• 瀏覽: 15,660
  • 回覆: 166
+3
係呆灣生活,你可以經歷現代文明無可能經歷既事,體驗第三世界民主既特色,相信陸續有來,恭喜恭喜

個名好熟不過唔知邊個,千奇唔好返黎。

律師老公,應該喺香港都揾到下錢,大把地方可移民,點會選擇台灣,到兩岸統一時你係咪要再一次移民呢

千祈唔好返嚟!
理西你仆街。who fuxking care

快d學黃偷生

引用:
原帖由 輪皇 於 2021-6-7 08:09 AM 發表
香港係第一世界,台灣係第二世界,人往高處走,水往低處流。
'be water'

「抵台3個月,她先後試過大停電、制水及地震,在香港生活40年從來未經歷過的事一次過經歷晒。」

有民主普選都咁扑街?

點解要抹黑台灣?咩居心?間諜?要小心扮黃人進行滲透

引用:
原帖由 daniel47877 於 2021-6-7 07:36 AM 發表
十年前去過台北旅行,超級落後,打死都唔會再去呆島。
唔使10年前,我19年去台北影婚紗相,除咗得棟101,啲基建真係落後到冇朋友😂

呆灣以前4條龍而家係4條蟲好L落後的說。。台中台南更加。。地震方面不嬲呆灣係地震帶不是今天的事。。繼續小確幸返黎做乜春

引用:
原帖由 daniel47877 於 2021-6-7 07:36 AM 發表
十年前去過台北旅行,超級落後,打死都唔會再去呆島。
依家都糸差唔多

台灣人未又系大陸人去,特別系福建一帶。幾十年前過去。。台灣會高等得去邊?個人覺得比唔上香港同大陸一,二線咯

嘩,係香港遇事發晒癲嘅人,在台灣遇到同樣既事竟然純如羔羊!標準,話變就變。

引用:
原帖由 lttsang888 於 2021-6-7 10:51 AM 發表
個名好熟不過唔知邊個,千奇唔好返黎。
消失左十幾年的奀星,冇任何代表作.
個名容易同港姐冠軍曹敏莉混淆

引用:
原帖由 真忠心的鞋抽 於 2021-6-7 01:17 AM 發表
三個月內就可以經歷四十年從未在香港發生的事。
台灣疫情變得嚴峻,今年2月同律師老公莊耀金,帶着兩歲囡囡Martha移居高雄的董敏莉(Monie)報平安,她表示全台灣都升到第3級警戒區,要遵守限聚令及保持社交距離等。抵台3個月,她先後試過大停電、制水及地震,在香港生活40年從來未經歷過的事一次過經歷晒。

https://media-proc.bastillepost.com/wp-content/uploads/hongkong/2021/05/facebook_704x369__2021052019513470189.jpg
樓主,我表姐夫高雄人,嚟咗香港二十幾年,打死唔番佢,經濟差就算,民住黨十幾年,貪污好嚴重,好多工程豆腐渣,好多公司要賄賂地方里長,民意代表,先有運行,同市政府攞到牌照,批文,工程,犯咗事,搵d政棍做說項,遊說政府,法庭。隨時原告變被告

[按此隱藏 Google 建議的相符內容]