• 瀏覽: 4,319
  • 回覆: 57
引用:
原帖由 caorenjie 於 2021-6-10 09:24 PM 發表

民主燈塔米國接種率世界算最高的
這些都是政府屁話,找理由掩蓋一群廢物的無能
米國接種率高是因為感染率高,
人們認為感染風險大於接種風險.

相反,香港人認為接種風險大於感染風險.

引用:
原帖由 caorenjie 於 2021-6-10 10:26 PM 發表

天天比爛,鴕鳥
沒什麼可比

只是香港人未感受到病毒厲害
以為可以獨善其身
僥倖地從此清零

引用:
原帖由 神經箭 於 2021-6-10 09:00 PM 發表

只有接種率高,香港先正可以對外通關,通關先正可以重啟經濟。
或者可以先實行己打針者加檢討陰性者完全免隔離.

引用:
原帖由 caorenjie 於 2021-6-10 21:24 發表

民主燈塔米國接種率世界算最高的
這些都是政府屁話,找理由掩蓋一群廢物的無能
如果你响美國,你都爭住去打針啦!
如果的美國人响香港,佢地又願意打針咩?

引用:
原帖由 連起名也覺得難 於 2021-6-10 22:09 發表

好多人唔打針,某程度係因為香港疫情不痛不癢,未有真正見識過病毒既威力。假設香港touchwood講句好似印度台灣爆到9彩,以香港人執輸行頭慘過敗家既群體個性,一早就打曬,洗等你宣傳?仲會diu9政府無安排足夠人手幫佢地打針Tim啊
完全同意。

引用:
原帖由 caorenjie 於 2021-6-10 22:32 發表

你的檢討下政府不行嗎?
天天把責任往身上攬
市民自己唔肯打,何必賴正苦?
香港正苦其實可做嘅唔系好多。

呢樣可以做;

徵用香港電台,每小時報一次;

政府公告;昨日猝死及壽終正寢人數,百份之幾過去一個月內曾經接種科興疫苗、或者復必泰。
全港百份之幾已經接種。

引用:
原帖由 神經箭 於 2021-6-10 05:30 PM 發表

這是在情在理在法都做不到的亊情。
所以會一直第N波爆發,哂哂D無謂錢

引用:
原帖由 caorenjie 於 2021-6-10 09:04 PM 發表

為什么接種率低?
香港政府有了解市民想法嗎?
市民對疫苗有疑惑,有去解決這些疑惑嗎?
任由假消息滿天飛然后把責任全推給市民不打疫苗,一個問題解決不了又制造新的問題
然后百姓傻傻的互相指責對罵
說林鄭港獨之母一點沒錯
如果今天是梁生,莫非梁生就是港獨之父?
而家大部分市民想法較“被動”,被傳媒所動,打不打疫苗動不動都死人。
成個社會資訊傳播芬圍都係政治行先,反政府而為。由其年輕一代,連自身健康都政治行先

引用:
原帖由 finalsm 於 2021-6-11 06:37 AM 發表

如果今天是梁生,莫非梁生就是港獨之父?
而家大部分市民想法較“被動”,被傳媒所動,打不打疫苗動不動都死人。
成個社會資訊傳播芬圍都係政治行先,反政府而為。由其年輕一代,連自身健康都政治行先
佢地中招的話只會賴政府抗疫不力......

同埋有D人仲擺明想同社會"攬炒".....就算永遠對外封關都唔關佢事,因為佢地預左呢世會困住響香港.....

引用:
原帖由 finalsm 於 2021-6-9 21:19 發表
對外地返港人士多少天檢疫也是徒勞。
當事人過了廿一天的檢疫,多次陰性又如何?
病毒存活在他由外地帶回的隨身物品中,如外地貨幣,銀包裡外,充電器,外套等。一過了那檢疫期限,回復自由身時,這物品帶病毒經他手或他人之手走入社區也不怪。
當然,如檢疫期間,強制檢疫人士必須將隨身物品徹底消毒除外。但這有否檢疫人員去監督?這不是漏洞嗎?
不仿試為由高風險地區人士所持的外國貨幣抽樣檢測(須便幫他換為港元),說不 ...
有創意!

真正徹底!

引用:
原帖由 rambotam2008 於 2021-6-9 22:47 發表
所以咪要宣傳打疫苗囉 大陸基本上已經控制疫症 一樣有幾億人打咗疫苗
絕對同意!

內地全球最安全,接種率都咁高

根本係香港毒媒反疫苗所害!

鍵盤翻頁
左右
[按此隱藏 Google 建議的相符內容]