• 瀏覽: 10,969
  • 回覆: 53
引用:
原帖由 cathayan 於 2021-6-11 13:02 發表

我反什麼 不反什麼 同奶西9一滴關係都無
勸勸你改過名為(奶油西餅)9件,呀網友好玻璃心,受唔起就跑去檢舉你

引用:
原帖由 持劍衛道 於 2021-6-10 22:12 發表

想必本版很多網友是熟悉內地人的想法的。
本帖子 拋磚引玉,希望他們說說 以他們所感覺:內地人是否一般而言不計較其他同胞的死活。
答案可以有三種:
yes,
no,
unsure.
一句到尾!屌七你!

引用:
原帖由 nikonlee 於 2021-6-11 01:07 PM 發表

死1415台灣佬,或者躲在美國的法輪功信徒,系甘上下
台灣數字乜唔係1450水軍同817萬支持者咩?

身體最誠實
20年前或再之前會聽到出國旅遊後不回國又或申請庇護,近年旅遊後乖乖返中國
政棍唔敢講嘅話題,現今中國人對中央政府滿意度,自己查看,真係咁多打手、5毛、小粉紅咩

要了解當地實況搵當地人傾最實際

引用:
原帖由 神經箭 於 2021-6-11 02:26 PM 發表

一句到尾!屌七你!
一個八婆九up(我當你係真) 有人就話係大多數內地人心聲。 咁呢度咁多人吊柒樓主話佢係人渣,以樓主思維好明顯大多數香港人都想吊柒佢

引用:
原帖由 DocHolliday 於 2021-6-12 01:11 AM 發表

一個八婆九up(我當你係真) 有人就話係大多數內地人心聲。 咁呢度咁多人吊柒樓主話佢係人渣,以樓主思維好明顯大多數香港人都想吊柒佢
你想否定一樓說的廣州同胞的說法
很簡單:你身先士卒頂證她,鄭重聲明你是一個博愛的人,你會付出努力拯救廣州那些患者/病人。

引用:
原帖由 持劍衛道 於 2021-6-12 01:56 AM 發表

你想否定一樓說的廣州同胞的說法,
很簡單:你身先士卒頂證她,鄭重聲明你是一個博愛的人,你會付出努力拯救廣州那些患者/病人。
離了香港20年,香港人離加

引用:
原帖由 持劍衛道 於 2021-6-10 06:12 PM 發表

謝謝你。
你說的範圍可以另開帖子。
本帖子是:“一樓說的 那個廣州女子的說法是否大多數內地人的心態? ”
胡說八道
能移民去香港的
就說明它腦子有問題

成個廣州有差不多千幾萬人口。 一個離開左廣州廿幾年既人可以代表廣州人心聲?

都説來了港廿年,已深被黃媒塗毒。殊不知現下國內同胞生活富足,熱愛國家,大家都團結友愛。 

引用:
原帖由 Abloom 於 2021-6-12 07:12 AM 發表
成個廣州有差不多千幾萬人口。 一個離開左廣州廿幾年既人可以代表廣州人心聲?
呢位樓主
幾十年前
由台山偷渡來香港
可唔可以代表台山人心聲?

引用:
原帖由 瘋語故人 於 2021-6-12 07:37 AM 發表

呢位樓主
幾十年前
由台山偷渡來香港
可唔可以代表台山人心聲?
羅湖聰,湖北琦唔通可以代表羅湖,湖北人心聲

引用:
原帖由 DocHolliday 於 2021-6-12 01:11 發表

唔好預我,佢臭得太難頂,果次嘔得我吖。

引用:
原帖由 持劍衛道 於 2021-6-10 10:12 PM 發表

想必本版很多網友是熟悉內地人的想法的。
本帖子 拋磚引玉,希望他們說說 以他們所感覺:內地人是否一般而言不計較其他同胞的死活。
答案可以有三種:
yes,
no,
unsure.
你話你信那個離開中國廿年的八代表中國人的想法,別硬要其他人支持好嗎?傷信只可以梁你天資聰敏,我等平民沒資格和你討論。

引用:
原帖由 持劍衛道 於 2021-6-11 11:33 AM 發表

坐言起行。
從你開始--
邀請你申報利益:你是否不管其他同胞死活的人。
-----
答案可以是:yes/no/maybe.
----
如果你的答案是 “no”,那麼請你舉出你行善的例子。
人窕的想法如何, 他想和你講就會說出來.
仲叫人拿證據證明自己是所說的想法
就像你話人家偷吃了你的食物, 要人家用刀割開肚皮給你看吃了什麼嗎?
你信就信,不信就不信.

鍵盤翻頁
左右
[按此隱藏 Google 建議的相符內容]