• 瀏覽: 843,816
  • 回覆: 7,396
  • 追帖: 126
+1390
引用:
原帖由 big3624 於 2021-9-22 05:46 PM 發表

正如國民初戀嘅歌唱技巧都未到家,但佢用少女心唱到首歌好sweet,呢樣先係感動聽眾嘅要素

支持中秋晚會無妖tv班爤鏡,文藝界要撥亂返正!!
支持中秋晚會!

自從馬兄轉咗微博,我都開咗微博関注馬兄,都多睇咗好多大陸新聞。又因全紅嬋小妹妹,睇咗全運會的跳水同乒乓球比賽,見佢哋直係好努力,又関注咗好多運動員,睇港乒乓球隊年青球員話想同陳夢丶馬龍影相,港隊👍🏻。宜家少咗上來。😅

引用:
原帖由 一個中國人! 於 2021-9-23 08:13 AM 發表

猿人勇9吹咗年幾嘅吸入式疫苗呢?
年中新聞報導話做緊第二期

引用:
原帖由 dustin 於 23-9-2021 01:51 發表

唔該加埋各大學,據知有啲係黑暴期間走埋落去同啲學生一齊嗌一齊搞事嘅,事後不但無俾炒,仲要升埋職,呢啲pk, 睇下會唔會為糧支而宣誓。
如果津校教師要宣誓,不見得受政府資助嘅大學職員,可以豁免

引用:
原帖由 乾坤360 於 23-9-2021 07:53 發表

想睇比加超、鄧局長+ 一哥出場。
初步劇情講圍繞一部EU車日常發生的事,不知會不會有三位大佬的原形人物出埸

引用:
原帖由 kttths 於 2021-9-22 20:31 發表
大 Case,工聯會收到200名蘋果前員工求助,投訴被無理解僱,且不獲賠償,被裁員工中有超過70%年資超過5年、30%月薪高達5萬港元以上。 ​​​今次工聯會一定要去到盡!
係咪這單呢?
如果係,這是老尾的apple手機店,不是肥佬黎的報紙。
https://www.wenweipo.com/s/20210 ... b08d3407dbd700.html

引用:
原帖由 SKY2019 於 2021-9-23 07:59 AM 發表
人生馬拉松——香港速度

我相信,目睹香港完善選舉制度後第一場選委選舉的北大人,應該怒不可遏。

先利益申報,我是「體育、演藝、文化、出版界別」的其中一名選委,因屬團體提名,不用參選,不必在點票中心等通宵,但對九月十九日的選舉情況,一直關注。作為選委,也有責任對政府的嚴重錯失提出批評及監察。

正如行政會議成員湯家驊所言:「政府完善了選舉制度,卻忘記了完善點票制度。」

二○一九年黑暴 ...
去入左選委1500人了得左,全城90%人只懂罵但全沒解決方法,全部像戰勝後的國民黨要五子登科,,,,罵政府無問題但解決方法可提意下嗎

引用:
原帖由 半空熱情的腰部 於 2021-9-23 08:38 AM 發表

去入左選委1500人了得左,全城90%人只懂罵但全沒解決方法,全部像戰勝後的國民黨要五子登科,,,,罵政府無問題但解決方法可提意下嗎
屈小姐都係泛民思維,佢唔鍾意林鄭,成日借啲意叫林鄭落台,叫官員問責,好似換個特首/官員,就可以解決晒所有問題,果二百萬加一嘅黃人就會消失

屈小姐有好多時嘅文章,字里行間都會透露出想林鄭落台嘅私心,佢以為旁人睇唔出
總之入林鄭數就啱啦
屈小姐同泛民有乜嘢分別

引用:
原帖由 大叔2020 於 2021-9-22 06:09 PM 發表

東周係星島集團刊物,唔係方向報集團嘅,所以我信東周嘅報導,真係開始整頓E管局及鐵路,始終,醫療及鐵路係愚港重要服務系統及建設,不能落入班黃畜之手。
整頓嗰幾個行業,絕對認同!
所以我話,係真嘅當然好。
只係我覺得呢啲風吹出嚟,目的何在而已。

引用:
原帖由 qweeeeqq 於 2021-9-23 07:39 AM 發表
勁!
猿大炮的產品,唔知幾時先有

所謂磚家

引用:
原帖由 big3624 於 2021-9-22 11:34 PM 發表

之前毒果話畀員工聽,自己辭職就互不追究立即生效,已經呃咗一半員工即刻跳船,總之毒果員工係抵L死
如我冇睇錯,呢單野係賣手機既蘋果,不是生果報

引用:
原帖由 救火佬 於 2021-9-23 08:28 AM 發表

初步劇情講圍繞一部EU車日常發生的事,不知會不會有三位大佬的原形人物出埸
鄧局長今次唔使做一柴啦.  可以升做雞仔餅

引用:
原帖由 半空熱情的腰部 於 2021-9-23 08:38 AM 發表

我報銷會take out 回增 , 有點坑唔好亂入

引用:
原帖由 diverstranger 於 2021-9-23 09:10 AM 發表

整頓嗰幾個行業,絕對認同!
所以我話,係真嘅當然好。
只係我覺得呢啲風吹出嚟,目的何在而已。
背後國內二個弟剷傷對峙.  wait and see la

引用:
原帖由 ricebuket 於 2021-9-22 09:15 AM 發表

占豪有話

https://mp.weixin.qq.com/s/qM0pCHxmCESRuGV8qQbRkQ
占豪分析得幾好, 值得大家一睇,

所以有時我就想, 那些IQ比我高的人, 怎麼能如此愚昧無知, 視野, 見識,大局觀, 聆聽別人意見等都令人咋舌. 是否當一個人自卑之時, 就自負, 一味視西方為樂土, 西方為神, 我榮幸自己在生在祖國強盛時期, 我們這幾代是幸福的, 因為祖國已強大到令強盜國不能欺壓我們
ps 當中數據未必準確, 如房屋百萬套等,應該是錯誤資料, 但整體大局觀和分析還是挺有道理的

[按此隱藏 Google 建議的相符內容]