• 瀏覽: 11,490
  • 回覆: 61
+8
引用:
原帖由 yeungph 於 2021-6-10 09:28 AM 發表

明明上面有標題日期,仲乜要黑左佢唔敢見人?
https://cdn.discuss.com.hk/t/3312fb/f/800x0/https://img.discuss.com.hk/d/attachments/day_210609/20210609_3e6efcc9be24150c6ac2yL50e6oTuw9q.jpg
有心人返炒舊聞

引用:
原帖由 輪皇 於 2021-6-10 09:23 AM 發表

運20是中國的第一代大型運輸機,C17是美國的第幾代運輸機?其實用第一代同人地的456代比已經冇得比。
如果中國發展到好似C17同代的飛機一定不會差過佢。
你應該要問依家中國落後美國幾多年,而𣎴是問以前。

引用:
原帖由 ruspc2 於 2021-6-10 10:55 AM 發表

你應該要問依家中國落後美國幾多年,而𣎴是問以前。
樓主遍文講咗啦!落後20年,歐洲都沒有相類似的運輸機,A400只是螺旋槳飛機,現時只有美,俄,中能制造,中國巳擠身3甲。

酲河耳含

引用:
原帖由 輪皇 於 2021-6-10 12:54 PM 發表

樓主遍文講咗啦!落後20年,歐洲都沒有相類似的運輸機,A400只是螺旋槳飛機,現時只有美,俄,中能制造,中國巳擠身3甲。
是15的新設計落後緊95年的舊設計20年

引用:
原帖由 ruspc2 於 2021-6-10 02:13 PM 發表

是15的新設計落後緊95年的舊設計20年
冇所謂喎,這是中國自己設計製造的第一代運輸機,一定會有不足之處,會在軍方使用中發現缺點,不斷改良成為一代成功的大型運輸機。

引用:
原帖由 且聽風吟 於 2021-6-9 09:36 AM 發表
https://news.creaders.net/china/2021/06/08/2362329.html

美國3位跨黨派議員6日搭乘美軍“全球霸王III”C-17戰略運輸機旋風訪台,並宣布捐贈台灣75萬劑疫苗,有中國網文將C-17與解放軍現役最大的運輸機“運-20”各方面效能進行比較,結論是,運-20與C-17差距不小;中共鷹派喉舌《環球時報》因C-17降落台灣而氣急敗壞之餘,也不 ...
美軍要全球侵略,中國有需要周圍侵略嗎

引用:
原帖由 輪皇 於 2021-6-10 02:24 PM 發表

冇所謂喎,這是中國自己設計製造的第一代運輸機,一定會有不足之處,會在軍方使用中發現缺點,不斷改良成為一代成功的大型運輸機。
中國軍工嘅規律係"服役一代,研制一代,預研一代"

運20當然唔會係唯一的國產戰略運輸機

當然要認啦,等美國20年後先攻打中國

2012年

引用:
原帖由 明亮的晨星二 於 2021-6-9 10:31 AM 發表
又是台灣飛機文

人人皆知,美國軍事科技+飛機科技領先全球,C17運輸機擁有最先進的引擎,中國運20略有不及有幾奇?運20航程八千公里,絕對夠用,只是運載量較低而已
始終解放軍跟美軍不同, 解放軍並沒有美軍那種要滿足全球部署的戰略的需要.

Y20的價值在於強化了中國對週邊地方, 例如南海人工島, 巴基斯坦印度洋方向的軍力投送能力,

從而加強了對呢D地區嘅掌控能力.

引用:
原帖由 輪皇 於 2021-6-10 12:30 AM 發表

那你說以前中國落後多少年?
原帖由 ruspc2 於 2021-6-9 11:27 PM 發表

飛機的歷史只有不足120年。
空軍的歷史只有不足110年。
中國竟然可以落後100年?
都幾匪夷所思。

嚴肅嘅軍事話題幾時變成一條IQ數學題?

引用:
原帖由 輪皇 於 2021-6-10 12:30 AM 發表

嚴肅嘅軍事話題幾時變成一條IQ數學題?

認落後就係認慫,
唔認落後就係五毛打飛機

[按此隱藏 Google 建議的相符內容]