• 瀏覽: 642,907
  • 回覆: 7,322
  • 追帖: 117
+452
引用:
原帖由 hanE 於 2021-5-23 01:20 PM 發表

咁我又話反呆民強姦文字,人渣中的人渣!手法極盡下流卑鄙無恥!
台灣人真係糟蹋文字,唔配用中文

引用:
原帖由 lazy22 於 2021-5-23 02:54 PM 發表

台灣人真係糟蹋文字,唔配用中文
這2天識多了一名詞校正回歸,尋日呆灣把400例確診轉到之前日子,今天又170宗轉到之前,,,去地簡直出神入化哦

引用:
原帖由 lazy22 於 2021-5-23 02:47 PM 發表

我同事(女性)最近打第二針復必泰副作用好大,請咗好多日病假,頭幾日發燒頭痛成個上半身痛,過咗兩三日好番d就番咗一日工,但當晚又開始出紅疹成身痕,之後睇急症又休息咗幾日...佢係有社會責任嘅人,但都話如果將來要補針唔知打唔打好佢話真係未試過咁辛苦
副作用大,一般等於保護率好,有得必有失。

佢似係體質差, 所以免疫系統處於緊繃狀態, 對疫苗過度反應

怕將來打疫苗副作用勁,先養好身體。
以佢宜家既體質,就算下劑改打滅活疫苗副作用較輕,但係肯定會有

另一個角度睇, 打疫苗都咁大鑊, 佢萬一係未打疫苗前中招, 分分鐘有性命危險.
新冠致命其中一個原因, 就係免疫系統過度反應, 損害主要臟器功能

引用:
原帖由 半空熱情的腰部 於 2021-5-23 02:58 PM 發表

這2天識多了一名詞校正回歸,尋日呆灣把400例確診轉到之前日子,今天又170宗轉到之前,,,去地簡直出神入化哦
佢哋之前咪好自大咁話向全世界展示用兩個禮拜清零嘅,可能到第15日就會話當日零確診,不過幾百例校正回歸囉

所以咪話台灣人勁, 人地發現確診數字有錯誤, 係會直接加落當天, 台灣搞個校正回歸, 係咁把多左的數字分配落前幾天, 睇落好似每天確診都好少, 呢種神操作仲要話好平常。 依家一係就民主自由人權, 一係就咩都大陸錯, 咩責任都推落雙北地區, 話反對者中共同路人。

引用:
原帖由 半空熱情的腰部 於 23-5-2021 13:51 發表

今日平靜返諗返下尋日整件事的思路,,嚟穫野一定係有人搞鬼的但也帶出了個問題就係機制,以後底中高風險跟邊度,,尋日帶出重點以後就跟祖國指示,,如果是這樣雖則是壞事但也可引導成好事,,少少愚見
腰兄,突破盲點。

我噚日風頭火勢時,請教過帖內C兄,廣州轉咗紅碼未,當然未有資料提供,但新聞亦無相關報導,相信亦未轉。國家防控都未曾提升廣州的防疫風險,你愚港衛生署就將整個廣東省做中風險,個標準比國家還高,還是因中國因素,所以苛刻對待,以求唔使比黃人追殺?官員不能科學化對待調控防疫措施,以後還會有相同情況發生。但跟從國家防控風險標準,可免除官員對外鬆對內緊,而有標準定下,黃人亦不能大做文章。

家坐監阿,你估渡假阿?當日比你班漢奸水出嚟搞暴動嘅人,比你早入去坐,你有冇關心下佢哋熱唔熱,食唔食得落飯阿?出得嚟行,就要找數,唔好喺度賣慘

@半空熱情的腰部 AV仁喺漢奸啤牌,喺咪紅心A?

[頭條日報] 囚倉炎熱而空氣不流通 前議助:何俊仁面容憔悴

......

連結: http://hd.stheadline.com/news/realtime/hk/2080026/

引用:
原帖由 lazy22 於 2021-5-23 03:10 PM 發表

佢哋之前咪好自大咁話向全世界展示用兩個禮拜清零嘅,可能到第15日就會話當日零確診,不過幾百例校正回歸囉
Taiwan can help
但無人 help Taiwan

引用:
原帖由 救火佬 於 2021-5-23 03:25 PM 發表
家坐監阿,你估渡假阿?當日比你班漢奸水出嚟搞暴動嘅人,比你早入去坐,你有冇關心下佢哋熱唔熱,食唔食得落飯阿?出得嚟行,就要找數,唔好喺度賣慘

@半空熱情的腰部 AV仁喺漢奸啤牌,喺咪紅心A?

[頭條日報] 囚倉炎熱而空氣不流通 前議助:何俊仁面容憔悴

......
...
而家係 jailcation 呀

投民進黨原因
1.民進黨保護台灣主權, 國民黨賣台
2.民進黨有民主自由人權, 言論自由, 信息公開透明, 大陸同國民黨只會隱瞞真相, 打壓異己
3. 民進黨做得好好, 只係大陸同國民黨只報衰野
4.根本就係國民黨地區做得差, 連累到民進黨政府
5.國民黨係中共同路人, 盲反民進黨, 阻住行政。

聲稱自己準備左一年既台灣政府, 就係咁既死款.

台灣政府最高層基本就係一班垃圾.

地區只係負責向中央報數, 咩校正回歸肯定係台灣中央政府搞出黎, 依家民進黨推哂責任落雙北地區, 話全部都係雙北問題。

引用:
原帖由 big3624 於 2021-5-23 02:21 PM 發表

好多時係中層問題,前線想變革但有心無力,最上層唔敢亂黎,反而中層就關鍵,你睇馬仲儀醫生就係代表
中層係,炒又炒唔到,升又無份升。咁搏做乜呢?!

引用:
原帖由 big3624 於 23-5-2021 15:30 發表

而家係 jailcation 呀
咁祝一班漢奸有一個悠長的jailcation

引用:
原帖由 naly 於 2021-5-23 03:41 PM 發表
地區只係負責向中央報數, 咩校正回歸肯定係台灣中央政府搞出黎, 依家民進黨推哂責任落雙北地區, 話全部都係雙北問題。
雙北梗係要負責啦. 明明中央想冚實, 佢地自己爆大鑊,搞到蔡英文做唔到數...

[按此隱藏 Google 建議的相符內容]