• 瀏覽: 16,621
  • 回覆: 215
  • 追帖: 1
引用:
原帖由 劉婕 於 2021-6-8 16:28 發表

何生向想移民的人投下定心丸, 勸戒不要急著移民, 真係大整蠱
要移民的人都係不服中共統治, 他叫人唔好走, 對中央, 對良民和對他們自己三方面都沒有好處。
佢有佢睇法;覺得香港仲系有得玩,咪勸大家唔好走住囉。

引用:
原帖由 直線國國王 於 2021-6-8 16:29 發表

你認為中央會繼續這種風氣嗎?起碼我不認為。
好難講,可能中央忍得好辛苦,想揾件夠惡嘅幫佢小下班契弟。
例如為六四平反,就要有個夠硬淨先正企得穩。
林鄭就唔使惗,葉劉唔夠霸氣。惗來惗去,佢夠爛,超班!

引用:
原帖由 神經箭 於 2021-6-8 04:47 PM 發表

佢有佢睇法;覺得香港仲系有得玩,咪勸大家唔好走住囉。
香港當然有得玩, 但黃民不走就玩完

我覺得何國柱講就好聽(加大聲),
不過做事嘅手碗就不及CY梁,
處理事件上嘅圓滑手段亦不及林鄭。

引用:
原帖由 貓男 於 2021-6-8 17:31 發表
所以梁振英做幕後主持。何國柱做惡棍。

如果林鄭不知進退,何柱國一定會係狙擊佢最適合人選,至於係唔係佢當選就另論。

利申:喺未見有更適合人選前,我係認為何柱國同CY會係下任特首最佳人選。

以共產黨的習慣,失敗的模式不會用

引用:
原帖由 劉婕 於 2021-6-8 16:56 發表

香港當然有得玩, 但黃民不走就玩完
黃系會變嘅!教得好就有機會成功。唔變果的留都留唔住。

引用:
原帖由 貓男 於 2021-6-8 17:31 發表
但系做打手佢最惡,面對反對派的刁民,非佢莫屬。

引用:
原帖由 GBKEN 於 2021-6-8 22:10 發表

做大亊者,邊個未失敗過?
連失敗都未試過,好打有限。

何國柱唔會覺得自己會當選,佢玩特首選舉呢場遊戲係當面去"質問"林鄭(呢點係佢自己講的),估計用意係阻擊林鄭當選,當然,如果林鄭唔去參選,佢亦唔去參選.

引用:
原帖由 GBKEN 於 2021-6-8 10:10 PM 發表

何生出來做下幌子, 替平靜的香港制造噪音。

引用:
原帖由 神經箭 於 2021-6-9 07:14 AM 發表

黃系會變嘅!教得好就有機會成功。唔變果的留都留唔住。
始終年青一群可塑性很高。

引用:
原帖由 absdorfhq 於 2021-6-9 10:18 AM 發表
何國柱唔會覺得自己會當選,佢玩特首選舉呢場遊戲係當面去"質問"林鄭(呢點係佢自己講的),估計用意係阻擊林鄭當選,當然,如果林鄭唔去參選,佢亦唔去參選.
何柱國是否政治白痴,中央一早定性 2019 黑暴亂事係美國策動的一場顏色革命,無論有冇逃犯修例,要來的總要來。正如老美向中國展開貿易戰,跪派會反向責怪習大大,唔好當阿爺傻。
何柱國嘅目的只係為背後利益集團向現任說不。証明現任威協緊佢地嘅利益。

引用:
原帖由 absdorfhq 於 2021-6-9 10:18 AM 發表
冇錯 佢言論有啲激進,下下針對林鄭
似乎林鄭有放出風想要連任
有人希望佢知難而退,自己搵個下台階
因為如果佢出黎選連任,其他參選者中有阿爺屬意的
阿爺多少有啲尷尬,點解唔支持現任者連任?
佢做得唔好咩? 咁點解之前冇表示?
中共同西方政府不同,佢地人事任命從來不會敲鑼打鼓
過去接班梯次真係要等到最後一刻企出黎至係真
唔只CY同何國柱
仲有支聯會結束一黨專政的問題
林鄭仲想唔做醜人,大家都唔得罪,唔敢正面回答
內地學者田飛龍教授,譚耀宗..等人出黎直接講話係唔OK
睇下人地澳門點做?
面對呢類顛覆政府口號,答案應該係絕不含糊
林鄭仲想打閃避球,光係呢種態度,就難以再做落去

[按此隱藏 Google 建議的相符內容]