• 瀏覽: 2,393
  • 回覆: 23
國防部記者會:

美國現屆政府就職以來,軍艦在中國當面海域活動頻次比去年同期增加逾20%,偵察機活動頻率增加40%,指美方頻繁派遣艦機赴中國周邊海空域活動,推動地區軍事化,威脅地區和平穩定,中方對此堅決反對。

遼寧號航母編隊在有關海域開展正常訓練活動期間,馬斯廷號持續對中方艦艇編隊近距離偵察,嚴重干擾中方訓練活動,嚴重威脅雙方艦艇航行安全和人員安全,性質十分惡劣。

https://www.bastillepost.com/hongkong/article/8370487-美軍驅逐艦跟隨遼寧號編隊 國防部批評:十分惡

拜燈講一套做一套,比特朗普更惡劣 !

美國人就是偽君子, 出什麼奇?

老尾從頭到尾都係邪惡鬼蟈中心

引用:
原帖由 bondinhk 於 2021-5-3 10:17 AM 發表
美國人就是偽君子, 出什麼奇?
有人會被拜燈既大話忽悠

引用:
原帖由 starr 於 2021-5-3 09:22 AM 發表
國防部記者會:

美國現屆政府就職以來,軍艦在中國當面海域活動頻次比去年同期增加逾20%,偵察機活動頻率增加40%,指美方頻繁派遣艦機赴中國周邊海空域活動,推動地區軍事化,威脅地區和平穩定,中方對此堅決反對。

遼寧號航母編隊在有關海域開展正常訓練活動期間,馬斯廷號持續對中方艦艇編隊近距離偵察,嚴重干擾中方訓練活動,嚴重威脅雙方艦艇航行安全和人員安全,性質十分惡劣。

https://www.bastillepost.com/hongkong/article/8370487-美軍驅逐艦跟隨遼寧號編隊 國防部批評:十分惡
上年8月我係呢度同,stormy 拗緊,我都講過中國唔洗對拜登存幻想,攻台統一戰啦!

拜登陰陰濕濕,比儍普的大鳴大放,來得更恐怖!

引用:
原帖由 cwilson1 於 2021-5-3 12:57 PM 發表

上年8月我係呢度同,stormy 拗緊,我都講過中國唔洗對拜登存幻想,攻台統一戰啦!

拜登陰陰濕濕,比儍普的大鳴大放,來得更恐怖!
儍普上任,玩到西歐同美國決裂,北約都好似唔想啋佢,法德仲想同中國聯盟

但拜登上場,又被佢撥亂反正

所以我都不斷出貼,怨中國錯失時機!

民主黨和共和黨都是同樣貨色,換湯不換藥,A餐、B餐一樣食壞人。

引用:
原帖由 Visita 於 2021-5-3 01:11 PM 發表
民主黨和共和黨都是同樣貨色,換湯不換藥,A餐、B餐一樣食壞人。
但儍普鍾意玩7傷拳嗰下可愛嘛,俾佢做多一屆的話,美國分裂啦

柒普損人利己,拜山損人不利己。 無論是A餐還是B餐,美國人一樣食死。

引用:
原帖由 cwilson1 於 2021-5-3 01:08 PM 發表

儍普上任,玩到西歐同美國決裂,北約都好似唔想啋佢,法德仲想同中國聯盟

但拜登上場,又被佢撥亂反正

所以我都不斷出貼,怨中國錯失時機!
拜登發錢比反華文宣!

拜登這個三軍統帥
只是掛名的
根本控制不了
軍方任意妄為

引用:
原帖由 路人皆知 於 2021-5-3 03:07 PM 發表

拜登發錢比反華文宣!
看香港犯民都知民主黨咩手法啦,最叻製造是非,玩文革批鬥,玩墮落!

所以拜登咁批錢出去,正常喎!

引用:
原帖由 vvoy 於 2021-5-3 05:06 PM 發表
拜登這個三軍統帥
只是掛名的
根本控制不了
軍方任意妄為
大方針一定係拜燈決定,唔好忘記國防部長就係佢任命

引用:
原帖由 starr 於 2021-5-3 05:55 PM 發表

大方針一定係拜燈決定,唔好忘記國防部長就係佢任命
美國政制
國防部長是文職官員
去年
有航空母艦大量人員染新冠
艦長向國防部長求助
報告竟然被打番轉頭
艦長最後革職查辦

引用:
原帖由 vvoy 於 2021-5-3 06:08 PM 發表

美國政制
國防部長是文職官員
去年
有航空母艦大量人員染新冠
艦長向國防部長求助
報告竟然被打番轉頭
艦長最後革職查辦
就係總統決定革佢走

鍵盤翻頁
左右
[按此隱藏 Google 建議的相符內容]