• 瀏覽: 843,098
  • 回覆: 7,396
  • 追帖: 126
+1390
引用:
原帖由 catcrystal 於 2021-8-9 12:14 AM 發表

今次奧運, 顯示到小日政府有幾虛偽
果D紙板床居然要萬幾蚊一張, 如果發生係HK, 班人一早call咗雪糕店
衰d講
冇$冇國力果d國家
真係唔好學人搞奧運😏😏
搞到肉肉酸酸劣評如潮
咪仲樣衰

引用:
原帖由 catcrystal 於 2021-8-9 12:56 AM 發表

好多愚港公墓員, 以前都係洋奴嚟, 返工帶晒有色眼鏡
佢哋內心其實睇唔起大陸, 覺得大陸D嘢全部都係造假, 信唔過
反而洋主子就算造假, 佢哋都當真
我識得有幾個人做公務員
唔打疫苗
唔用安心出行
宜家仲成日開口埋口話「d大陸自由行」點點點
有次頂唔順串咗佢一句「自從2年前黑暴以來乜香港有遊客咩?」有遊客的話旅遊業從業員宜家就唔會食風啦😒😒

引用:
原帖由 40342 於 2021-8-9 01:40 AM 發表

反共與愛國是兩回事,反共不等於不愛國。
共產黨代表中國,唔認同共產黨算唔算唔認同中國?反共是否代表否定所有共產黨管治下既中國、制度、發展方針和黨主席?

引用:
原帖由 巴巴先生 於 2021-8-9 12:27 AM 發表

咁樣做同黃友話要社會"攬住死"有何分別??佢地當日話打爛晒社會D野就會有新景象喎....

幾百上千確診只會係基層死先,你咁偉大的話不如你先去中招,等家人擔心你一世好唔好??

晦氣說話人人都識講,國內依家都有80-100宗確診,中央都忙於抗疫,唔好為中央添煩添亂啦....
中招有所謂嗎,澳門唔開關比愚港時你反應仲大哦,愚港不跟國家路線走你這樣大反應做什麼,想把病毒帶入內地澳門嗎,是想給中央增加壓力嗎,,記得罵人前3隻手指指著自己的
現在這裡已多事之秋,我就不再回你了
支持中央
支持林鄭
支持香港警察

引用:
原帖由 40342 於 2021-8-9 01:40 AM 發表

但現在90幾%中國人支持中國由共產黨管治哦,反中國共產黨這樣想推翻嗎,中國無左共產黨這由誰上誰管治,

引用:
原帖由 SKY2019 於 2021-8-8 11:49 PM 發表
終於返屋企啦

兜兜轉轉,闖蕩江湖,還是在家千日好。

引用:
原帖由 三級警司 於 2021-8-8 11:59 PM 發表

仲有一個怪胎叫PPS(繳費靈)的
我個個月用來交費。

反共就一定會有, 而近年就係全面反中, 無論文字, 言語, 戲劇, 產品, 科技, 文化, 運動同人都係全面盲反。

引用:
原帖由 ahmei 於 2021-8-9 07:30 AM 發表

兜兜轉轉,闖蕩江湖,還是在家千日好。
因為有歐化寶

引用:
原帖由 海邊的快樂小魚 於 2021-8-8 10:33 PM 發表

我相信2024年巴黎奧運的疫情應該不會好似東京奧運般嚴重,反而我好有信心2024年的新冠疫情大致會控制好
唔知有卯病毒可以不斷變身一路強大下去呢,我相信物極必反,可能突然消失自滅。

搞乜野?內地有些網民真係太敏感...

"日前歐陽震華在微博分享國家乒乓隊與香港乒乓隊大合照,留言說︰「中港一家親,十分有意義的一張相片。」這句句子看上去合情合理,也充分表演到歐陽震華的愛國思緒,但竟然引來小粉紅不滿,認為他的說法不對,認為「中港」二字有違一個中國原則,香港是一個城市,絕不能與中國相提並論,更反問︰「中美、中日、中韓指是兩個國家,中港甚麼意思?」、「本來是一家人,非要中港兩個字?」有大陸網民則認為有些人過於激動,過於咬文嚼字,感慨微博現正開啟文字獄。"

點解會寫"中港"係因為中國政府同中國香港政府係兩個不同的政治制度的政府,我覺得無問題喎...

引用:
原帖由 半空熱情的腰部 於 2021-8-9 07:17 AM 發表

中招有所謂嗎,澳門唔開關比愚港時你反應仲大哦,愚港不跟國家路線走你這樣大反應做什麼,想把病毒帶入內地澳門嗎,是想給中央增加壓力嗎,,記得罵人前3隻手指指著自己的
現在這裡已多事之秋,我就不再回你了
支持中央
支持林鄭
支持香港警察
國內無香港咁嚴的禁飛令添....內地的變種病毒例都係來自印巴航班...唔通香港又要跟?
香港依家無本地確診,你估內地睇唔到成果?連鐘南山都讚喎...
但深圳同澳門仍然都係要對香港21日隔離...我都唔明....呢D地方矛盾要中央協調先得...
不過中央依家要抗疫為先,呢D事要擺埋一邊了.....

引用:
原帖由 qweeeeqq 於 2021-8-9 04:09 AM 發表

好似馬馬話齋
加埋香港面金牌
中國係有39面啊
其實同尾國平手,已經証明我地係大國,有大國嘅水平,而且水準平均穩定🤩🤩
仲有臺灣省呢

引用:

在清朝說『反清復明』的人又如何?

[按此隱藏 Google 建議的相符內容]