• 瀏覽: 899,279
  • 回覆: 7,507
  • 追帖: 220
+919
引用:
原帖由 fish2468 於 2021-6-11 01:00 PM 發表

平海,針邊拖魚
不知道「平海」在那裡!

引用:
原帖由 一個局外人 於 2021-6-10 08:20 PM 發表
“民主”或者“選舉至上”會帶來什麼?文子稻這篇文章或許有啓發意義,至少對香港熱衷於選舉的“工具人”更有警醒意味:

講個笑話,你別哭!

這句話是對烏克蘭說的。

前不久,一直咬住北溪2線不放的美國,突然宣布放棄制裁北溪2線項目運營商。

美國180度的大轉彎,讓烏克蘭總統澤連斯基難以接受。因為烏克蘭為此做出了巨大犧牲。

于是他指責美國沒有預先通知。

...
烏克蘭 完美演示, 所謂的西方民主就是騙局, 就是借口,

就是 美帝打壓異己的工具.

通過大量 NGO 和 被洗腦的當地人, 操控選舉, 美帝成功掌控其它國家
如果當選的不是美帝期望的,
就策動示威暴亂, 抹黑施壓等推翻當選者, 再選過

引用:
原帖由 靚c9 於 2021-6-11 09:57 AM 發表

退休
真係要時間適應

得閒先培養兩種興趣

好多人覺得無聊
係因為冇咩嗜好

樣樣都鐘意學
鐘意試既人
冇返工都吾會悶

E家仲可以成日上網吹水,更家忙
哈哈!我都感覺到師姐妳係唔悶得嘅人嚟🤭🤭🤭

引用:
原帖由 mandy_girl 於 2021-6-11 02:06 PM 發表

所以香港其實都有非常好嘅醫療服務,香港做到9cm微創嘅醫生唔多,你同事仲要係公立醫院免費做手術,雖然做手術唔係咩好事不過都要恭喜佢
養和阮X武醫生可以做

引用:
原帖由 乾坤360 於 2021-6-11 02:53 PM 發表

養和阮X武醫生可以做
我朋友就係搵佢做

引用:
原帖由 CP-KELVIN 於 2021-6-11 02:23 PM 發表

你尋晚講完, 今日油管就彈出黎...

https://youtu.be/zMLgU7H2o24
我都好鍾意阿星, 令我更了解內地各地的美食

引用:
原帖由 Chilie 於 2021-6-11 02:51 PM 發表

哈哈!我都感覺到師姐妳係唔悶得嘅人嚟🤭🤭🤭
過度活躍症
強迫症
潔癖
樣樣有D

年紀大
情況好左

Aboriginal-Australia, Māori-New Zealand,also call islander,from Polynesian homeland of Hawaiki.

引用:
原帖由 馬大少 於 2021-6-11 10:15 AM 發表

提起田中芳樹,
就諗起當年追看「銀河英雄傳說」
一出新中譯本就買,
未出就煲多幾次舊嗰幾期。
但係去到「魔術師,一去不回」之後,
就冇咁有心情去煲.... 
想當年都有追開
仲翻睇左幾次

引用:
原帖由 blueyuyu 於 2021-6-11 11:50 AM 發表

我都有追「銀河英雄傳說」全套加4本外傳.

「魔術師,一去不回」已經去到第8集.

剛才睇油管, 原來創龍傳2020年剛出咗第15集完結編.
原來終於完左😂
相隔太耐書又入左箱
都唔知睇到邊集
無記錯就好似睇到12集

引用:
原帖由 靚c9 於 2021-6-11 12:26 PM 發表

呢D垃圾組織
配合毒媒體報導
不停制造怨氣
分化社會
咩都鬧政府
毫無建樹
仲理值氣壯
最白G係啲無關係嘅人,例如唔係住係受影響區域嘅人,就支持呢啲論點。
低智到。我估香港有超過200萬。😔😔

引用:
原帖由 nikonlee 於 2021-6-11 01:23 PM 發表

還是屁股決定腦袋吧,畢竟如果你公司有一張單,因為華為強勢介入,比搶了,肯定有一些意見,現在國內很多這種智慧城市類項目,都是騰訊,華為,阿里搶占,財大氣粗嘛,他們不單是C端,B端發力更狠

而且行內都知道他們其實業務能力一般,技術是強,但人手資源壓根不夠,最后中標后又包回給國內其他公司做二包,三包,利潤就壓縮了,不是證明他們有多厲害,甘你話區憑咩,不就是憑背景憑資金雄厚,國內搞IT,還有誰夠阿 ...
國內IT界996風氣。就是從華為狼性文化開始 ?
====> 有沒有新聞去印證你這說法?
不要簡單將所有 所謂的風氣 扣華為帽子, 這樣很不公道.

難道有間公司因為不夠華為實力競爭而倒閉, 就指責華為霸權? 就無視海外所有大公司?微軟

以前漢奸說, "我都係為了生活, 為了活命, 為了妻兒老少, 才做漢奸. 我有錯嗎?"

大仁大義大是大非面前, 如果只著眼自己私利, 這人得不到別人尊重.

華為爭的是我們國的榮譽, 我們國家的安全, 雖然他是私企,
但他令國家更美好, 網絡安全更安全.專注科研,

不是那些資本垃圾吸血公司可比較.

如果只簡單說害怕華為的競爭,自己賺少了錢,而怪華為,不支持華為. 是一件十分可恥的事.

難道有天, 美帝給你一億, 你就可以出賣國家, 出賣國民?

引用:
原帖由 catcrystal 於 2021-6-9 10:14 PM 發表

以前去日本D漁巿場都見過, 但我覺得鯨魚就嚟絕種, 所以無買嚟食
反而試咗馬肉料理
試之前見Tabelog推介, 入面D人講到好好食咁
點知試完發覺馬肉好似D劣質牛肉咁味, 又un又羶好難食, 仲要價錢好貴
可能日本以前無咩嘢食, 所以搞到連馬都食埋
講開絕種, 剛剛才知道 鰻魚都快被食絕種.
不過身邊Y 人又借機抹黑, 話大部份被中國
食到絕種.
上網一查, 根本70% 日本人自己食,
而且 197X 年已經有瀕危危險.
黃人?? 無得救了. 放棄兩三代,真係唔係講得笑.

引用:
原帖由 Y-hk 於 2021-6-11 01:51 PM 發表

有服務自然有收費. 只要是合理價格也沒問題.
但有關的智能產品種類可能不少, 物業公司真的有能力可以負責所有維修?
會不會只是做中介, 也是要找生產商做?
我地系物業下面的智能化公司,現在大陸好多物業公司已經自己發展尼一塊

好多香港上市的保利物業,還有中海地產下面的興海物聯,都是做這方面,當然我們也是,這裡面涉及物聯網和大數據

一般玩法系後面大數據平台和物聯網平台系物業公司自己開發,自己掌握返,終端和設備就穩廠家

互聯網思維,講的系“入口”,電視系一個,汽車一個,手機,電腦都系入口,當然你要住屋,屋都系一個入口,掌握了入口者,得天下,這就是互聯網思維,

滴滴掌握的是打車入口,所以能壓榨出租車
美團掌握的是外賣小哥,外賣的入口,所以能壓榨靠外賣的飲食店
淘寶掌握的是網店購物的入口
騰訊掌握的是溝通的入口

引用:
原帖由 財記士多 於 2021-6-11 02:06 PM 發表

物業公司當然會開多一家公司,用來外判接晒是自己屋苑所有工程
聰明!!

[按此隱藏 Google 建議的相符內容]