• 瀏覽: 844,127
  • 回覆: 7,396
  • 追帖: 126
+1390
引用:
原帖由 cannotdisplay 於 21-9-2021 23:00 發表

期待, 更多人入冊
嗰兩個工會要散檔,幾乎可以肯定

引用:
原帖由 kttths 於 2021-9-22 08:39 AM 發表

一開場以成龍主打,之後就以香港實景舞蹈做序幕,中間穿插大量香港元素,一個以大灣區為主題的音樂會變左半個香港音樂會,大家應該接收到中央苦心。
占豪有話

https://mp.weixin.qq.com/s/qM0pCHxmCESRuGV8qQbRkQ

引用:
原帖由 歸去來兮 於 22-9-2021 00:24 發表

警方國安處越來越有東廠錦衣衛的風範了! 反動份子聞風喪膽 🤣
東厰名聲不好,而國安處衹是有底氣盡責,有法必執

引用:
原帖由 乾坤360 於 22-9-2021 01:11 發表

Cx 要留位比佢啦。
呢條友在報導中已經開名,今次一定落鑊

引用:
原帖由 keithyiuchipan 於 2021-9-22 08:23 AM 發表

講流量,鏡仔一定比星夢多,但為什麽不在表演之列?大家可以好好想一下。在晚會看到中央真的想港融入大灣區,基本上港星佔比較多。
機會放在眼前但有幾多年青人會珍惜,昨晚晚會有個口號幾好,以後我們就係大灣人而香港年青人們看到機遇嗎,放棄被洗腦的思想吧時間係唔等人的
昨晚去灣區表演的香港明星最年青應該得文詠珊,而其他都40以上了

引用:
原帖由 kttths 於 2021-9-22 09:01 AM 發表

鏡仔薑糖的起動模式是什么,不就是大陸要打倒的模式吧!資本大力的推,不管你有唱功沒唱功,資本就是任性的推,以後就祗為資本服務。鏡仔薑糖那裏來,大家心照,這家族基本祗服務資本,單憑這個,這隊人在大陸市場已沒機會了,再看唱功,算了吧!
到最後玩多2,3年就自動消失,,

引用:
原帖由 救火佬 於 2021-9-22 09:08 AM 發表

大台《無窮之路》原來內地落地有得睇,節目亦是新聞部製作。所以妖台開台咁耐,我未睇過任何節目。
火兄妖台我都無睇只是有運動直播會看下,,其他節目大多也是tvb的人,但這幫人統一都係講tvb壞話,真心假意就err了,,,,無窮之路真心近年難得的好節目,更了解中央怎滅貧而且很正面

引用:
原帖由 kylohk 於 22-9-2021 05:34 發表

睇黎國安署連啲喺暴亂期間採取破壞行為(sabotage)嘅公共機構都唔會放過啦!

大部分港人好鍾意鑽空子、走精面同玩程序,以為以"跟足程序"為理由就可以做好多嘢間接協助、包庇同縱容班黑暴又唔駛驚被追究,今次好有可能走唔甩啦。

同時唔好忘記一大班人衝入機場打個大陸記者,機管局遲早都要埋單!
出得嚟行遲早要還,當年龜縮不作為,其實亦是買兩邊。當日唔全力支止暴制亂,今日甭想仍可安坐高位。

引用:
原帖由 半空熱情的腰部 於 2021-9-21 10:51 PM 發表

無睇記招睇準備睇返重播
灣區中秋晚會都唱獅子山下哦,有星夢但無什麼薑糖哦
最適時的討論

討論連結:
https://www.discuss.com.hk/viewt ... amp;utm_source=copy

引用:
原帖由 keithyiuchipan 於 2021-9-22 08:23 AM 發表

講流量,鏡仔一定比星夢多,但為什麽不在表演之列?大家可以好好想一下。在晚會看到中央真的想港融入大灣區,基本上港星佔比較多。
呢班妖人一開始定位已經係黃人嘅精神寄託,黃人喺政治範疇清袋之後好多已經將戰場轉移去其他地方,娛樂圈就係佢哋而家嘅主戰場, 已經開始有黃教畜喺教材上滲入對呢班妖人嘅追捧。表面上呢啲嘢不涉政治,更加難以管制, 但事實上呢班妖人嘅意識形態,係跟隨緊黃人嘅步伐, 唔做大陸市場, 針對 tvb, 攪基,乸型( 與中央禁劣質藝人嘅政策相反), 香港黃人追捧呢班人, 實質係潛移默化咁繼續散播反中意識形態。

引用:
原帖由 救火佬 於 2021-9-22 09:54 AM 發表

出得嚟行遲早要還,當年龜縮不作為,其實亦是買兩邊。當日唔全力支止暴制亂,今日甭想仍可安坐高位。
黑醫護公然係醫院範圍蓋眼屈警察,成間醫院貼到鬼伍馬六全部反政府反中央加害警察,,兩軍打仗也不會虐待傷兵,但中國香港警察受傷這班黑醫護做過什麼,,最趴街還要罷工封關搞到多少家庭分離,,這班人千刀萬剮
還有這群港鐵反賊,公然開特別車放暴徒走,警察捉人就開別通道給他們走。
這群狼子野心一個也不能放過

引用:
原帖由 33Chris 於 2021-9-22 09:59 AM 發表

呢班妖人一開始定位已經係黃人嘅精神寄託,黃人喺政治範疇清袋之後好多已經將戰場轉移去其他地方,娛樂圈就係佢哋而家嘅主戰場, 已經開始有黃教畜喺教材上滲入對呢班妖人嘅追捧。表面上呢啲嘢不涉政治,更加難以管制, 但事實上呢班妖人嘅意識形態,係跟隨緊黃人嘅步伐, 唔返大陸,唔上tvb, 攪基,乸型( 與中央禁劣質藝人嘅政策相反), 香港黃人追捧呢班人, 實質係潛移默化咁繼續散播反中意識形態。
這是無煙戰場,我地睇到國安也見到,所以前幾日鄧局長也說黃色經濟圈也會好好留意的。

引用:
原帖由 彩霞奔放的妹妹 於 22-9-2021 09:57 發表

最適時的討論

討論連結:
https://www.discuss.com.hk/viewthread.php?page=1&tid=30179981&utm_campaign=android&utm_medium=share&utm_source=copy
星夢起碼賣歌唱技巧,不是賣油頭粉面

引用:
原帖由 巴巴先生 於 2021-9-22 04:45 AM 發表

你既口氣似乎係不滿中央多...
這個帖子送俾你應該幾合理

引用:
原帖由 半空熱情的腰部 於 22-9-2021 10:03 發表

黑醫護公然係醫院範圍蓋眼屈警察,成間醫院貼到鬼伍馬六全部反政府反中央加害警察,,兩軍打仗也不會虐待傷兵,但中國香港警察受傷這班黑醫護做過什麼,,最趴街還要罷工封關搞到多少家庭分離,,這班人千刀萬剮
還有這群港鐵反賊,公然開特別車放暴徒走,警察捉人就開別通道給他們走。
這群狼子野心一個也不能放過
近期如果比星島及頭條報過,基本上都準備上路

[按此隱藏 Google 建議的相符內容]