• 瀏覽: 15,436
  • 回覆: 167
+3
引用:
原帖由 caorenjie 於 2021-6-9 09:37 AM 發表

這話你好像沒有發言權吧?
去問問林鄭,如果台灣人要想來打同意不同意?
或者去問問北京也行
咩叫冇發言權呀?係咪即係講都唔講得?

引用:
原帖由 caorenjie 於 2021-6-9 09:45 AM 發表

你可以講阿
但你說的話算數嗎?
應該不算吧?

引用:
原帖由 路寅甲 於 2021-6-9 07:24 AM 發表
華為是黨的, 孟晚舟同志在美加的財富才是私有
你太無知了,黨員嘅財產大到一個程度,黨員嘅責任就大到一個程度,即使去到火星都一樣。

咁OS同Android可以收皮,係信國家,支持國貨既,無理由唔用囉.Anyway,身體最誠實係千古定律,睇下慢慢周,自己公司出品唔用走去用晒i字頭抵佢條8婆俾人周

鴻蒙個名已唔係一間公司或國家改得起,背負嘅係人類未來,無忘初心,世界大同。

引用:
原帖由 caorenjie 於 2021-6-9 04:14 AM 發表

師兄問個問題
台灣人持同胞證可以來香港免費打疫苗嗎
唔得,去大陸打啦!

引用:
原帖由 caorenjie 於 2021-6-9 09:29 AM 發表

你自己都沒分清楚人民與政權的關係
不要說什么蔡英文是台灣人選出來的
當時還有五百萬人投的不是蔡英文還有一百萬人沒投票
如果按你邏輯來看,香港是一體的喔
200萬人代表全香港人意志是吧?要不怎么沒看見另外500萬人出來反對?
係你沒分清楚,而家缺疫苗,不是中國不幫忙香港不幫忙, 係台灣阻攔, 你可以希望中國或香港出多點力, 但都不是欠你的...

不滿就自己做多一點, 要佢下台,要佢改善,你自己不出力走來怪人...??

引用:
原帖由 caorenjie 於 2021-6-9 10:01 AM 發表

怎么?大陸可以接受
香港就不行?搞小朝廷?
你嚟打都得,唔該帶埋陳同雞返台灣。

引用:
原帖由 caorenjie 於 2021-6-9 10:04 AM 發表

你都不要人家進香港,不然可以同台灣同胞去講嘛
這么好機會都不懂的把握,難怪香港分化這么厲害
你比陳同雞去台灣咪比你過嚟打囉。

[按此隱藏 Google 建議的相符內容]