• 瀏覽: 4,106
  • 回覆: 24
+3
引用:
原帖由 muilow 於 2021-4-30 12:02 PM 發表
E條片唔錯,不過天宮3D模型不像

https://www.youtube.com/watch?v=l_Yi3fSnJt0&t=1764s

E條1:15秒有大陽翼展開動畫

https://www.youtube.com/watch?v=64-k_AD2JcI&t=17s
問天艙不像,神舟太空船畫得太大,但天舟則太小

為何這天宮站咁似蘇聯太空站嘅,真係直接抄蘇聯專家設計算數,中國何來創新強大呀? 除DF17飛彈, 華為5G 有突破外,真是看不到那種軍備超群, 什么J20, J10 如跟蘇式SU 係列和美式F15, F22 比較,其實中式戰機設計就似四不像真要重新執過,推極賣唔出非常真正常喎。

引用:
原帖由 地獄硬硬的貓奴 於 2021-5-4 11:43 PM 發表
為何這天宮站咁似蘇聯太空站嘅,真係直接抄蘇聯專家設計算數,中國何來創新強大呀? 除DF17飛彈, 華為5G 有突破外,真是看不到那種軍備超群, 什么J20, J10 如跟蘇式SU 係列和美式F15, F22 比較,其實中式戰機設計就似四不像真要重新執過,推極賣唔出非常真正常喎。
你咁似人樣,你做咩抄我呀?有咩資格?扮豬啦😏

引用:
原帖由 lung_block 於 2021-4-30 09:50 發表

長知識...中國唔係炒國際太空站技術..
只係在物理學上,外表類似,內類創新改進左很多地方...
當年美國唔讓中國人上太空...讓給日本人同美國人一起上太空站

樓主, 呆蛙媒體係眼紅......小氣.

引用:
原帖由 Peter_H 於 2021-5-5 10:43 AM 發表
只1次1人上距地球🌍最近的太空
雖然我哋特c拉剛帶回4人回地球、但不會驕傲
其實你見住你主人屌面都唔關你事啦,你條狗嘛只可以睇住主人****1,你就咩都做唔到

引用:
原帖由 瓦良格hk 於 2021-4-29 02:27 PM 發表
全文連結
本文將探討人類歷來太空站的建設、創制與制約,以及在這基礎上天宮太空站如何承襲前人的優秀基礎並進行新的創制,順道探討太空站軍事化為何不現實。(PS:順道提醒一下眾媒體,長五B第一級火箭燒完後幾日到一星期內會重返大氣層,到時不要亂寫成什麼長五B任務失敗墜毀之類欺騙大眾的新聞啊)12300790

炒作火箭殘骸重返大氣層被樓主說中,美媒帶着灣港黑媒一起炒(目前限于中文媒體,可能覺得炒這樣新聞自己也有點心虛)。
有些灣港黑媒更離譜故意拿掉殘骸2個字說什么“火箭失控墜入”“火箭出包”來混淆視聽的。

引用:
原帖由 wuenxiao 於 2021-5-6 02:39 AM 發表

炒作火箭殘骸重返大氣層被樓主說中,美媒帶着灣港黑媒一起炒(目前限于中文媒體,可能覺得炒這樣新聞自己也有點心虛)。
有些灣港黑媒更離譜故意拿掉殘骸2個字說什么“火箭失控墜入”“火箭出包”來混淆視聽的。
都唔系第一次架,記唔記,當日天宮1號,當日歐美同香港無腦垃圾黃屍,都繫到抺黑"失控返回地球"啦

最後歐美同香港畜生黃屍過咗之後嘛當無咗事發生一樣

講到尾,全都系收錢抺黑中國, 現在美國話每年用3億美元抺黑中國,所以末來每咁多吹衰中國既假新聞

引用:
原帖由 ilovenikita 於 2021-5-7 10:10 AM 發表

都唔系第一次架,記唔記,當日天宮1號,當日歐美同香港無腦垃圾黃屍,都繫到抺黑"失控返回地球"啦

最後歐美同香港畜生黃屍過咗之後嘛當無咗事發生一樣

講到尾,全都系收錢抺黑中國, 現在美國話每年用3億美元抺黑中國,所以末來每咁多吹衰中國既假新聞
yes!

they are pk!!

鍵盤翻頁
左右
[按此隱藏 Google 建議的相符內容]