• 瀏覽: 15,532
  • 回覆: 167
+3
引用:
原帖由 caorenjie 於 2021-6-9 10:06 AM 發表

那是政權的事,與老百姓有毛的關係
難道都像香港人那么勇敢各個送人頭?
你後面果句我認同,港人就係咁被洗腦,但上半句,其實個政府都係台人自己選。

引用:
原帖由 venus-soldier 於 2021-6-9 07:29 AM 發表

中共國咪自己做返自己囉。
只要去美帝market睇吓,就知生活品已經係東南亞生產,電器電腦已經趉南。

偉大中共國人民,一定吾好用IOS同Android呀。
有骨氣D,吾好成日美軍自由起降台灣,得果講字。
越南咪又係共產黨,你想講美國狗始終離不開共產黨嗎。。

引用:
原帖由 caorenjie 於 2021-6-9 10:08 AM 發表

對不起
我有疫苗打,懶得去打
自己不找機會和別人說,天天圍爐取暖
人家也聽不見
你好台灣呀!

引用:
原帖由 peter925 於 2021-6-9 09:54 AM 發表
鴻蒙個名已唔係一間公司或國家改得起,背負嘅係人類未來,無忘初心,世界大同。
Really?幾時推出??

引用:
原帖由 大滾友 於 2021-6-9 07:46 AM 發表
單單做內需,都夠Google 無咗一大堆客
14億人口

有一半用Harmony 都已經係接近美國既2倍人口。

個市場點會細呢?

基本上Google 會被斬左件大肉走

引用:
原帖由 caorenjie 於 2021-6-9 10:13 AM 發表

蔡英文817 有500萬投的蔡英文對面
還有一百萬沒有投票
如果按香港區議員選舉來看
香港人就都是支持港獨喔
論洗腦,台灣洗腦洗的比香港更徹底
你可以咁講,我都相信後生一背係咁諗,但問題香港的確有外力入侵所至,香港作為地區,中國有必要出手,同樣台灣也是中國一部份,也受外力所害,但中央並非管轄之下,是需要台人努力認識問題所在。

引用:
原帖由 習總囊囊 於 2021-6-9 10:13 AM 發表

Really?幾時推出??
出左啦。。手機開始更新。。淨係識發夢。。唉

呵呵~~~睇下OPPO,小米點拒絕唔用

引用:
原帖由 睇天做人 於 9/6/2021 07:16 發表

一入境記得大叫被台灣領導人迫害,尋求政治庇護
唔得

引用:
原帖由 apmichael 於 9/6/2021 07:20 發表

現在無香港身份證唔入得境,有身份證就可以免費打針
雙程証可以免費打疫苗

引用:
原帖由 caorenjie 於 2021-6-9 08:12 AM 發表

六四香港人沒參與?
換位思考下啦
李卓鬼,帶左成百萬去北京!

引用:
原帖由 路寅甲 於 9/6/2021 07:24 發表
華為是黨的, 孟晚舟同志在美加的財富才是私有
不是,華為的鴻蒙是開源,全世界都可以免費用,任改

[按此隱藏 Google 建議的相符內容]