• 瀏覽: 35,430
  • 回覆: 166
  • 追帖: 1
原來half Chinese 

引用:
原帖由 愛1c蛋 於 2021-9-17 10:23 AM 發表

好過張德培啦, 張以自己係華矞係憾事
所以復興民族幾咁重要,祖國弱,就算移民到外國都俾人睇小,睇下移民嚟香港嘅白人仲幾優越就知道

引用:
原帖由 人若流水 於 17-9-2021 12:07 PM 發表
香港人真無恥、人地贏左又話佢係華裔、香港人最叻係攀關係、e……你咪係四姑媽外母個女隔離屋住果個仔既朋友果女?
唔一定.....
有d人,即使好出名,例如黃之鋒咁,上過時代周刊封面,差d得到諾貝爾和平獎,但我都只當佢係畜牲,唔係華裔

引用:
原帖由 cwbguy 於 2021-9-17 01:54 PM 發表

唔一定.....
有d人,即使好出名,例如黃之鋒咁,上過時代周刊封面,差d得到諾貝爾和平獎,但我都只當佢係畜牲,唔係華裔
我想知河揾屍係咪華裔呢?點解冇人同佢認親戚架?咁撚出名、佢好似識廣東話架!咪仲親切……

大板植美係日藉運動員,母親係日本人,但唔識講日語,日本人認為她不應代表日本出賽!

艾瑪係英藉運動員,母親係中國人,但識講流利中文,每年都番大陸探親,以中國血統為榮。

好大分別喎!

引用:
原帖由 泛到無品口自臭 於 2021-9-17 12:40 PM 發表
同話有日本血統嗰個大板植美比
尼個陽光得多,順眼得多
大板植美只懂耍大牌,刷眼球,做新聞,對自己嘅職業毫無尊重
希望神奇少女繼續神奇,成為世界一姐
你咁講大日本帝國既美少女?你梗係未知死定拿、等班崇日狗一齊出黎產Q你!

引用:
原帖由 子時自信的救星 於 2021-9-17 12:15 PM 發表

文不對題呀ching,你想表達自己唔需要引用我的,對你的主題我冇意見
咁你句吃裡扒外係話緊邊個?

引用:
原帖由 香港雞蟲 於 2021-9-17 10:57 AM 發表

但羅馬尼亞文應該都流利
但無錢途呢,無啦啦去用中文答,梗有啲嘢既。

引用:
原帖由 19611691 於 17-9-2021 01:20 PM 發表

曱甴去大陰帝國,更容易發展所長,威力更強大。
Emma Raducanu 一支球拍取代大阪直美
Simon Cheng 三隻手指取代加藤鷹,威力更強大

引用:
原帖由 人若流水 於 2021-9-17 02:09 PM 發表

你咁講大日本帝國既美少女?你梗係未知死定拿、等班崇日狗一齊出黎產Q你!
其實呢條所謂既日本女,可否用日文去對答呢?

引用:
原帖由 香港雞蟲 於 2021-9-17 10:57 AM 發表

但羅馬尼亞文應該都流利
父母親都來自被岐視的族群,但真能做到不亢不卑,同實力同成績令自大的西鬼啞口無言。

引用:
原帖由 cwbguy 於 2021-9-17 02:11 PM 發表

Emma Raducanu 一支球拍取代大阪直美
Simon Cheng 三隻手指取代加藤鷹,威力更強大
加藤鷹係我永遠的偶像

引用:
原帖由 冷漠的香港人 於 2021-9-17 10:21 AM 發表
華裔之光!
有一半都好, 半個中國人勝出大滿貫
又可以打飛機 中國人利害

引用:
原帖由 愛1c蛋 於 2021-9-17 09:56 AM 發表
18歲的華裔女孩艾瑪.拉度簡奴(Emma Raducanu)剛剛體會到了什麼是出道即巔峰。幾個月前,她還是個普普通通的英國高中生,甚至在為備戰英國的「高

https://cdn.hk01.com/di/media/images/dw/20210916/515155962680578048037954.jpeg/CWNBPVw502wa51uLgneOeJzb3Fxbyx-G-ACyUvgAslI?v=w1280r16_9 ...
強國祟洋漢奸嫁到外國食洋腸,生左個雜種玩西人運動話自己係強國人?