• 瀏覽: 1,030,331
  • 回覆: 7,369
  • 追帖: 217
+972
引用:
原帖由 hkc9 於 2021-4-30 07:17 PM 發表

覺得煩咪唔好結婚,分手囉😡

而家抗疫喎,全香港人命仔都重要架,怕煩咪淨係註冊啦,派餅比人食,話比親朋知結左婚咪得囉,做乜要政府遷就?
中乜位數,怕煩?分手啦,唔好結啦!
打晒算盤請300人但只擺10圍,請晒三唔識七的 ,點都禮到人唔到呀,,收晒禮金還卡數去旅行嫲

引用:
原帖由 kenywj 於 2021-4-30 09:31 PM 發表

咁煩咪唔好結囉~分手囉~結婚一定要擺酒咩
可以收左過門禮金同金鐲先分手

引用:
原帖由 qweeeeqq 於 2021-4-30 08:38 PM 發表

吓咁佢地去咗美國再轉機去第二度
然後來香港....我地prevent到冇😱😱😱
唔係點樣全球一起爆呀,老尾唔計晒都唔通航啦

引用:
原帖由 RockMe 於 2021-4-30 08:29 PM 發表
呆灣中意呃人之餘,
又呃埋自己.
病人19-26號睇三次醫生, 都唔捨得安排病人test.
病人工作又是高危酒店做房務主管.
今次賴到正了.

唔怪得呆灣感染數字咁低.

指揮中心指出,案1120為本國籍40多歲男性,近期無出國史,平時工作項目主要為檢查防疫旅館房間環境清潔。自4月17日起陸續出現咳嗽、流鼻水、食慾不振及呼吸喘等症狀,並於 ...
台灣會否大爆一鑊?

引用:
原帖由 hk_mask 於 2021-4-30 10:57 PM 發表

台灣會否大爆一鑊?
早就爆啦,今日我已經分析過,臺灣無論藍綠及“名咀”都唔敢正經督穿㗎。“歌舞昇平吖嘛,畢竟武統壓力下,臺灣其實也在”維穩“的。

引用:
原帖由 horse2014 於 2021-4-30 11:05 PM 發表
宜 D 先叫刑罰!

12305140 https://m.weibo.cn/2150758415/4631814843667046
馬兄差不多要開新帖了

楊潔篪王毅隔空回應拜登‎  中美正掀起制度優勢之爭
https://www.hk01.com/article/619353?utm_source=01appshare&utm_medium=referral
接收最快疫情警報!立刻下載App:https://hk01.app.link/LG71h8MfUbb

引用:
原帖由 藍色多腦婆 於 2021-4-30 06:29 PM 發表
只是明獨全部變成暗獨,不斷試底線,挑戰國安,港獨分子死心不惜,香港都係算罷啦

....................................................

公社科樣本書「翻兜」攬炒歪理
2021-04-30    文匯報

(香港文匯報記者 姬文風)取代高中通識科的公民與社會發展科將在今年新學年的中四推行,教育局規定相關教科書必須送 ...
... 改革教育, 最好最快就是直接搬中國的教科書來用/ 修改, 另外, 邀請中國的教師來協教... HK果班就死埋一邊啦...

今日好似報有2個教C 被釘牌, 是就快D, 重手D 斬釘截鐵去做....拖拖拉拉又幾年, 又害左幾年的學生....

阿三如無意外,無救了!
個人估計外資開始出逃,應付疫情,外滙亦大量流失,盧比將大幅貶值,阿三應該會分裂了!
個人覺得中央亦睇到宜點,開一個六國會議就係大家傾下如何面對阿三宜個大災難!

引用:
原帖由 horse2014 於 2021-4-30 11:33 PM 發表
阿三如無意外,無救了!
個人估計外資開始出逃,應付疫情,外滙亦大量流失,盧比將大幅貶值,阿三應該會分裂了!
個人覺得中央亦睇到宜點,開一個六國會議就係大家傾下如何面對阿三宜個大災難!
可能是我平時對天竺講得最多果句終於應驗了🤫

引用:
原帖由 三級警司 於 2021-4-30 11:38 PM 發表

可能是我平時對天竺講得最多果句終於應驗了🤫
咖哩亡國,全賴有你

有聽衆從加拿大多倫多打電話入嚟,講佢哋嘅疫情,幾得人驚。
從1.18分59秒開始:
https://youtu.be/uOaJ9v9-A1I

引用:
原帖由 hk_mask 於 2021-4-30 10:57 PM 發表

台灣會否大爆一鑊?
病毒早爆上。
呆灣都幾淒涼,社會充斥假新聞、包裝純良文化,小確幸自豪膨脹心態,人民生活無改變。

引用:
原帖由 big3624 於 2021-4-30 11:39 PM 發表

咖哩亡國,全賴有你
天竺是.......亡無日矣,這不是咒語,而是客觀事實

不過天竺完蛋也不是一件好事,難民湧到鄰國就

[按此隱藏 Google 建議的相符內容]