• 瀏覽: 47,143
  • 回覆: 241
  • 追帖: 1
+5
引用:
原帖由 剎華 於 2021-9-12 11:54 AM 發表
看不見~~沒希望~~~我諗起首詩~~

少小離家老大回,
鄉音無改鬢毛衰……唔知有無記錯,中學時學的~~好似係小學........忘了~~~
浮雲遊子意
落日故人情

引用:
原帖由 晶晶寶寶 於 2021-9-12 11:40 AM 發表
  香港疫情基本清零,本地個案已連續長時間無新增,疫苗接種率也將近達到七成。「回港易」全面恢復,並推出「來港易」,方便內地居民來港,雖然這是

講得好好的文章.

跟本政府唔應該先推行來港易, 應該同大陸作為條件. 你想來香港, 得大家互通就有來港易. 有籌碼係手都唔識用. 一味去討好大陸, 但又無 ...
講乜都無用,恢復返大陸返澳免隔離至會有用,單邊恢復通關無用,曬氣

同埋政府必須暫時限制禁止大陸人來港買樓,唔係港樓只會再非理性升,必須同深圳廣州同步樓價降溫,唔係既話,唔通好過通

引用:
原帖由 香港偽民為患 於 2021-9-12 12:21 PM 發表

你有無回鄉証都成疑
你係咪香港人一樣成疑

引用:
原帖由 晶晶寶寶 於 2021-9-12 11:40 發表
  香港疫情基本清零,本地個案已連續長時間無新增,疫苗接種率也將近達到七成。「回港易」全面恢復,並推出「來港易」,方便內地居民來港,雖然這是

講得好好的文章.

跟本政府唔應該先推行來港易, 應該同大陸作為條件. 你想來香港, 得大家互通就有來港易. 有籌碼係手都唔識用. 一味去討好大陸, 但又無 ...
香港打復必泰多,要更多時間觀察疫苗效力,現在發現復必泰對變種病毒效力不佳,更要多點時間,加上香港人沒有自律能力,也要再多點時間觀察。要想開關最基本要比國內知道香港有改變過,香港抗疫不力時又沒有任何官員需要問責下台,國內官員出事會大量官被問責下台,為保飯碗及名聲國內官員必會嚴守,不同香港官員咁厚顏無恥地霸主個位。

引用:
原帖由 billyfung11 於 2021-9-12 12:39 PM 發表

你係咪香港人一樣成疑
你估大家信我係港人定信你有回鄉証

特首否決金錢獎勵打針,推翻強制外傭打針,一錯再錯,對恢復通關極其不利。

引用:
原帖由 晶晶寶寶 於 2021-9-12 11:40 AM 發表

講得好好的文章.

籌碼?真的是最好笑的笑話!

過咗冬奧先諗啦
傻仔

引用:
原帖由 falconV8 於 2021-9-12 11:45 AM 發表
最終都係要阿爺點頭。
阿爺根本對通香港關冇任何興趣

引用:
原帖由 john5385 於 2021-9-12 12:48 PM 發表
特首否決金錢獎勵打針,推翻強制外傭打針,一錯再錯,對恢復通關極其不利。
你唔好幻想啦, 你地200%打晒針都不會通關

引用:

講得好好的文章.

係討好大陸就一早健康碼啦,實際係討好班西人先搞成咁。

香港政府一向無能。

引用:
原帖由 falconV8 於 2021-9-12 11:45 AM 發表
最終都係要阿爺點頭。
香港仍然比外地輸入大量病毒
英超美網
坐爆
全部吾帶口罩
內地零容忍⋯⋯
呢世正常返大陸
變成夢

其實根本唔關接種疫苗率事

引用:
原帖由 香港偽民為患 於 2021-9-12 12:21 PM 發表

你有無回鄉証都成疑
佢攞傷殘綜援,又扮係公務員!

[按此隱藏 Google 建議的相符內容]