• 瀏覽: 6,438
  • 回覆: 69
+2
國務院常務會議提及「適時降準」僅兩日,中國人民銀行周五收市即宣布「全面降準」,下周四(15日)下調金融機構存款準備金率0

輸入性通脹, 大陸佬開始節衣縮食, 內需收縮了!
到冬天, 共產黨又唔比燒煤, 唔知幾多人無錢買天然氣取暖!

新聞來源連結:
https://hk.on.cc/hk/bkn/cnt/finance/20210710/bkn-20210710003356147-0710_00842_001.html

引用:
原帖由 2829 於 2021-7-10 09:57 AM 發表
國務院常務會議提及「適時降準」僅兩日,中國人民銀行周五收市即宣布「全面降準」,下周四(15日)下調金融機構存款準備金率0

https://hk.on.cc/hk/bkn/cnt/finance/20210710/photo/bkn-20210710003356147-0710_00842_001_01b.jpg?20210710003744

...
係啊係啊,樓主我地兩個出去慶祝下,齊齊打下飛機,中國今次一定支爆

提示: 違規內容已被屏蔽
引用:
原帖由 2829 於 2021-7-10 10:37 AM 發表

CLS! 大陸佬慣左食草, 點會爆! 年頭阿雜種已經知道大鑊, 所以出條限食法, 叫14億大陸佬食一半好啦.
嗌愛國唔好嗌咁大聲, 會肚餓!

侵侵好心, 黃豆800幾蚊叫共產黨買啦買啦, 共產黨含屎噴人屈佢買, 阿拜金唔叫共產黨幫襯, 係咁洗錢, 依家黃豆1300幾美金, 美國今年失收, 年尾可能係侵侵價既一個double, 大陸佬嚇到標屎去搶著買! 個啲芯片, 大陸佬一年買幾多美國貨 ...
無可能,中囯一定會支爆,師兄我地出黎打個飛機慶祝下先啦

引用:
原帖由 2829 於 2021-7-10 09:57 AM 發表

https://hk.on.cc/hk/bkn/cnt/finance/20210710/photo/bkn-20210710003356147-0710_00842_001_01b.jpg?20210710003744

...
2千萬,集中哂喺萊豬省

引用:
原帖由 2829 於 2021-7-10 10:37 AM 發表

CLS! 大陸佬慣左食草, 點會爆! 年頭阿雜種已經知道大鑊, 所以出條限食法, 叫14億大陸佬食一半好啦.

侵侵好心, 黃豆800幾蚊叫共產黨買啦買啦, 共產黨含屎噴人屈佢買, 阿拜金唔叫共產黨幫襯, 係咁洗錢, 依家黃豆1300幾美金, 美國今年失收, 年尾可能係侵侵價既一個double, 大陸佬嚇到標屎去搶著買! 個啲芯片, 大陸佬一年買幾多美國貨 ...
白 痴仔,限食令?中文睇唔明就咪出來表現智商啦。

引用:
原帖由 owen112233441 於 2021-7-10 01:09 PM 發表

無可能,中囯一定會支爆,師兄我地出黎打個飛機慶祝下先啦
你真係常識不足, 政治敏感度不高!
大陸佬基本上進化到身體既有毒重金屬含量, 全球最高, 地溝油又由細食到大, 食火鍋咩, 個喎野真係早2星期食淨既大溝亂, 又無事, 真係阿邊個好自豪咁講, 食3年草都唔洗死, 點會支爆!
依家呢, PPI 係咁升, 升到大陸佬節衣縮食, CPI 就快唔升, 所謂唔升, 其實必需品既需求無得跌, 咁咪非必需品需求跌好多去慳著洗囉.
原來美國佬對付共產黨, 唔洗出乜野法案, 祗要專心印銀紙, 出盡力洗錢, 洗到大通脹, 咁共產黨就要出條惜食法限制大陸佬一日食一餐, 阿共產黨今年國慶, 仲夠唔夠膽show東風49?
美國佬話搞基建, 銅價可能升到6.6, 可預見大陸啲電線又少左銅線!

對家6萬億美元預算,唔對沖下人仔升到 fing fing 聲...
而家1億人仔濕濕碎,之後會仲多.

引用:
原帖由 2829 於 2021-7-10 01:46 PM 發表

你真係常識不足, 政治敏感度不高!
大陸佬基本上進化到身體既有毒重金屬含量, 全球最高, 地溝油又由細食到大, 食火鍋咩, 個喎野真係早2星期食淨既大溝亂, 又無事, 真係阿邊個好自豪咁講, 食3年草都唔洗死, 點會支爆!
依家呢, PPI 係咁升, 升到大陸佬節衣縮食, CPI 就快唔升, 所謂唔升, 其實必需品既需求無得跌, 咁咪非必需品需求跌好多去慳著洗囉.
原來美國佬對付共產 ...
我仲以為身體重金屬含量最高係日本,痛痛病咁出名.
你個報告邊度黎,我想研究下.

法輪功第三代亂倫有神功助攻又支爆

對著幹都唔知點死

引用:

...
一齊去英國過冬。 睇吓你會唔會過唔到拿。

引用:

個雜種咪係你自己囉,呵呵死雜種

鍵盤翻頁
左右
[按此隱藏 Google 建議的相符內容]