• 瀏覽: 8,592
  • 回覆: 82
互聯網由寬頻普及開始就大行其道,到今天已近二十年,互聯網為世界帶來翻天覆地的變化,今天的世界幾乎已沒有秘密,亦沒有所謂小眾意見,只有轉載多與少。很多傳統的價值,今天也受到挑戰。各地有多少革命動亂,都是因互聯網而起。互聯網的將來,究竟會如何呢?會繼續發展?還是沒落?還是以其他形式繼續存在?各地當局,會如何應對互聯網這種「超級武器」?

傳統上做人應該有恆心, 現在有些網頁教人放棄, 是非對錯, 今日似乎有另一派定義。

引用:
原帖由 無色暴雨 於 2021-3-19 02:35 發表
互聯網由寬頻普及開始就大行其道,到今天已近二十年,互聯網為世界帶來翻天覆地的變化,今天的世界幾乎已沒有秘密,亦沒有所謂小眾意見,只有轉載多與少。很多傳統的價值,今天也受到挑戰。各地有多少革命動亂,都是因互聯網而起。互聯網的將來,究竟會如何呢?會繼續發展?還是沒落?還是以其他形式繼續存在?各地當局,會如何應對互聯網這種「超級武器」?
好文。
要改變現狀並不容易,但可以騎劫佢:敵人播毒氣,不妨思考如何將毒氣吹向敵方。

引用:
原帖由 無色暴雨 於 2021-3-19 02:35 AM 發表
一切無變
申請一大堆AC,人海戰術,各AC扮唔識互相幫助,控制/帶領民眾,進行洗腦
有少數洗唔到腦的,就盡量用頂其他帖的方式淹沒
以前就"無名讀者投稿",E家咪AC人海戰術
都係洗腦

重點:知識差距,E家係比以前硬加大
舉例,邊個知道911當中拉登D人多D定沙地阿拉伯D人多D????????
7成美國人唔知北韓係邊,但係就成日北韓點北韓點

引用:
原帖由 無色暴雨 於 2021-5-2 03:23 PM 發表
傳統上做人應該有恆心, 現在有些網頁教人放棄, 是非對錯, 今日似乎有另一派定義。
舉例:中國
3線成市,入門級,財富自由,要600萬人民幣
記住係入門級
俾我都做廢青算
我都係等緊公屋

引用:
原帖由 神經箭 於 2021-5-2 08:08 PM 發表

好文。
要改變現狀並不容易,但可以騎劫佢:敵人播毒氣,不妨思考如何將毒氣吹向敵方。
""""""敵人播毒氣,不妨思考如何將毒氣吹向敵方""""""
ED咪害人終害己LO
就係,E種思維,將漢族由96%搞到今日唔夠40%

引用:
原帖由 highmax 於 2021-5-2 20:57 發表

""""""敵人播毒氣,不妨思考如何將毒氣吹向敵方""""""
ED咪害人終害己LO
就係,E種思維,將漢族由96%搞到今日唔夠40%
咁,請問你有乜計?

互聯網把很多以前認為是錯的事, 或很少會提及的事普及化。 這樣便打亂了社會。

引用:
原帖由 無色暴雨 於 2021-5-3 09:14 發表
互聯網把很多以前認為是錯的事, 或很少會提及的事普及化。 這樣便打亂了社會。
他們說這是言論自由

okokokokokok

引用:
原帖由 神經箭 於 2021-5-2 21:00 發表

咁,請問你有乜計?
佢乜都亂咁撈埋嚟講,邊可能有解決方案?!

引用:
原帖由 貓男 於 2021-5-3 09:45 發表

佢乜都亂咁撈埋嚟講,邊可能有解決方案?!
黃絲特性;為反而反。

引用:
原帖由 神經箭 於 2021-5-3 10:23 AM 發表

黃絲特性;為反而反。
你都當我無,咁我講來做咩

引用:
原帖由 無色暴雨 於 2021-5-3 09:14 AM 發表
無網絡之前,班友咪又當美國同鄧小平神咁拜
有網絡了,大家先知道美國同鄧小平咁的死款
多個好過無,分真定假就睇人
一樣米養百樣人je

引用:
原帖由 highmax 於 2021-5-3 04:26 PM 發表

無網絡之前,班友咪又當美國同鄧小平神咁拜
有網絡了,大家先知道美國同鄧小平咁的死款
多個好過無,分真定假就睇人
一樣米養百樣人je
起碼當年香港人人都認中國人, 而家? 話自己香港人、當日本係鄉下、認英國做祖國、又揸住美國旗。

鍵盤翻頁
左右
[按此隱藏 Google 建議的相符內容]