• 瀏覽: 6,521
  • 回覆: 34
美國總統拜登上任半年,與華關係不斷惡化,中國不再存幻想,主動開啟金融脫鈎,為在美中概股進行「撤僑」。美國乾脆以牙還牙呼籲...

拜登可能無想過會輸。
不過係時候開始要想了。。。

新聞來源連結:
https://hk.on.cc/hk/bkn/cnt/finance/20210719/mobile/bkn-20210719233625995-0719_00842_001.html

上飛機都仆3次既總統..........算啦
行一段樓梯仆3次.......真係第一次見

衰既係特朗普,拜登如果唔跟特朗普既反中政策,會被視為賣國。

其實反中係美國國策,邊個上台都一樣。

引用:
原帖由 eliskw2000 於 20-7-2021 14:49 發表

換邊個腫桶上位,國策都一樣,就是圍倒我國。反而我鍾意穿普;明刀明鎗,神僧鬼厭!

引用:
原帖由 matllewis 於 2021-7-20 03:00 PM 發表

換邊個腫桶上位,國策都一樣,就是圍倒我國。反而我鍾意穿普;明刀明鎗,神僧鬼厭!
特朗普玩大咗,令繼任人好難緩和氣氛。

引用:
原帖由 eliskw2000 於 2021-7-20 02:49 PM 發表

就係因為呢個咁嘅愚蠢國策,所以美國才會不斷衰落。美國人實在太愚蠢了,仲係咁傲慢自大,卻完全無一種實事求事嘅眼光。
中國已經唔係以前嘅中國了,如果美國人係聰明啲嘅,就知道點樣同中國合作,會令美國更加強大了。
就以太空科技來講,美國唔同中國合作,卻成就咗中國在太空科技上嘅大躍進,令中國在短時間內就能追得上美國。無論登陸月球、火星,建構太空站,甚至全球定位系統,都無一倖免地將中國推上最前線。
所以,反中呢種美國國策,係完全令美國自己受到損害,完全遏止唔到中國嘅發展,最後結果只會係助長中國嘅成長而已。

引用:
原帖由 錦衣夜行 於 20-7-2021 02:41 PM 發表
美國總統拜登上任半年,與華關係不斷惡化,中國不再存幻想,主動開啟金融脫鈎,為在美中概股進行「撤僑」。美國乾脆以牙還牙呼籲...

https://hk.on.cc/hk/bkn/cnt/finance/20210719/photo/bkn-20210719233625995-0719_00842_001_01b.jpg?20210720001414

拜登可能無想過會輸。
不過係時候開始要想了。 ...
邊個話拜登會輸架?
有冇睇羅家聰博士同蕭若完才子d分析呀?

引用:
原帖由 eliskw2000 於 2021-7-20 02:49 PM 發表

反到要用老屈,老尾技窮耳

引用:
原帖由 錦衣夜行 於 2021-7-20 02:41 PM 發表

https://hk.on.cc/hk/bkn/cnt/finance/20210719/photo/bkn-20210719233625995-0719_00842_001_01b.jpg?20210720001414

拜登可能無想過會輸。
不過係時候開始要想了。 ...
敗登冇必要諗輸贏啦,佢已經八十旬歲,有冇命做完呢屆都未知

引用:

耶教有一支派強調教徒要禁育。於是一代代的後裔人數愈來愈少,結果這支派便消失了。
美國兩黨信仰強調反中,很有耶教支派的味道。

引用:
原帖由 香港雞蟲 於 2021-7-20 03:22 PM 發表

反到要用老屈,老尾技窮耳
尾角話除非提供到證明冇強迫勞動,否則禁止新疆產品進入,有罪推定

引用:
原帖由 樓上中心的山羊 於 2021-7-20 03:28 PM 發表

尾角話除非提供到證明冇強迫勞動,否則禁止新疆產品進入,有罪推定
DKLM ,呢 d 係西方人用嘅法律咩??

引用:
原帖由 eliskw2000 於 2021-7-20 03:07 PM 發表

特朗普玩大咗,令繼任人好難緩和氣氛。
無關係,美國人一直用霸權行政方式面對世界。日本亞洲打手兼代理人。因為日本人服從性強。歐洲就係英國,可惜英國人管理越來越差。佢又驚中俄真係大聨盟。現在真正鬥智/硬實力。

trump開左個頭, 搞左咁多反中政策.
如果biden撤回太多反中政策, 又會俾人認為向大陸跪低.

鍵盤翻頁
左右
[按此隱藏 Google 建議的相符內容]