• 瀏覽: 64,951
  • 回覆: 181
  • 追帖: 41
+9
過埋聽日果場選舉, 香港政治形勢就會完全明朗化, 阿爺手上嘅選票可以確保下屆立法會必定全力支持政府施政, 而下一任特首無論係CL又好, CY又好, 甚至KC或者PK都好, 一定可以貫徹行使基本法賦與特區政府嘅權力, 下一步就係清理埋政府入面嘅黃色公務員, 特別係AO。

引用:
原帖由 kttths 於 2021-9-18 03:55 PM 發表

兄!
你説的,我全同意,阿爺其實對港人好好,所有選項都有,就是港人不懂珍惜吧!
但殘酷一點來說,要全球華人歸心。。。
真的是欠一塲(戰爭)。。。
🙏

引用:
原帖由 kttths 於 2021-9-17 19:21 發表
《路透》表示,北京政府向香港地產大亨提出新任務,包括將資源和影響力用於支持北京的利益,並幫助解決可能破壞穩定的住房短缺問題。
據一位元接近內地官員消息人士稱,他們被告知「遊戲規則已經改變」,更指中國政府不再願意容忍「壟斷行為」。

報導認為,對本港大型房地產公司來說,這將是一個重大轉變,長期以來相關企業在本港的混合政治制度下,發揮超強力量,包括幫助選擇領導人、影響政府政策,並從土地拍賣制度中獲益 ...
地產肥到𧙕都著唔到啦,係時候攞返D野出來啦!
有乜理由賣萬幾2萬元一呎樓呢,有些人一個月薪金只可以買一呎癲假樓,叫香港人點生活呢?
魚村之痛,樓價係最痛之一。

引用:
原帖由 CP-KELVIN 於 2021-9-18 06:19 PM 發表
過埋聽日果場選舉, 香港政治形勢就會完全明朗化, 阿爺手上嘅選票可以確保下屆立法會必定全力支持政府施政, 而下一任特首無論係CL又好, CY又好, 甚至KC或者PK都好, 一定可以貫徹行使基本法賦與特區政府嘅權力, 下一步就係清理埋政府入面嘅黃色公務員, 特別係AO。
祇有 360 個位要選,其中真正要選不足 132 個位,其實大局已定,香港,就交俾阿爺,唔煩。至于特首,A,B,C 做都無所謂,阿爺指派就得。

引用:
原帖由 hkc9 於 2021-9-18 07:12 PM 發表

地產肥到𧙕都著唔到啦,係時候攞返D野出來啦!
有乜理由賣萬幾2萬元一呎樓呢,有些人一個月薪金只可以買一呎癲假樓,叫香港人點生活呢?
魚村之痛,樓價係最痛之一。
睇阿爺點搞大樓霸,就預示香港會點!目標係沈大師價!
利申:我有樓!

引用:
原帖由 mickyhon 於 2021-9-18 06:32 PM 發表

但殘酷一點來說,要全球華人歸心。。。
真的是欠一塲(戰爭)。。。
🙏
前二日同一個好友傾開,佢都話會有一戰!當然,係玄學!

引用:
原帖由 kttths 於 2021-9-18 07:19 PM 發表

前二日同一個好友傾開,佢都話會有一戰!當然,係玄學!
叫埋你個玄學好友上黎吹下水啦, 等我地都學下野嘛!

引用:
原帖由 CP-KELVIN 於 2021-9-18 07:24 PM 發表

叫埋你個玄學好友上黎吹下水啦, 等我地都學下野嘛!
唔使玄學都知打硬!最近油管班友日日唱快開打。不過,我都認為無咁快!

引用:
原帖由 kttths 於 2021-9-18 07:27 PM 發表

唔使玄學都知打硬!最近油管班友日日唱快開打。不過,我都認為無咁快!
最新消息:聯合國秘書長古特雷斯以「完全失效」形容中美現況

引用:
原帖由 彩霞奔放的妹妹 於 2021-9-18 07:57 PM 發表

最新消息:聯合國秘書長古特雷斯以「完全失效」形容中美現況

其實,佢祗係想幫拜哀帝安排主席同哀帝見面,但係老美都未做到阿爺的清單,見甚麽!

正在深圳的韓副總理,下午會見特首林鄭月娥,港澳辦主任夏寶龍亦有參與會面。

會上,韓副總理充分肯定特區政府依法施政,在疫情防控、恢復經濟、紓解民困等方面取得的工作成績,希望特區政府貫徹「愛國者治港」原則,依法組織好接下來的三場重大選舉。 ​​​

重點:
依法組織好接下來的三場重大選舉;
依法組織好接下來的三場重大選舉。

重要事説三次!

引用:
原帖由 kttths 於 2021-9-18 10:08 PM 發表
正在深圳的韓副總理,下午會見特首林鄭月娥,港澳辦主任夏寶龍亦有參與會面。

會上,韓副總理充分肯定特區政府依法施政,在疫情防控、恢復經濟、紓解民困等方面取得的工作成績,希望特區政府貫徹「愛國者治港」原則,依法組織好接下來的三場重大選舉。 ​​​

重點:
依法組織好接下來的三場重大選舉。

重要事説三次!
三場重大選舉喎, 梗係要講三次喇

引用:
原帖由 kttths 於 2021-9-18 07:17 PM 發表

睇阿爺點搞大樓霸,就預示香港會點!目標係沈大師價!
利申:我有樓!
我都想見到沈大師價!

利申:我有好多個十五兩!

引用:
原帖由 CP-KELVIN 於 2021-9-18 10:38 PM 發表

我都想見到沈大師價!

利申:我有好多個十五兩!
龍床盤!

漁村選舉,韓總管督師,這選舉不就幾百人玩吧,出不了事,也逃不過如來五指山,警隊更動用六千人,一哥直説見一個捉一個。韓總督師的目的達到了 - 認真做好管理層交下來的事,不單祗特首,要全村都要認真,要知道管理層的存在。其實韓總不就是過來喝杯茶,和林太敍敍舊吧。

選舉,不就 360 多個位要選,真激烈的就只有勞工社福,其他應算是躺着就位。經過二十多年,怕了,管理層安政,鯤鵬不過問,就只信管理層,鯤鵬舒舒服服做個快樂好國民。

[按此隱藏 Google 建議的相符內容]