• 瀏覽: 843,615
  • 回覆: 7,396
  • 追帖: 126
+1390
政Whats噏:抗體消失要打第三針 葉劉淑儀受邀做「白老鼠」

新冠肺炎疫苗嘅保護力似乎不似預期,醫學界正研究第三針嘅可行性。議員葉劉淑儀今日(16日)就應醫療中心邀請,做「白老鼠」接種第三針新冠疫苗,兼且係「溝針」添,因為之前打兩針係科興疫苗,第三針就選擇復必泰。事後葉劉話感到有少少疲累,不過整體身體狀況都還好嘅!

葉劉屬於第一批打針嘅人士,今年2月22日接種第一劑科興疫苗,5月28日到醫院進行身體檢查,當時抗體指數是182.6,屬於合格水平,但葉劉喺本周一抽血過後,發現體內中和抗體已呈陰性,換言之身體內已經無足夠嘅抗體,打完疫苗針都有可能感染新冠肺炎啊!

所以葉劉接受醫療中心邀請,參加第三針測試計劃。佢話今次選擇「溝針」,接種復必泰疫苗,事後就喺醫療中心稍事休息先至離開,而為佢接種嘅醫生就詳細解說接近半個鐘。葉劉話當刻感到些少疲倦,但身體狀況都算良好嘅,但預計明日就會更加攰喇!

葉劉又指,往後需要再抽5次血,持續跟進情況,而下次抽血日期就將會係今個月底。佢仲覺得作為公眾人物接種「第三針」係以身作則,不過名副其實就係做「白老鼠」囉。

葉劉搏晒老命,加入伏必大Sales大軍
伏必大銷量唔掂咩,搵咁多人谷銷量,
伏必大為咗入大陸,搵人溝針都做埋。
伏必大如果掂嘅,以色列尾國新加坡疫情就唔會持續上升

葉劉咁多正經事唔做,呢啲旁門左道嘅出位方法就幾叻,得閒就提吓mirror/姜濤搏出位。

引用:
原帖由 alipaopao 於 2021-9-16 09:27 PM 發表

深圳布吉某中學嘅教師同學生感染新冠,依家開始做核酸及停課,唉!今年開關有難度。
但我未見到有媒體報道

引用:
原帖由 有女萬事足 於 2021-9-16 10:18 PM 發表

但我未見到有媒體報道
我都了解當中

燕子保安=趙薇張哲瀚

背後除咗尾角彎彎應該仲有望北樓
仲有日本,畢竟初出道就穿旭日軍旗裝作投名狀?

引用:
原帖由 SKY2019 於 2021-9-16 11:00 PM 發表
燕子保安=趙薇張哲瀚

其實個保安有什麽驚天背景 =⋯=

看洗白文就是個中二病讀書不成早晚在發明星夢,又不會自省錯誤的蠢材,現在還大不孝禍及家人。不過阿Q地想如果不是他白癡行徑也不會引爆最後的包容,讓阿爺大力整頓。

引用:
原帖由 SKY2019 於 2021-9-16 10:10 PM 發表
政Whats噏:抗體消失要打第三針 葉劉淑儀受邀做「白老鼠」

新冠肺炎疫苗嘅保護力似乎不似預期,醫學界正研究第三針嘅可行性。議員葉劉淑儀今日(16日)就應醫療中心邀請,做「白老鼠」接種第三針新冠疫苗,兼且係「溝針」添,因為之前打兩針係科興疫苗,第三針就選擇復必泰。事後葉劉話感到有少少疲累,不過整體身體狀況都還好嘅!

葉劉屬於第一批打針嘅人士,今年2月22日接種第一劑科興疫苗,5月28日到醫院 ...
都話左驗核酸係唔夠準確...

葉太同國家疫苗打對台.....

引用:
原帖由 ina_macau 於 2021-9-16 11:20 PM 發表

其實個保安有什麽驚天背景 =⋯=

看洗白文就是個中二病讀書不成早晚在發明星夢,又不會自省錯誤的蠢材,現在還大不孝禍及家人。不過阿Q地想如果不是他白癡行徑也不會引爆最後的包容,讓阿爺大力整頓。
好似有曰本背景,識得日本首相小泉家族後人,仲識得乜乜反華夫人

引用:
原帖由 半空熱情的腰部 於 2021-9-16 08:42 PM 發表

一定要通過資格審查會,民生事情全被這班人喳政治化
由選委提名+資審委把關,實在已經足以將班黑暴,博大霧之流趕走...

所以唔駛取消晒區議會既.....

中央正慢慢將含外資的金融泡沫蒸發中,將中國那佔全全國20幾個百仙的金融GDP,下調至15~20以下?
阿爺出招係唔會講過就算嘅。。。
有樣野白皮西鬼永遠唔記住,阿爺話將會攪嘅事,即係巳經攪緊,阿爺話進行中嘅事,即係巳完全。。。
香港啲西鬼嘅奴才,好快啲諗定下來喺舉手跪低,定着草自殺啦!
阿爺係認事,唔認錢的!咪以為財真係可以通神,錢喺中共中央眼中只喺廢紙。。。呵呵
中資企業什麼世界十大排名,超,用來吹水的。。。無貨無人仔,攞再多美廢紙都好快只要在冥通用了!

騰訊市值蒸發3.1萬億元 內企絕跡全球10大榜

https://hk.on.cc/hk/bkn/cnt/fina ... 0916_00842_001.html

引用:
原帖由 SKY2019 於 2021-9-16 11:50 PM 發表

好似有曰本背景,識得日本首相小泉家族後人,仲識得乜乜反華夫人
之前唔知邊到睇到... 佢老豆好似是日本人... 可能唔少野....

引用:
原帖由 muihin 於 2021-9-17 12:17 AM 發表

之前唔知邊到睇到... 佢老豆好似是日本人... 可能唔少野....
去果個婚禮唔少大人物

引用:
原帖由 SKY2019 於 2021-9-16 11:00 PM 發表
燕子保安=趙薇張哲瀚

背後除咗尾角彎彎應該仲有望北樓
仲有日本,畢竟初出道就穿旭日軍旗裝作投名狀?

C兄,請問邊個係望北樓呀?

引用:
原帖由 3848 於 2021-9-17 12:30 AM 發表

人民的名義~~(權/貴)聚集的酒店……
即是角內的利益集圑

引用:
原帖由 3848 於 2021-9-17 12:30 AM 發表

我唔係c兄呀,係c姐

https://monthly.hkej.com/monthly/article/id/1510321/「望北樓」富豪三大共通點

中環四季酒店聚居着大批因故滯港的內地富豪,他們天天盼着自己在內地的麻煩可獲解決,那便能夠早日北歸,所以這幢酒店又被戲稱為「望北樓」

引用:
原帖由 救火佬 於 2021-9-16 09:10 PM 發表

收得黑金,從來都不到自己話事,金主話要繼續搞,邊有得縮
咁多年,大把黑材料係金主手上,縮就死硬,唔縮就博一線生機,分分鐘呢家成家都有黑材料。

[按此隱藏 Google 建議的相符內容]