• 瀏覽: 899,549
  • 回覆: 7,507
  • 追帖: 220
+919
引用:
原帖由 路過的閑人 於 2021-6-11 11:18 PM 發表
最近確診變種病毒果三母女真係好離奇,源頭未明,差唔多兩個星期,所有密切接觸者都仲係陰性,社區仲未有相關病例出現,病毒株同香港過去半年既都唔吻合,同附近地區最近既毒株又唔吻合,啱啱大台仲話世衛資料庫都搵唔到佢呢隻毒株

引用:
原帖由 三級警司 於 2021-6-11 11:32 PM 發表

另一個沒有飲食文化的是英國,pie和 pudding根本是暗黑料理,昔日英國人聲稱人吃太多美食會「墮落」,其實是無野好食
https://www.streetfoodguy.com/wp-content/uploads/2020/07/black-pudding-british-cuisine-1-758x494.jpeg
長住果度
真係可以減肥

🐸⋯⋯呢個感謝完小本d疫苗...轉頭就死了😱😱😱
https://m.weibo.cn/status/4646861954877419

「在台灣, 願意打大陸疫苗!」
https://m.weibo.cn/status/4646950286394056

引用:
原帖由 三級警司 於 2021-6-11 11:32 PM 發表

另一個沒有飲食文化的是英國,pie和 pudding根本是暗黑料理,昔日英國人聲稱人吃太多美食會「墮落」,其實是無野好食
https://www.streetfoodguy.com/wp-content/uploads/2020/07/black-pudding-british-cuisine-1-758x494.jpeg
平心而論呢啲同我地食雞、鴨、豬血無分別,不過應腳人鐘意將紅扮上菜比人食。

引用:
原帖由 jcfordiscuss 於 2021-6-11 10:16 PM 發表

師兄,謝謝。你令我考慮係鬼佬面前重新稱呼自己是from中國旳香港,而不是單單中國。當然,我假設你是香港人。
你唱左外國國歌攞左外國護照就係外國人, 唔好再扮中國人喇, 好冇?! 愛返你自己個國家啦! 

你今日帶埋子孫係屋企門口定陽台高呼I am Chinese , I love China. Fxxk America 未呀?

引用:
原帖由 nikonlee 於 2021-6-11 10:43 PM 發表

但區進入的手段??好吧,大局出發,國家要統一江湖,這是我上家公司的故事,各人自己理解吧,或許國家是對的,還有,我上一家公司因為這樣,就和新華三結盟了,互換了股份,唯有這樣才能打通鏈路,對抗華為的蠶食,畢竟人還是要吃飯,公司還是要生存的,只是各有各的活法
我對你們的行業不熟,𣎴過如果你們的公司願意把公司花時間金錢人力研發的成品捐給國家,
相信國家都會支持你的公司,
如果只是想搵錢,你應該去外國的外資公司做,
當然無可能咁偉大要你無條件為國家付出,但起碼問問自已為國家付出多少,才問收穫
如果你們是小公司,不過只是想走到華為的領域分一杯羹吧
抱怨是無補於事。

呢隻可能係前線曱甴😏😏😈

引用:
原帖由 路過的閑人 於 2021-6-11 11:18 PM 發表
最近確診變種病毒果三母女真係好離奇,源頭未明,差唔多兩個星期,所有密切接觸者都仲係陰性,社區仲未有相關病例出現,病毒株同香港過去半年既都唔吻合,同附近地區最近既毒株又唔吻合,啱啱大台仲話世衛資料庫都搵唔到佢呢隻毒株
微博話👉🏻👉🏻👉🏻
😂😂😂

引用:
原帖由 靚c9 於 2021-6-12 12:06 AM 發表

我覺得係已離異機會大啲,如果真係有打針無事, 我估點都會有啲消息.

引用:
原帖由 半空熱情的腰部 於 2021-6-11 08:14 PM 發表
回返師姐問題我問了下老豆,但去無飲酒無兄弟聊天就講得唔多的,,我老豆從出世39年到75年都係蝦魚的,4,50年代都係打網仔然後換了機氣油船就可去遠點作業,,去話蝦到海龜和大魚(過百斤)都會放返落海,去話嚟D都長壽成精了如果不放走就會大風大浪的。。。我細路仔時去地叔伯兄弟飲酒話當然就好多野聽有些都約緣下的,,,,我老豆講4,50年代無咩人食龍頭的,去話蝦到都係自己食多,真係唔知吹水定真的
漁 ...
謝謝腰師兄的講解,其實上一代人真係同大自然好親近,好懂得同大自然和諧共處。

引用:
原帖由 Y-hk 於 2021-6-11 02:16 PM 發表

在商言商, 唔太過份是合理的. 要不然自己公司都保唔住就唔駛再講其他.
不過有些情況可能需要比較長遠既戰略性思維.
首先如果等到鴻蒙已經去到國家標準, 即係大家都已經用緊, 到時入場就係慢好多拍, 應該機會都俾人搶佔晒. 藍海變成紅海.
要入場都唔好太遲, 起碼都要開始研究下.
再者, 今次鴻蒙既發展唔同其他商業決定, 可以話係中美科技發展角力既一個重要轉扑折點.
長久以來所有OS ...
華為現在行為更像一間國企,自己不做車卻研發自動駕駛和國內車企合作令國內車企更快升級。鴻蒙一發表就將核心捐出讓國內周邊品牌搭載是趕快令鴻蒙成為生態,生態養成的話中國工業升級將會更加快。

引用:
原帖由 三級警司 於 2021-6-11 11:38 PM 發表

另一種自虐行為就是手波車,當你每次在轉人像燈時入定一波踩離合器搵摩擦點時,就會發現點解唔買自動波
反對,揸棍波嘅手感同操控性,係揸自動波無法可比嘅,係公路度3波轉4波,4波轉5波果種爽,同可以順暢地3轉2, 2轉1,慢慢拖波到燈位前,再係轉綠燈時1轉2, 2轉3...奇樂無窮呀。

引用:
原帖由 財記士多 於 2021-6-11 02:06 PM 發表

物業公司當然會開多一家公司,用來外判接晒是自己屋苑所有工程
好似以前港巴,開間零件公司高價賣貨

引用:
原帖由 太自我太不羈 於 2021-6-12 01:46 AM 發表

我覺得係已離異機會大啲,如果真係有打針無事, 我估點都會有啲消息.
del

[按此隱藏 Google 建議的相符內容]