• 瀏覽: 844,069
  • 回覆: 7,396
  • 追帖: 126
+1390
引用:
原帖由 dustin 於 2021-9-15 12:20 AM 發表

政府運作一條小banner要過幾多關?玩嘢嘅未必會出事,因為上級經過N個人approve.  搵邊個孭鑊?政府長工低職位果啲人係無敵㗎,最惡就係果堆,炒又炒唔到,佢地唔合作可以玩到你雞毛鴨血。
政府公務員就係禁,下克上,下面有心同你玩 上面阿頭都炒唔到佢,寫花個appraisal都沒用

引用:
原帖由 伍皓昌 於 2021-9-14 04:23 PM 發表

特登寫錯字去整蠱林鄭就未必, 邊個整呢個佈景, 一查就查到, 真係想唔撈咩....
不過咁明顯既錯誤, 竟然冇人睇到? 還是睇到唔出聲? 阿爺看在眼內, 扣晒分..
一定有人睇到,但睇到都唔會出聲,就係想你樣衰
反正你炒唔到我,怕咩?

引用:
原帖由 巴巴先生 於 2021-9-14 09:32 PM 發表

小事一樁,不值一題...無謂同班黃友起舞....

如對此事上綱上線,已經中左黃友計...當然只係我個人意見....

正如黃友今日將楊明戴瑩光綠口罩做佢話係"黃化"一樣...唔好中計.....
打錯國家名你都話小事,你即係唔維護中央!如果一間公司係公開presentation 打錯自己公司名,老闆未返到公司,那個經手人已經被炒了

引用:
原帖由 y98141 於 2021-9-15 11:59 AM 發表

一定有人睇到,但睇到都唔會出聲,就係想你樣衰
反正你炒唔到我,怕咩?
昨日另一單法庭新聞, 個官狂丙入境處, 有咩理由一個低級職員, 可以持續一年涉露個人資料, 冇人發覺.....
點會冇人發覺, 根本就係成個部門都係YC, (又或者就算唔係YC既, 在當時氣氛下, 根本唔敢出聲), 精人扮唔知, 等呢個笨人出手

主黨醫療政策發言人袁海文在同一節目表示不同意,因為有些市民是不用北上。他又說,內地亦有地方爆發感染個案,內地疫苗應對變種帶毒的成效亦有待研究,他對內地控疫是否比香港好存有疑問。

香港有一大部份呢類燒壞腦嘅人,點推行健康碼?
點通關?
係今時今日仲要踩阿爺嘅抗疫政策,就差冇講出口要輿病毒共存了

希望將來換的香港身份證,有: " 中華人民共和國 " 大大隻字在身分證上!

附件

6f607b6d-a8b1-4376-96ba-db216145f259.jpg(74.45 KB)

Front_of_a_Smart_Identity_Card_2018.png(221.91 KB)

引用:
原帖由 有女萬事足 於 15-9-2021 09:01 發表

其實上年都已經準備好,推唔推行到係一件事,但最緊要係有冇決心去做
薛永恆局長負責程式開發,不似咁hea,我反而擔心負責執行嘅衞生署,佢頭頂笑恥局長的執行力。

當然,最後要加強執法,也少不了警隊的幫忙

廈門最新有152個人中招

好多議員/地產黨/KOL包括屈小姐,只識得攞個標題就去鬧人,鬧阿爺,鬧林鄭,根本自己唔研究係乜嘢就鬧人抽水搏報紙版面帶風向

通關一事上,其實政府射波比專家小組話兩地協商,其實即通關無望。

因為專家唔負責行政決策。而家問題係官長到。

其實一國兩制可以咁解讀,即係騰訊收購左某公羿司,騰訊唔干涉日常運作具體原班人馬自己話事,但要裝  QQ同微信入口,而亦無話唔比用支付寶

而有人解讀的一國兩制,係覺得子公司的團隊可以同騰訊講設唔設QQ同微訊入口。

健康碼一事上好,或者其他方面好,其實應該明咩係大原則,咩係一國,如何落實一國兩制中的高度(而非全面)自治。

引用:
原帖由 SKY2019 於 2021-9-15 12:30 PM 發表
主黨醫療政策發言人袁海文在同一節目表示不同意,因為有些市民是不用北上。他又說,內地亦有地方爆發感染個案,內地疫苗應對變種帶毒的成效亦有待研究,他對內地控疫是否比香港好存有疑問。

香港有一大部份呢類燒壞腦嘅人,點推行健康碼?
點通關?
係今時今日仲要踩阿爺嘅抗疫政策,就差冇講出口要輿病毒共存了
可以用"有些人唔使北上"來反對為同大陸通關而實行嘅措施?

有些人冇用外傭,反對一切為外傭而設嘅入境措施?

有些人唔會堂食,反對一切放寬餐廳堂食嘅措施?

有些人不用健身室, 反對一切放寬使用健身室措施?

保安局幾時叫民主黨都交代下財政來源?

引用:
原帖由 伍皓昌 於 2021-9-15 10:27 AM 發表

'.....民主黨醫療政策發言人袁海文在同一節目表示不同意,因為有些市民是不用北上。他又說,內地亦有地方爆發感染個案,內地疫苗應對變種帶毒的成效亦有待研究,他對內地控疫是否比香港好存有疑問。..."

典型反中文宣, 呢種思維既人, 香港有幾百萬, 只多不少
咪又係典型要攬炒全香港人嘅pk囉,內地疫情控制得好唔好,疫苗有無效,唔使呢啲pk評論。呢家係講緊俾個方案等想返內地嘅人唔使隔離,安裝健康碼都係"自願性質", 呢家都係,你啲pk死黃人驚咪死去英國祖家囉。但黃人就係賤,就係獨裁專制,想方設法阻香港人返內地。

引用:
原帖由 y98141 於 2021-9-15 11:57 AM 發表

政府公務員就係禁,下克上,下面有心同你玩 上面阿頭都炒唔到佢,寫花個appraisal都沒用
所以傳聞只能寫好佢appraisal 等佢升職送去佢第二個office

[按此隱藏 Google 建議的相符內容]