• 瀏覽: 15,656
  • 回覆: 166
+3
想像永遠是美好的
現實永遠是很殘酷

最慘害死兩個女...............生仔去台灣最多學壞..........生女去台灣害死個女一世.....!!

箂島,除了中文水平比較高,一無是處

引用:
原帖由 真忠心的鞋抽 於 2021-6-7 01:17 AM 發表
三個月內就可以經歷四十年從未在香港發生的事。
台灣疫情變得嚴峻,今年2月同律師老公莊耀金,帶着兩歲囡囡Martha移居高雄的董敏莉(Monie)報平安,她表示全台灣都升到第3級警戒區,要遵守限聚令及保持社交距離等。抵台3個月,她先後試過大停電、制水及地震,在香港生活40年從來未經歷過的事一次過經歷晒。

https://media-proc.bastillepost.com/wp-content/uploads/hongkong/2021/05/facebook_704x369__2021052019513470189.jpg
所以咪話啲人囉,好信唔信去信埋啲人講,講到台灣好好咁,根本就係啲人嘅偏見同台灣啲大外宣。
我2006年去過台灣環島遊,基本上啲設施同我2006年前去過嘅大陸旅遊嘅地方都無乜分別,仲要係無乜嘢名勝古蹟或者名山大川可以遊下,所以去一次就已經唔駛預我再會去。要移居嘅現在我揀都揀大陸啦,如果係廣東省以內尤其係深圳,仲可以用返廣東話唔駛一定要講普通話添。再加上現在中國大陸的鐵路系統咁完善,要喺假期去下啲名山大川、名勝古蹟遊下都話咁易啦。

其實台灣,就算係台北,都好鄉下,無大城市風範,將來班細佬長大,成個鄉下仔,未見過世面。

引用:
原帖由 真忠心的鞋抽 於 2021-6-7 01:17 AM 發表
台灣疫情變得嚴峻,今年2月同律師老公莊耀金,帶着兩歲囡囡Martha移居高雄的董敏莉(Monie)報平安,她表示全台灣都升到第3級警戒區,要遵守限聚令及保持社交距離等。抵台3個月,她先後試過大停電、制水及地震,在香港生活40年從來未經歷過的事一次過經歷晒。

https://media-proc.bastillepost.com/wp-content/uploads/hongkong/2021/05/facebook_704x369__2021052019513470189.jpg
根本呢D先至係台灣嘅日常咯

引用:
原帖由 真忠心的鞋抽 於 2021-6-7 01:26 AM 發表
如果為咗細佬⋯將來你哋會後悔一世!我在台灣二十年睇透台人性!我哋在髙雄的朋友返曬香港。你哋的後代要的係安穩同學習環境唔係政治意識!去髙雄⋯不如到梅窩住😊祝福要戴眼識人,對你越好越要小心!
就算我呢啲未係台灣生活過既人

都覺得台灣個環境咩野都係政治

個情況應該仲厲害過未有國安法之前既香港

引用:
原帖由 caihk 於 2021-6-7 09:36 AM 發表

就算我呢啲未係台灣生活過既人

都覺得台灣個環境咩野都係政治

個情況應該仲厲害過未有國安法之前既香港
香港犯民狗都系學呆灣的 由黃肉民在議會破口大罵開始

民主自由咪就係咁囉

台灣,只適合香港人去退休,過一d 清靜無為的生活!

狗西咪x返香港呀...

最唔慣停電,即沒有不停用愛

引用:
原帖由 chimingchan2014 於 2021-6-7 09:06 AM 發表

所以咪話啲人囉,好信唔信去信埋啲人講,講到台灣好好咁,根本就係啲人嘅偏見同台灣啲大外宣。
我2006年去過台灣環島遊,基本上啲設施同我2006年前去過嘅大陸旅遊嘅地方都無乜分別,仲要係無乜嘢名勝古蹟或者名山大川可以遊下,所以去一次就已經唔駛預我再會去。要移居嘅現在我揀都揀大陸啦,如果係廣東省以內尤其係深圳,仲可以用返廣東話唔駛一定要講普通話添。再加上現在中國大陸的鐵路系統咁完善,要喺假期去下 ...
CHING 你唔可以咁講架。。。。
咁講D 黃人一醒。。。香港又受罪架喇。。
台灣好好架!! 由佢地去享福丫嘛!!!!!

引用:

好好享受民主,唔返嚟即係支持香港,多謝

引用:
原帖由 必佬 於 2021-6-7 10:24 AM 發表

好好享受民主,唔返嚟即係支持香港,多謝
垃圾清走左 空氣就會清新

[按此隱藏 Google 建議的相符內容]