• 瀏覽: 45,445
  • 回覆: 250
  • 追帖: 1
+11
引用:
原帖由 pkpc 於 2021-9-14 09:15 PM 發表
香港電台前節目《頭條新聞》主持人吳志森,昨日(13 日)於個人 YouTube 頻道,以「我來了英國,我好淒涼」為題發布影片,稱自己幾個月前已到了英國,「大家放心,我平安、冇事」,又在片末祝願大家平安;同日作家梁芷珊亦於 FB 上宣布離港,表示已到了台灣,但強調「這不是永別,我的一切都還在香港」。

吳志森在影片中表示,自己幾個月前已到英國。吳指一直未有交代身處何方,除了是為了保障私隱,亦是希 ...
其實四個字就講晒佢而家的處境 ! 就係 : 苟且偷生 !

引用:
原帖由 pkpc 於 2021-9-14 09:15 PM 發表
香港電台前節目《頭條新聞》主持人吳志森,昨日(13 日)於個人 YouTube 頻道,以「我來了英國,我好淒涼」為題發布影片,稱自己幾個月前已到了英國,「大家放心,我平安、冇事」,又在片末祝願大家平安;同日作家梁芷珊亦於 FB 上宣布離港,表示已到了台灣,但強調「這不是永別,我的一切都還在香港」。

吳志森在影片中表示,自己幾個月前已到英國。吳指一直未有交代身處何方,除了是為了保障私隱,亦是希 ...
可以喺英國搞頭條,扮下莊臣,諷刺下英女王(不過可能會犯英國法律㗎)

每少一個人,就會增多一份資源.
支持移民潮.......

走去英國擋子彈?

Rip

引用:
原帖由 慕應雄z 於 2021-9-14 10:23 PM 發表
香港好彩有戴耀停較受,使得一班甲甴係監倉煲底過中秋。風雲行動,雷動行動,D乜乜鳩行動鑊鑊錯估形勢都重有咁多傻西撐戴較受嘅乜柒35+1,怪得了誰
一班甲甴係監倉煲底過中秋,而且有啲可能要喺嗰度過好多個中秋。

引用:
原帖由 pkpc 於 2021-9-14 21:15 發表

全香港市民都享受緊自由的呼吸;罪犯自然除外。

引用:
原帖由 神秘夫人 於 2021-9-14 10:44 PM 發表

總好過活在人臉識別下的的終閣 一舉一動完全沒有自由
無犯法的人, 就算通街閉路電視都唔會覺得有問題, 係身有屎或有妄想被迫害症的人先會有憂慮, 所有升降機都有閉路電視, 你行樓梯把喇.

引用:
原帖由 a94922905 於 2021-9-14 21:42 發表
無能力離開香港市民, 只有受港共暴政折騰。🤕
齊齊自殺囉!社會 會安寧的。

又宿!咪L使番香港

引用:
原帖由 神秘夫人 於 2021-9-14 21:55 發表

總好過活在恐懼當中
叫吳志森試下在英國犯國安法睇下會點?

引用:
原帖由 kill-k 於 2021-9-14 10:54 PM 發表

無犯法的人, 就算通街閉路電視都唔會覺得有問題, 係身有屎或有妄想被迫害症的人先會有憂慮, 所有升降機都有閉路電視, 你行樓梯把喇.
紅線任劃,犯唔犯法任佢講

引用:
原帖由 香港肉肉留言 於 2021-9-14 21:56 發表
國安幾時可以封左個立場新聞?
唔好;等人睇下佢可以點獻世,。

狗改不了吃屎!記得向電視台自薦拍英國頭條新聞繼續扮皇太后唱衰香港啦!

引用:
原帖由 a94922905 於 2021-9-14 22:00 發表

失業倒閉兩年 ,回水五千消費唔夠買麵包。🤕
乜剩系得你失業咩?

[按此隱藏 Google 建議的相符內容]