• 瀏覽: 15,426
  • 回覆: 167
+3
引用:
原帖由 caorenjie 於 2021-6-9 08:09 AM 發表

台灣不是同胞?
台灣黑暴期間冇份害香港?

引用:
原帖由 caorenjie 於 2021-6-9 08:12 AM 發表

六四香港人沒參與?
換位思考下啦
人地接受, 你就要接受?咪咁假惺惺

華為把鴻蒙系統無償捐贈給國家工信部
明晒

引用:
原帖由 caorenjie 於 2021-6-9 08:19 AM 發表

別人問有沒有德國疫苗
我就告訴他香港有,可以持台胞證
你覺得是就是喔
要台灣人香港打疫苗,現在就變左問,龍門搬到上火星啦

附件

Screenshot_20210609_082223.jpg(80.16 KB)

引用:
原帖由 venus-soldier 於 2021-6-9 07:29 AM 發表

中共國咪自己做返自己囉。
只要去美帝market睇吓,就知生活品已經係東南亞生產,電器電腦已經趉南。

偉大中共國人民,一定吾好用IOS同Android呀。
有骨氣D,吾好成日美軍自由起降台灣,得果講字。
無錯。。。唔係越南就係印度制造。連潛艇都係印度制。。。

引用:
原帖由 刺客禁言 於 2021-6-9 07:44 AM 發表

冇償捐咗畀國家
但唔駛繼續開發?
國家繼續開發?!

引用:
原帖由 hwwong 於 2021-6-9 04:29 AM 發表
當中國市場大部份智能家電用品, 交通系統設備, 教育設備, 辦公室及廠房設備等等... 都全線以鴻蒙作為操作系統及聯線支援系統, 數量以億計算... 中國自己都已經夠晒數了...
家電?鴻蒙該沒那麼簡單,在內蒙都已經用手機放牧了,加上萬物亙聯,手機可以是個人跟工作的真正移動終端,說不定地盤工都可以用手機控制推土機.

引用:
原帖由 zoomweddingme 於 2021-6-9 08:01 AM 發表
三星D 手機唔用, 點搞..
咁咪唔可以係大陸用囉。。。

引用:
原帖由 caorenjie 於 2021-6-9 08:26 AM 發表

你少扯淡,我只是把具體經過告訴你
怎么自己同胞還不能來打疫苗?
這是你自己諗的,怎變左扯淡?
怎麼自己同胞還害自己?

只要在國家政策支持下加上13億人的市場; 一定撐得起國產作業系統的!

笑膠死人啦

[按此隱藏 Google 建議的相符內容]