• 瀏覽: 15,243
  • 回覆: 42
引用:
原帖由 持劍衛道 於 2021-6-11 09:29 PM 發表

本帖子是關於‘不甚忠誠但顯得是廢物’的網上評論員
要顯得高質素,須要:
1.有條不紊;2. 文辭優雅;
3.其他
廢物就係廢物,唔存在忠唔忠誠。
1.有條不紊
你嘅一樓唔慌唔紊亂不堪。
一陣話網友人身攻擊,一陣又話黨、國不分。
你係黨員咩?
你唔係中國人咩?

2. 文辭優雅
狗屁一樓都可以係優雅?睇唔出囉!
只感覺似一個怨婦咁。

3.其他
其他嘅你咪亂咁老作囉!再唔係就睇法輪功同大紀元寫啲咩你咪照抄囉。

引用:
原帖由 閒人清風 於 2021-6-11 09:40 PM 發表

廢物就係廢物,唔存在忠唔忠誠。
1.有條不紊
你嘅一樓唔慌唔紊亂不堪。
一陣話網友人身攻擊,一陣又話黨、國不分。
你係黨員咩?
你唔係中國人咩?

2. 文辭優雅
狗屁一樓都可以係優雅?睇唔出囉!
只感覺似一個怨婦咁。

3.其他
其他嘅你咪亂咁老作囉!再唔係就睇法輪功同大紀元寫啲咩你咪照抄囉。
首先解決你的網友的糾結【看看樓上#5】

你仲好意思講#5
我諗你自己都唔知自己噏乜?

你是否不能一次過應付幾個議題?
那麼,一步一步來:

點樣一步一步來?
來啲乜?

首先,在你眼中:-- 何謂反黨?
首先你係唔係黨員?
我就唔係黨員,你呢?
唔係黨員點樣反黨呀!
辭不達意咪你囉!你仲學人講咩嘢優雅丫。

引用:
原帖由 閒人清風 於 2021-6-11 09:49 PM 發表
你仲好意思講#5
我諗你自己都唔知自己噏乜?

你是否不能一次過應付幾個議題?
那麼,一步一步來:

點樣一步一步來?
來啲乜?

首先,在你眼中:-- 何謂反黨?
首先你係唔係黨員?
我就唔係黨員,你呢?
唔係黨員點樣反黨呀!
辭不達意咪你囉!你仲學人講咩嘢優雅丫。
你是否[color=rgba(0, 0, 0, 0.6)]不克一次過應付幾個議題

如果是,要不休息一會兒?

引用:
原帖由 持劍衛道 於 2021-6-11 09:57 PM 發表

你是否不克一次過應付幾個議題?
如果是,要不休息一會兒?
你使唔使休息一陣就真?
你可以唔離題咁列出一樓嘅問題,我當然可以一次答晒你。
就最怕你頂唔順又拉黑我。

引用:
原帖由 閒人清風 於 2021-6-11 10:01 PM 發表

你使唔使休息一陣就真?
你可以唔離題咁列出一樓嘅問題,我當然可以一次答晒你。
就最怕你頂唔順又拉黑我。
好。
那麼,go back to square one.
---
你  有條不紊地 逐點回應一樓的論點。

引用:
原帖由 持劍衛道 於 2021-6-11 10:13 PM 發表

好。
那麼,go back to square one.
---
你  有條不紊地 逐點回應一樓的論點。
哪!
睇嘢啦。

2007年開始,我選擇在網上表達意見。當然會遇到反對我的政見的網民。

你幾時係網上發表意見唔係重點
重點係唔啱嘅你唔俾人反對?

他們攻擊我的,不是我的論點怎麼樣不濟,我的論點都是主張正義的東西:自由平等博愛,民主,道德,愛國。

首先要明白你嘅論點真係咁不濟丫嘛。怪不得網友喎!
至於你自吹你點主張正義的東西:自由平等博愛,民主,道德,愛國。
人哋真係睇唔到,連我都覺得你好虛偽囉!

他們很多都不懂政治學,也不懂邏輯推理。
我都覺得你唔懂咩叫做政治,帖文更雜亂無章及無邏輯。
但都唔怪得晒你嘅,左抄右抄係咁上下。
網友亦唔會對虛報假學歷嘅人帖文有啲咩期望。

於是他們唯有訴諸
1.人身攻擊【例如說我的智商很低,說我沒有讀過書,說我沒有資格用孟子的辯論方法,等等】,或者

咁你真係咁上下丫嘛。唔識得嚟又中意認屎認屁。

2.以嘲笑方法批評我的論點【譬如:阿媽是女人,僅有一次居然有人說 不亞於閹人】,或者

如果論政者俾人有咁嘅睇法,你都唔好話唔悲哀。原來其他人係咁評價你。
你仲想點或者呢?

3.避開我的論點,搬龍門說別的東西,或者
搬龍門你已經一絕香討,我諗無人叻得過你。

4.默認我的觀點【提倡這類觀點是指出某些人的缺陷】,但是舉出例子說他們的政敵也犯了同樣的缺陷。

哪!呢個先係你嘅唔知丑嘅缺點。
如果係嘅話就唔使呼籲網友唔好攻擊啦,你又自掌嘴巴。

5.日前,更有甚者,有人居然說我在本版的言論屬於“反共”。
咁你真係反共丫嘛。唔係都唔會無端端作個廣州少婦出嚟?仲要話大部分人都有咁嘅諗法。唔通你做過調查?

@閒人清風
你剛剛的回應帖文是活生生的例子支持本帖子的標題:撤換‘不甚忠誠但顯得是廢物’的網上評論員

引用:
原帖由 持劍衛道 於 2021-6-11 10:52 PM 發表
@閒人清風
你剛剛的回應帖文是活生生的例子支持本帖子的標題:撤換‘不甚忠誠但顯得是廢物’的網上評論員
哪!
先要搞清楚係你@我,而我本身都有開帖,回覆你唔代表我支持你嗰啲九唔搭八嘅論點。
但有一點好肯定嘅係我支持網友對你嘅評價

引用:
原帖由 閒人清風 於 2021-6-11 10:58 PM 發表

哪!
先要搞清楚係你@我,而我本身都有開帖,回覆你唔代表我支持你嗰啲九唔搭八嘅論點。
但有一點好肯定嘅係我支持網友對你嘅評價
你認為我是否收取維穩費的人?
如果不是,那麼你是否認為有一些網友須要被維穩費負責人換掉?
撤換‘不甚忠誠但顯得是廢物’的網上評論員

引用:
原帖由 持劍衛道 於 2021-6-11 11:08 PM 發表

你認為我是否收取維穩費的人?
如果不是,那麼你是否認為有一些網友須要被維穩費負責人換掉?
:撤換‘不甚忠誠但顯得是廢物’的網上評論員
首先你有資格收維穩費咩?
錯漏百出,文筆又唔流暢,請著你維穩都咪話唔倒米。
人要有自知之明。

至於有無人收維穩費?
人哋都係靠支筆搵食,如果真係寫得好點解唔得先?
都係職業啫。

引用:
原帖由 閒人清風 於 2021-6-11 11:17 PM 發表

首先你有資格收維穩費咩?
錯漏百出,文筆又唔流暢,請著你維穩都咪話唔倒米。
人要有自知之明。

至於有無人收維穩費?
人哋都係靠支筆搵食,如果真係寫得好點解唔得先?
都係職業啫。
我不是問你誰可以留下,我是問你誰須要被撤換。
如果你的水平是閱讀困難。。。

引用:
原帖由 持劍衛道 於 2021-6-11 11:34 PM 發表

我不是問你誰可以留下,我是問你誰須要被撤換。
如果你的水平是閱讀困難。。。
我有無閱讀困難?我無驗過答你唔到,但你就應該好有問題,及早搵個醫生驗一下。
你問得出邊個可以留下邊個要撤換就證明你可能有閱讀障礙症或老人痴呆症。

你都識講背後有老細。
邊個做到嘢邊個唔掂,你當老細白痴?
呢個係市場問題呀!
唔掂老細唔出聲都自動自覺摺埋啦!

引用:
原帖由 持劍衛道 於 2021-6-11 02:20 PM 發表
2007年開始,我選擇在網上表達意見。當然會遇到反對我的政見的網民。
他們攻擊我的,不是我的論點怎麼樣不濟,我的論點都是主張正義的東西:自由平等博愛,民主,道德,愛國。
於是他們唯有訴諸
1.人身攻擊【例如說我的智商很低,說我沒有讀過書,說我沒有資格用孟子的辯論方法,等等】,或者
2.以嘲笑方法批評我的論點【譬如:阿媽是女人,僅有一次居然有人說 不 ...
國安幫到你

引用:
原帖由 持劍衛道 於 2021-6-11 02:20 PM 發表
於是他們唯有訴諸
2.以嘲笑方法批評我的論點【譬如:阿媽是女人,僅有一次居然有人說 不 ...
請就以下帖文內容,提供證據支持你聲稱有58人,死於反修例暴亂中。

https://www.discuss.com.hk/viewt ... amp;utm_source=copy

被拉黑後留言:
既然標榜自己正義,為何不敢面對自己以前發的帖子?
這帖子是否閣下的忌諱或會覺得難?或非常怕別人提起的事情?
是否你在版上,縱使用千言萬語自捧自擂,亦沒法掩飾的事實?

你以為以拉黑對方,以避免醜事張揚的行為,是否乎合以下的政論要求?

E。 高檔次論政:
-- 出發點是社會整體福祉
-- 不是為了謀取私利/或者為了某些政治團體
-- 發言內容很有見地,考慮了所有理論上涉及的問題,高瞻遠矚,滴水不漏。而同時又提供幾個實際的解決方法,列出各個方案的理據和優劣。
-- 文辭優雅,精簡,到題,禮貌;
-- 做到令人心服口服

樓主用拉黑企圖阻止別人就事論事,這種行為已直接否定一樓內,所標榜自己是什麼正義,自由,平等,博愛,愛國,一切皆是虛言。
瀏覽者由樓主面對自己過去的留言處理方法和態度,便會判斷該實際的水平和品格。

據我所知,樓主的分身是浪裡X,良心X光。

樓主又一屎轎!
.........…...................
因為你繼續攻擊我的留言水平,瀏覽者就會知道你的需要:休息放假。
-------
一樓的論點你是刻意迴避。
-----
你用分身吧!
...…...…..….......….......…
引人用另一ac回覆,跟手就去檢舉人用分身回帖,隨時搞到人封 ip!
沉默的瀏覽者會判斷這種人的心腸和品德屬那種層次?

鍵盤翻頁
左右
[按此隱藏 Google 建議的相符內容]