,以確保食品及烘培產品新鮮;以及生產有氣飲料。

英國肉類加工協會行政總裁艾倫表示,自從該兩間廠房停產後,他收到排山倒海的查詢電話。零售業經營者都感到關注。

歐洲另一家肥料製造商——挪威的Yara也因為天然氣價格暴漲,上周宣布氨氣(阿摩尼亞)產量減少四成。受影響的包括英國廠房,對英國的飲食業帶來更大壓力。Yara指出,在現時的市場環境下,生產氨氣已無利可圖。

英國零售業團體要求執政保守黨政府介入,確保食品生產商有足夠的二氧化碳供應,避免糧食供應中斷。內閣商業大臣關浩霆與 CF Industries 行政總裁韋爾開會,討論這場危機。關浩霆其後在社交平台發佈訊息寫道:「我們討論了業界所承受的壓力,探討可能的方法確保有穩定的原料供應,包括我們的食品行業和能源業。」

政府發言人周一表示,政府正密切注視事態發展,並與食品業團體及農業組織保持密切聯絡。

唔好呀,你地千其唔好返來呀.............

背後都唔知又係邊啲資本想洗人腦

呢個傻彤喺真傻唔喺扮,佢自己孭住3條罪,最重嗰條可以坐10年以上,自己唔怕坐穿牢低,都顧下2隻老嘢 AV仁同李呃人吖。

今次2隻老嘢比你累死,本來2個自己出聲,呼籲自行解散,博到時判輕啲,你個傻彤就倒佢2個米搞攬炒,2條漢奸比自己養隻狗咬,都可算抵撚死。

[頭條日報] 鄒幸彤獄中發公開信 籲支聯會勿自行解散

......

連結: http://hd.stheadline.com/news/realtime/hk/2236726

美國正式承認國藥科興疫苗
https://www.dotdotnews.com/a/202109/23/AP614c311ce4b08e6c889f73c1.html

美國白宮和美國疾控中心(CDC)當地時間9月20日先後發表美國計劃於11月後實施的入境免隔離新標準。美方宣布,接種了包括中國科興、國藥等世界衞生組織「緊急使用清單」疫苗的人,均將視為「完全接種」新冠疫苗,亦可免隔離。這較之美方此前只認可輝瑞、莫德納和楊森(也作強生,Johnson & Johnson)三種疫苗已顯出了明顯差異。此舉已成為美國承認中國新冠疫苗的標誌。

美方的有關決定也意味着拜登在新冠疫情之下被動調整的標誌。其成效也許另當別論,但華盛頓總算在中美等領域展示了一點可見的合作意向。

自6月以來,世界很多國家的新冠疫情,已出現了急劇反彈,新增確診病例和死亡病例大幅攀升。以美國為例,隨着拜登當局在2021年7月尚未完成其規劃的接種計劃,加之德爾塔變種新冠病毒肆虐,美國在7月下旬開始出現疫情高峰,日新增新冠患者大多在10萬人以上,最高峰時為9月13日,當天當日新增患者28.5萬人,幾乎是中國累計確診病例總數(95851人)的三倍。

不認不認還需認............

引用:
原帖由 救火佬 於 2021-9-23 09:12 PM 發表
呢個傻彤喺真傻唔喺扮,佢自己孭住3條罪,最重嗰條可以坐10年以上,自己唔怕坐穿牢低,都顧下2隻老嘢 AV仁同李呃人吖。

今次2隻老嘢比你累死,本來2個自己出聲,呼籲自行解散,博到時判輕啲,你個傻彤就倒佢2個米搞攬炒,2條漢奸比自己養隻狗咬,都可算抵撚死。

[頭條日報] 鄒幸彤獄中發公開信 籲支聯會勿自行解散

......

連結: http://hd.stheadline.com/news/realtime/hk/2236726
可能諗住尾國提名佢今年諾貝爾獎

引用:
原帖由 EyeonHK 於 2021-9-23 09:13 PM 發表
美國正式承認國藥科興疫苗
https://www.dotdotnews.com/a/202109/23/AP614c311ce4b08e6c889f73c1.html

美國白宮和美國疾控中心(CDC)當地時間9月20日先後發表美國計劃於11月後實施的入境免隔離新標準。美方宣布,接種了包括中國科興、國藥等世界衞生組織「緊急使用清單」疫苗的人,均將視為「完全接種」新冠疫苗,亦可免隔離。這較之美 ...
想中國人去尾國消費跟住帶啲病毒返去⋯⋯

引用:
原帖由 EyeonHK 於 2021-9-23 08:48 PM 發表
最近返左份新工,機構董事局應該係藍甚至紅,但係我只返左第三曰工,一早返到公司枱面就多左張嘢....

Send email 比 HR, 問下使唔使簽收存檔

真的嗎?

引用:
原帖由 SKY2019 於 2021-9-23 09:59 PM 發表
真的嗎?
只係傳聞,沒人確認到

引用:
原帖由 EyeonHK 於 2021-9-23 08:48 PM 發表

拎去問上司
1. 邊個比,洗唔洗簽收
2. 依個office可唔可以張貼政治標語/圖片

哈哈,發覺屈小姐幾多粉絲,今日提到屈小姐嘅貼文,都有幾個藍豬🐷仔,其他貼文就無咁多。

[按此隱藏 Google 建議的相符內容]