• 瀏覽: 47,104
  • 回覆: 241
  • 追帖: 1
+5
引用:
原帖由 晶晶寶寶 於 2021-9-12 11:40 AM 發表
  香港疫情基本清零,本地個案已連續長時間無新增,疫苗接種率也將近達到七成。「回港易」全面恢復,並推出「來港易」,方便內地居民來港,雖然這是

講得好好的文章.

跟本政府唔應該先推行來港易, 應該同大陸作為條件. 你想來香港, 得大家互通就有來港易. 有籌碼係手都唔識用. 一味去討好大陸, 但又無 ...
曱甴死L哂先會通關

引用:
原帖由 人若流水 於 2021-9-12 02:06 PM 發表

快D通關啦、我要條女個施佛呀!又圓又大……嗚、乃足2粒鐘呀!
Did,大媽嚟

引用:
原帖由 股神陳刀仔 於 2021-9-12 08:48 PM 發表

曱甴死L哂先會通關
你睇人係曱甴, 人地都可以當你係曱甴.

唔好再分化香港人, 好唔好???

引用:
原帖由 晶晶寶寶 於 2021-9-12 11:40 AM 發表
  香港疫情基本清零,本地個案已連續長時間無新增,疫苗接種率也將近達到七成。「回港易」全面恢復,並推出「來港易」,方便內地居民來港,雖然這是

講得好好的文章.

跟本政府唔應該先推行來港易, 應該同大陸作為條件. 你想來香港, 得大家互通就有來港易. 有籌碼係手都唔識用. 一味去討好大陸, 但又無 ...
你掉轉左啦,係港府哀求大6放人來港,大6現時根本吾想港人北上搞搞震。

引用:

講得好好的文章.

問題係香港最先封左大陸關, 而家你話開就開?? 阿爺都要向14億人民交代. 

引用:
原帖由 落漠大灰狼 於 2021-9-12 09:11 PM 發表

問題係香港最先封左大陸關, 而家你話開就開?? 阿爺都要向14億人民交代. 
又係呢個問題.  食古不化.

咁澳門都有封關啦. 又咁快通關.
當初唔封關, 全香港人死哂啦.

你只可以講第二, 三波就唔關封關事.
係港府把關不力.

成件事就咁, 但你地就不斷講當初封關.
跟本就係毫無道理的指控.

晨咁早約打科興,信錯政府

引用:
原帖由 ET0804 於 2021-9-12 08:11 PM 發表
是否太天真,太儍?同大陸討價還價,未免高估
香港政府想用自己的方法說服中央,例如打針率,同中央講,我一邊開關比歐美,一邊防疫,一樣做得好好,不用學澳門,我香港政府就是比澳門政府強

哈哈哈,人,不可有執念,一個政府更是如此,因為一個政府的執念只會帶着他的人民走向災難

香港政府班"精英"執念太強,總想證明自己很優秀,黑暴處理如此,疫情處理如此,我堂堂大英帝國,劍橋牛津畢業,點會輸比國內那些二流國內大學畢業,英文都講唔掂的國內高官??香港班AO仔,唉,你睇班專家,教授講也就知道,總覺得自己的研究超越國內,甘把畢,米唔好聽中央建議,我地現在中央的專家組長叫"鍾南山"教授,我地香港特區政府陳局長話我地香港有"袁教授",我地袁教授意見一樣好重要,好權威加,比鍾南山更權威

就睇中央能忍耐尼班"精英"自把自為幾耐,到時候,又來一個國安法,跳過香港

或者國內有個名詞叫尼點多餘行為叫咩?

"刷存在感"!!!!!!!

香港政府明顯就是在刷自己的存在感,澳門政府為何可以乖乖照着做,因為人家不會想太多無謂野,亂刷存在感,一切聽中央講,聽中央專家組講,咩事都沒

引用:
原帖由 剎華 於 2021-9-12 08:03 PM 發表

舉頭望特首,低頭思啊爺,啊爺可奈何?特首終遺禍~~~~
反中亂港有港臺,喜迎歐美有衛署

得支那狗先想返支那

5月份,689都講過,大部份香港人唔會返支那

from689 facebook 2021/5
事實是,香港和內地雖然關係密切,但大多數香港居民並不經常往來兩地,這些人包括對內地心懷抗拒的,例如大專學生;沒有閒心閒錢出門旅行的基層,以及更喜歡到國外旅行的中上層人士。

引用:
原帖由 liuche01 於 2021-9-12 12:18 PM 發表
一同大陸通關,班醫護又玩罷工啫
通關前幾日又會有本地個案

引用:
原帖由 Tony656 於 2021-9-12 09:19 PM 發表
晨咁早約打科興,信錯政府
我成日覺得跟本上面就知道 科興成效不大.
你班人打左疫苗上來, 跟本信唔過.

亞林鄭今日又話

林鄭月娥又稱,令香港經濟能突飛猛進的措施一定是通關,她完全聽到市民訴求,現時港府正熱切向內地爭取恢復不須檢疫的人員往來,故呼籲市民接種疫苗。

又死出來日日都係講打疫苗.  跟本佢自己最清楚通關關唔關疫苗事?定係自己跟本無做野。

引用:
原帖由 晶晶寶寶 於 2021-9-12 08:56 PM 發表

你睇人係曱甴, 人地都可以當你係曱甴.

唔好再分化香港人, 好唔好???
唔打疫苗,唔用健康碼,唔L想通關既
除左曱甴黃畜,你試吓舉例仲有乜嘢仆街

引用:
原帖由 股神陳刀仔 於 2021-9-12 10:09 PM 發表

唔打疫苗,唔用健康碼,唔L想通關既
除左曱甴黃畜,你試吓舉例仲有乜嘢仆街
邊到有健康碼呀????

引用:
原帖由 tungsingyiuyeu 於 2021-9-12 08:24 PM 發表

依家大陸唔使靠香港人上去,
反而香港要靠大陸人來消費,
所以上面唔急..

[按此隱藏 Google 建議的相符內容]