• 瀏覽: 16,620
  • 回覆: 215
  • 追帖: 1
引用:
原帖由 absdorfhq 於 2021-6-9 10:18 發表
何國柱唔會覺得自己會當選,佢玩特首選舉呢場遊戲係當面去"質問"林鄭(呢點係佢自己講的),估計用意係阻擊林鄭當選,當然,如果林鄭唔去參選,佢亦唔去參選.
好難講,佢可能真系唔想做特首。

但系表現出勇悍轟烈的一面,可能中央愈睇愈覺得合眼呢!

引用:
原帖由 劉婕 於 2021-6-9 10:25 發表

何生出來做下幌子, 替平靜的香港制造噪音。
可能佢覺得噪音系香港人至愛呢,咪畀的噪音大家欣賞囉!

在香港;講道理冇人理。一于大聲小咗先,反正的人冇腦,大聲當作「理直氣壯」喎!

張五常講得啱;乜嘢生態發乜嘢人種。

引用:
原帖由 sclee1209 於 2021-6-9 11:12 發表

冇錯 佢言論有啲激進,下下針對林鄭
似乎林鄭有放出風想要連任
有人希望佢知難而退,自己搵個下台階
因為如果佢出黎選連任,其他參選者中有阿爺屬意的
阿爺多少有啲尷尬,點解唔支持現任者連任?
佢做得唔好咩? 咁點解之前冇表示?
中共同西方政府不同,佢地人事任命從來不會敲鑼打鼓
過去接班梯次真係要等到最後一刻企出黎至係真
唔只CY同何國柱
仲有支聯會結束一黨專政的問題
林鄭仲想唔 ...
估計何國柱會追住班杏加橙狂咬;都咪話唔過癮喎!

引用:
原帖由 一個中國人! 於 2021-6-9 01:01 PM 發表

李瓜瓜嘅走狗,不值一提
港區政協只係中央治下香港利益集團的代表,政協常委就係利益集團代表的頭頭,何柱國嘅聲音,代表著香港利益集團對特首的聲音,何柱國亦曾對前特首 CY 亂吠。

上屆中央仍對香港利益集團忍讓,臨危勸退 CY 讓 林鄭頂上,今次會否再忍讓???

何柱國無視中美之爭,將香港受制裁全歸咎林鄭,就知佢為誰人發聲。呢班友心中沒有國家,只有利益。

愈多noise愈好!😶

引用:
原帖由 神經箭 於 2021-6-8 11:20 AM 發表
當年媽叉梁振英最凶狠的人,今日幡然醒悟。
估計梁不會參選,他應該是高高在上的幕後主持人。由何國柱出馬吧!

雙劍合璧來
香城大局開
新招新景象
逐步逐高台
兩會民生重
全心施政裁
大灣連一氣
帶路接寰迴
聽條有講野,更像兩面派和忠誠廢物。

阿爺對林鄭的逃犯條例並不反感,雖然忠誠廢物話導致了黑暴。但是如果沒有逃犯條例,阿爺又點會知道美帝在香港滲透得甘嚴重。年輕人大部分都系港毒。所以證明的去睇,逃犯條例令到阿爺下決心完成二次回歸。

還有美帝系香港的滲透,類似的兩面派和忠誠廢物的建制派人士又做過咩,更像是背后包庇黑暴。阿爺對兩面派和忠誠廢物的不滿肯定高過林鄭,畢竟林鄭是舊港英培養出來的,但是卻堅決站在中央那邊。兩面派和忠誠廢物的建制派就是屬于那種大難臨頭各自飛。

引用:
原帖由 PaoHow 於 2021-6-9 01:48 PM 發表

港區政協只係中央治下香港利益集團的代表,政協常委就係利益集團代表的頭頭,何柱國嘅聲音,代表著香港利益集團對特首的聲音,何柱國亦曾對前特首 CY 亂吠。

上屆中央仍對香港利益集團忍讓,臨危勸退 CY 讓 林鄭頂上,今次會否再忍讓???

何柱國無視中美之爭,將香港受制裁全歸咎林鄭,就知佢為誰人發聲。呢班友心中沒有國家,只有利益。
中央應該對兩面派和忠誠廢物非常討厭,這批人根本就是大難臨頭各自飛。阿爺對林鄭的評價應該是很高,雖然可能覺得她能力有待提高,但是政治上,肯定更加值得信任。

睇林鄭最近口氣,應該系唔想玩。

引用:
原帖由 神經箭 於 2021-6-8 04:51 PM 發表

好難講,可能中央忍得好辛苦,想揾件夠惡嘅幫佢小下班契弟。
例如為六四平反,就要有個夠硬淨先正企得穩。
林鄭就唔使惗,葉劉唔夠霸氣。惗來惗去,佢夠爛,超班!
阿爺對林鄭的評價非常高,不過對忠誠廢物,兩面派的建制派非常不滿。

引用:
原帖由 口腔花花留言 於 2021-6-9 16:28 發表

阿爺對林鄭的評價非常高,不過對忠誠廢物,兩面派的建制派非常不滿。
所謂建制都系民主派,個個都系爭取普選嘅。
有冇聽過建制政客撐一黨專政?拍心口認愛國愛黨?

引用:
原帖由 神經箭 於 2021-6-9 04:33 PM 發表

所以阿爺對建制派非常不滿,就是因為他們的包庇,才會任由美帝系香港滲透,才會有黑暴。

引用:
原帖由 神經箭 於 2021-6-9 04:33 PM 發表

還有立法會減少直選,其實也是阿爺對建制派擺到明的不滿,

引用:
原帖由 PaoHow 於 2021-6-9 01:48 PM 發表

利益足夠,國家都可以賣。
資本走狗不值一提。

引用:
原帖由 神經箭 於 2021-6-8 11:20 AM 發表
當年媽叉梁振英最凶狠的人,今日幡然醒悟。
估計梁不會參選,他應該是高高在上的幕後主持人。由何國柱出馬吧!

雙劍合璧來
香城大局開
新招新景象
逐步逐高台
兩會民生重
全心施政裁
大灣連一氣
帶路接寰迴
批評係易過借火。無事都可批到有事。
但直面問題,行動去解鈴,這才是香港無時無刻都需要的行政長官。
佢連解決方法也沒提出,只單方說誰是罪人,及這罪人連累香港受制裁。
這正是“政棍特點”,將過錯推給對手,而不是提出方法將過錯糾正。

[按此隱藏 Google 建議的相符內容]